Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Antalya'da 23 Nisan heyecanı çelenk sunumuyla başladı
Antalya'da 23 Nisan heyecanı çelenk sunumuyla başladı
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
21 Ekim 2021 Perşembe - 10:21

Firariyken avukata vekalet verince eşi ve çocuklarını ölüm korkusu sardı

ANTALYA'da, kızı M.B.'ye (15) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan İ.B., rahatsızlanınca götürüldüğü hastaneden firar etti. İ.B., daha sonra notere avukatı için vekalet verince anne ve 3 çocuğunu ölüm korkusu sardı.

Firariyken avukata vekalet verince eşi ve çocuklarını ölüm korkusu sardı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Serik ilçesinde M.B. adlı kız çocuğu, 2 Temmuz'da intihar girişiminde bulunmasının ardından ilçe devlet hastanesine götürülerek tedaviye alındı. Fatma T., hastanede, kızının defalarca babasının cinsel istismarına uğradığını öğrendi. Fatma T., Ekim 2020'de boşandığı İ.B. hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Velayeti mahkeme kararıyla annesine verilen M.B. de pedagog eşliğinde verdiği ifadede, 2020 yılının Aralık ayında İ.B. ile Kumluca'ya gittiklerini ve babasının ilk defa burada kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Fatma T. ise eski kocasının istismarının ilerleyen günlerde de devam ettiğini ve kızını yaşananları kimseye söylememesi için tehdit ettiğini aktardı.

HASTANEDEN FİRAR ETTİ

Hakkında yakalama kararı çıkarılan İ.B., polis tarafından gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen İ.B., gözaltında rahatsızlandığını söyleyince tedavi için götürüldüğü hastaneden kaçtı. Polis, yaklaşık 3 ay önce kaçan İ.B.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

'ÇOCUĞUM HER GECE KABUSLARLA UYANIYOR'

Çocukları ve avukatı ile geldiği Antalya Adliyesi'nde DHA muhabirine konuşan Fatma T., hala olayın şokunu atlatamadıklarını, eski eşinin kendisini ve çocuklarını ölümle tehdit ettiğini söyledi. Fatma T., "Ailesi vasıtasıyla bizi öldürdükten sonra kendi kafasına da sıkacağını söylüyor. Korku içinde yaşıyoruz. Maddi ve manevi yıkılmış durumdayız. Bu şahsın bir an önce yakalanmasını ve normal hayatımıza dönmek istiyoruz. Kaymakama gittik. 'Bu olay bitene kadar bize yardım edin' dedik ama kaymakam da 'Çalışın, evden çıkın, size bir şey yapamaz' diyor ama korkudan evden çıkamıyoruz. Çocuğum, her gece kabuslarla uyanıyor, bağırıyor, ağlıyor. Ben de aynı durumdayım. Halimiz çok kötü. Bu adamı yakalayın. Normal hayatımıza geri dönmek istiyoruz" dedi.

'NOTER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Fatma T.'nin avukatı Yasin Sarı, yaklaşık 3 aydır İ.B.'nin kaçak olduğunu hatırlatarak, "Müvekkilim ve çocukları aynı evde hapis hayatı yaşıyor. Emniyet elinden geleni yaptığını söylüyor fakat kaçak olan şahıs noter üzerinden meslektaşlarımdan birine vekalet vermiş. Hem de şüphelinin ayağına giderek. Bu işler nasıl yapılıyor; biz de anlamış değiliz. Aranıyor, yakalanmaya çalışılıyor. Peki, nasıl oluyor da noterlik müessesesi bu şahısla ilgili şikayetçi olmayıp da ayağına gidip vekaletname düzenleyebiliyor? Suçuna nasıl ortak oluyor; bunu hala çözemedik. Noter hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu şahsın bir an önce yakalanarak müvekkilimin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

'ÖLDÜRMEDEN TESLİM OLMAYACAK, DİYORLAR'

Aranan İ.B.'nin avukat tutmasının düşündürücü olduğunu kaydeden Sarı, "Bu kişinin 'İleride kadın ve çocukları öldürdüğüm zaman bir avukatım olsun, beni savunsun' şeklinde düşünceleri mi var? Bunlar aklımıza geliyor. Ayrıca bu kişinin tanıdıkları ile yaptığı görüşmelere itibar edecek olursak 'Öldürmeden teslim olmayacak' diyorlar. İlgili şahsa sesleniyorum. Suçsuz olduğunu düşünüyor ise bir an önce teslim olsun. Müvekkilim hakkında yarın öbür gün televizyonlarda 'Öz kızına bu fiilde bulunan şahıs karısını da 3 çocuğunu da öldürdü. Polisler yakaladı' şeklinde bir haberle karşılaşmak istemiyorum" dedi.

ANTALYA'DA KIZI M.B'YE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA GOZALTINA ALINDIKTAN SONRA FIRAR EDEN I.B. (KIZI M.B. ILE), AYAGINA GIDEN NOTERE, AVUKATI ICIN VEKALET VERINCE ANNE VE 3 COCUGUNU OLUM KORKUSU SARDI. AILENIN AVUKATI YASIN SARI, FIRARI SUPHELININ CINAYETLERE HAZIRLIK YAPTIGINI ONE SURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KIZI M.B'YE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA GOZALTINA ALINDIKTAN SONRA FIRAR EDEN I.B. (FOTODAKI), AYAGINA GIDEN NOTERE, AVUKATI ICIN VEKALET VERINCE ANNE VE 3 COCUGUNU OLUM KORKUSU SARDI. AILENIN AVUKATI YASIN SARI, FIRARI SUPHELININ CINAYETLERE HAZIRLIK YAPTIGINI ONE SURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KIZI M.B'YE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA GOZALTINA ALINDIKTAN SONRA FIRAR EDEN I.B. (FOTODAKI), AYAGINA GIDEN NOTERE, AVUKATI ICIN VEKALET VERINCE ANNE VE 3 COCUGUNU OLUM KORKUSU SARDI. AILENIN AVUKATI YASIN SARI, FIRARI SUPHELININ CINAYETLERE HAZIRLIK YAPTIGINI ONE SURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KIZI M.B'YE CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA GOZALTINA ALINDIKTAN SONRA FIRAR EDEN I.B., AYAGINA GIDEN NOTERE, AVUKATI ICIN VEKALET VERINCE ANNE FATMA T. (KIZI M.B. VE OGLU ILE) VE 3 COCUGUNU OLUM KORKUSU SARDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KIZINA CINSEL ISTISMARDA BULUNDUGU IDDIASIYLA GOZALTINA ALINDIKTAN SONRA FIRAR EDEN I.B., AYAGINA GIDEN NOTERE, AVUKATI ICIN VEKALET VERINCE ANNE VE 3 COCUGUNU OLUM KORKUSU SARDI. AILENIN AVUKATI YASIN SARI (FOTODAKI), FIRARI SUPHELININ CINAYETLERE HAZIRLIK YAPTIGINI ONE SURDU.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ ANTALYA, (DHA)

 
Kaş'ta 605 ünite kan bağışı
 
Madama Butterfly yeni sezonda ilk kez sahnede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş'ta 605 ünite kan bağışı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde iki hafta süren kan bağışı kampanyasında 605 ünite kan topladı.
6 Rus casusun hedefindeki kişiler belli oldu
Türkiye'deki silahlı eylem hazırlığında bulunan 6 Rus ve Özbek uyruklu şahıs tutuklandı.
Demre Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesi 61 milyon
DEMRE Belediyesi'nin Ekim ayı devam meclisinde 2022 yılı bütçesi oybirliğiyle ...
 
Servis minibüsü TIR'a çarptı: 3 yaralı
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bir fabrikada çalışan işçileri taşıyan ...
'Çello Yıldızları' büyüledi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), sanatseverleri, hafızalardan ...
Böcek’in fuarcısı AKP’li başkanmış
İlki 2010 yılında Konyaaltı Kitap Fuarı adı altında açılan, Muhittin Böcek’in ...
 
Yılın basın ödülleri sahiplerini buldu
YILIN Basın Fotoğrafları 2021 Ödül Töreni'nde Demirören Haber Ajansı'ndan ...
Antalya'da camiden çamaşır makinesi çaldılar
ANTALYA'da bir camiden çamaşır makinesi çaldıkları belirlenen K.Y. ve ...
Serik'te trafik kazası: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva