Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
13 Ocak 2015 Salı - 10:50

Fırtına ve yağmur yaşamı felç etti

ANTALYA'da fırtına ve şiddetli yağış yaşamı felç edince 9 ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Fırtına ve yağmur yaşamı felç etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da fırtına nedeniyle ağaçlar ve çöp konteynerleri devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemleri uçtu. Meteoroloji fırtınanın hızının Kemer İlçesi'nde 155, Antalya Limanı'nda 145 ve kent içinde 107 kilometre ölçüldüğünü açıkladı.

Antalya'da dün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına, gece saatlerinde etkisini artırdı. Antalya Valiliği, merkezdeki Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulları bugü tatil etti. Valilik kararı saat 05.00 sıralarında alınırken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılmaları kararlaştırıldı. Hemen ardından Kemer, Korkuteli, Demre ve Serik kaymakamlıkları da ilçelerinde okulları tatil etti. Kumluca İlçesi'nde ise okulların öğleden sonra tatil edilmesine karar verildi.

Antalya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtına ağaçları ve caddelerdeki çöp konteynerlerini devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemlerini yerlerinden söküp attı. Kentin cadde ve sokaklarında yüzlerce ağaç devrildi. 100'üncü Yıl Bulvarı üzerindeki palmiye ağaçlarının üst bölgeleri koparak çevreye dağıldı. Konyaatı Caddesi üzerinde de bir çam ağacı devrilerek tramvayın elektrik kablolarına hasar verdi.

YÜZLERCE AĞAÇ DEVRİLDİ

Altınkum Mahallesi 445 Sokak'ta bulunan bir apartmanının güneş enerji sistemi fırtına nedeniyle çatıdan zemine düştü.

Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi 308 Sokak'ta park halinde bulunan Gözde Turan'a ait 07 FGG 23 plakalı otomobilin üzerine çam ağacı devrildi. Otomobilde ve sokak üzerinde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önledi.

ANTALYA'DA FIRTINA VE SIDDETLI YAGIS YASAMI FELC ETTI. FIRTINA NEDENIYLE AGACLAR DEVRILDI. (FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

TEKNELER ZARAR GÖRDÜ

Yat Limanı'nda oluşan dev dalgalar 40 metre yüksekliğindeki falezleri gün boyunca dövdü. Limandaki balıkçı tekneleri de dev dalgalar nedeniyle hasar gördü. Kimisinin içindeki eşyalar denize saçıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte teknelerinin yanına gelen balıkçılar denizden işe yarayacak eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Kaleiçi'nde ise iş yerleri fırtına nedeniyle açılmadı. Birçok iş yerinin teşhir tezgahlarındaki ürünler çevreye saçıldı. 

KEMER KARAYOLU SIKINTILI

Kuvvetli yağmur ve fırtına Antalya'nın Kemer Karayolu'nu ulaşıma kapattı. Antalya'dan gidiş istikametinde yol tamamen kapanırken trafik, geliş istikametinden bir akaryakıt istasyonunun kavşak olarak kullanılmasıyla sağlanabiliyor. Sağanak ve fırtına Konyaaltı'nda gündelik yaşamı da felç etti. Denizde oluşan dev dalgalar nedeniyle Konyaaltı Sahili boyunca uzanan Akdeniz Bulvarı taşıt trafiğine kapatıldı. Dalgalar denizden topladığı kum ve çakılları asfalt yola kadar çıkartırken dalgakıran üzerinde bulunan korkuluklar fırtınada eğildi. Fırtına nedeniyle trafik lambaları yerinden söküldü.

ANTALYA'DA KUVVETLI YAGMUR VE FIRTINA KEMER KARAYOLU'NU ULASIMA KAPATTI. ANTALYA'DAN GIDIS ISTIKAMETINDE YOL TAMAMEN KAPANIRKEN TRAFIK, GELIS ISTIKAMETINDEN BIR AKARYAKIT ISTASYONUNUN KAVSAK OLARAK KULLANILMASIYLA SAGLANABILIYOR. (FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

KENTE ENERJİ VERİLEMİYOR

Fırtına ve yağmur nedeniyle Antalya kent merkezinin bir bölümüne saatlerdir enerji verilemiyor. Elektrik dağıtım firması CLK Akdeniz'den yapılan açıklamada ise aşırı fırtına ve yağmur nedeniyle iletim hatlarında meydana gelen kopmalardan dolayı bir çok noktaya enerji verilemediği vurgulandı. 

İTFAİYE GÖREV BAŞINDA

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, gece boyunca devam eden fırtına nedeniyle elektrik tellerinde kopmalar yaşandığını, çok sayıda ağacın devrildiğini bildirdi. İtfaiye ekiplerinin su baskınlarına da müdahale ettiğini anlatan Kısa, gece boyunca tüm itfaiye ekibinin görevi başında olduğunu kaydetti.

HIZI SAATTE 155 KİLOMETRE

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre son 24 saatte, il merkezinde metrekareye 85 kilogram, havalimanı ölçüm noktasında ise 122 kilogram yağış düştü. Yapılan ölçümlere göre Antalya'da en yüksek yağış Kepez İlçesi Nebiler Mahallesi'nde gerçekleşti. Burada son 24 saatte metrekareye 311 kilogram yağış düştüğünü açıklayan meteoroloji, bu yağışın 182 kilogramının saat 1 ile 5 arasında gerçekleştiğini bildirdi. Meteorolojiye göre Karain'de metrekareye 202 kilogram, Dağbeli'ne 148 kilogram, Kemer'e 154 kilogram, Finike'ye ise 87 kilogram yağış düştü.

Diğer yandan yağışla birlikte çıkan fırtınada rüzgarın hızı Kemer'de saatte 155 kilometreye, Antalya'nın Liman bölgesinde 145 kilometreye, şehir merkezinde ise 107 kilometreye ulaştı. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü, yağmur ve fırtınanın yarın etkisini kaybedeceğini açıkladı.

Emre BAYLAN- İbrahim LALELİ- Mustafa KOZAK- Yusuf ÜNAL/ANTALYA, (DHA) 

ANTALYA'DA SAGANAK YAGMUR VE FIRTINA KONYAALTI'NDA GUNDELIK YASAMI DA FELC ETTI. DENIZDE OLUSAN DEV DALGALAR NEDENIYLE KONYAALTI SAHILI BOYUNCA UZANAN AKDENIZ BULVARI TASIT TRAFIGINE KAPATILDI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA FIRTINA VE SIDDETLI YAGIS YASAMI FELC ETTI. (FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)






ANTALYA'DA FIRTINA VE SIDDETLI YAGIS YASAMI FELC ETTI. FIRTINA NEDENIYLE DEVRILEN AGACLAR ENERJI NAKIL HATLARINA ZARAR VERDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA SAGANAK YAGMUR VE FIRTINA KONYAALTI'NDA GUNDELIK YASAMI DA FELC ETTI. DENIZDE OLUSAN DEV DALGALAR NEDENIYLE KONYAALTI SAHILI BOYUNCA UZANAN AKDENIZ BULVARI TASIT TRAFIGINE KAPATILDI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

 
İztuzu'na Antalya'dan destek
 
Charlie Hebdo bu kapakla çıkacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İztuzu'na Antalya'dan destek
MUĞLA'da deniz kaplumbağalarının üreme alanı İztuzu Plajı'nın özelleştirilmesine ...
New York Times'tan Kaş'a övgü
ABD'nin New York Times gazetesi, 2015 yılı için okurlarına yönelik hazırladığı ...
THK Antalya Şubesi'nden özel çocuklara havacılık kursu
TÜRK Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi, Büyükşehir Çocuk Özel Eğitim Okulu ...
 
Antalya'da fırtına ve yağmur yaşamı felç etti, okullar tatil edildi
ANTALYA'da saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına ve şiddetli yağış ...
Antalya'da okullar tatil
Antalya Valiliği, hava muhalefeti nedeniyle merkez Aksu, Döşemealtı, Kepez, ...
Ağaçlar 'Titizlikle' kesiliyormuş
ANTALYA'nın Hisarçandır bölgesinde asırlık sedir ağaçları ve EXPO 2016 ...
 
ADD'den Büyükşehir'e büfe protestosu
ANTALYA'da Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) tahsis edilen Yavuz Özcan ...
Yolcu minibüsü bariyerlere çarptı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yolcu minibüsünün bariyerlere çarptığı kazada 1 kişi yaralandı.
Muratpaşa'dan evlenecek çiftlere müjde
Muratpaşa Belediyesi geçtiğimiz yıllarda alınan evlendirme memur ücretlerini ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva