Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
26 Eylül 2019 Perşembe - 17:09

Foça'da denizde paniğe neden olan kirlilik

İZMİR'in Foça ilçesine bağlı Yenifoça ve Gencelli mahalleleri ile Aliağa'ya bağlı Çakmaklı Mahallesi açıklarında denizden gelen koku ve kirlilik, panik yarattı.

Foça da denizde paniğe neden olan kirlilik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Foçalılar, dün geceden beri denizden yakıt kokusu geldiğini iddia ederek Sahil Güvenlik ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ihbarlarda bulundu. Bugün saat 06.00 sıralarında avlanmak için teknesiyle denize açılan amatör balıkçı Eylül Basdur, Yenifoça'daki bir tatil köyünün sahilinde ve Çakmaklı Mahallesi açıklarında aşırı kirlilikle karşılaştığını söyledi. Basdur, denizin üzerinin koyu şekilde akaryakıt ve sintine artıklarına benzer şeylerle dolu olduğuna dikkati çekip, "Suyun hali içler acısı. Bir gemiden basılmış ya da fabrikadan sızmış olabileceğini tahmin ediyorum. Kirlilikten dolayı bölgeyi terk edip başka bir yere gitmek zorunda kaldım" dedi.

Yenifoça merkezinde oturduğunu ve dünden beri bölgede yoğun bir koku olduğunu belirten vatandaşlardan Tuncay Arslan da yeni bir çevre felaketi yaşamak istemediklerini, açıktan gelen balıkçıların çektiği görüntülerin korkutucu olduğunu ve bu kirliliğin sahile vurmadan önlem alınmasını istediklerini söyledi.

Yenifoça Forum Platformu Dönem Sözcüsü Fırat Korkmaz ise durumu dünden beri takip ettiklerini, Sahil Güvenlik ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirdiklerini kaydetti. Korkmaz, yetkililer bize bölgeden numune aldıklarını, tahlile gönderdiklerini ve bölge ile ilgili uydu görüntüleri de dahil inceleme yaptıklarını bildirdi. Biz de kirliliğe derhal müdahale edilmesini talep ediyoruz" dedi.

IZMIR'IN FOCA ILCESI YENIFOCA, GENCELLI VE ALIAGA'YA BAGLI CAKMAKLI MAHALLELERI ACIKLARINDA DENIZDEN GELEN KOKU VE BALIKCILARIN ACIK DENIZDE GORDUKLERI KIRLILIK PANIK YARATTI. DAHA ONCE DE BIR GEMININ DENIZE BIRAKTIGI PETROL ATIKLARI NEDENIYLE BUYUK BIR CEVRE FELAKETI YASAYAN FOCA'DA VATANDASLAR YETKILILERIN KIRLILIGIN SAHILE VURMADAN MUDAHALE EDILMESINI ISTEDI. YENIFOCA FORUM PLATFORM DONEM SOZCUSU FIRAT KORKMAZ (FOTOGRAFTA) (FOTO: FOCA / DHA)

 IZMIR'IN FOCA ILCESI YENIFOCA, GENCELLI VE ALIAGA'YA BAGLI CAKMAKLI MAHALLELERI ACIKLARINDA DENIZDEN GELEN KOKU VE BALIKCILARIN ACIK DENIZDE GORDUKLERI KIRLILIK PANIK YARATTI. DAHA ONCE DE BIR GEMININ DENIZE BIRAKTIGI PETROL ATIKLARI NEDENIYLE BUYUK BIR CEVRE FELAKETI YASAYAN FOCA'DA VATANDASLAR YETKILILERIN KIRLILIGIN SAHILE VURMADAN MUDAHALE EDILMESINI ISTEDI. FOCA'DA YASAYAN TUNCAY ARSLAN (FOTOGRAFTA) (FOTO: SEYFI GUL / FOCA, DHA)

 IZMIR'IN FOCA ILCESI YENIFOCA, GENCELLI VE ALIAGA'YA BAGLI CAKMAKLI MAHALLELERI ACIKLARINDA DENIZDEN GELEN KOKU VE BALIKCILARIN ACIK DENIZDE GORDUKLERI KIRLILIK PANIK YARATTI. DAHA ONCE DE BIR GEMININ DENIZE BIRAKTIGI PETROL ATIKLARI NEDENIYLE BUYUK BIR CEVRE FELAKETI YASAYAN FOCA'DA VATANDASLAR YETKILILERIN KIRLILIGIN SAHILE VURMADAN MUDAHALE EDILMESINI ISTEDI.(FOTO: FOCA / DHA)

 IZMIR'IN FOCA ILCESI YENIFOCA, GENCELLI VE ALIAGA'YA BAGLI CAKMAKLI MAHALLELERI ACIKLARINDA DENIZDEN GELEN KOKU VE BALIKCILARIN ACIK DENIZDE GORDUKLERI KIRLILIK PANIK YARATTI. DAHA ONCE DE BIR GEMININ DENIZE BIRAKTIGI PETROL ATIKLARI NEDENIYLE BUYUK BIR CEVRE FELAKETI YASAYAN FOCA'DA VATANDASLAR YETKILILERIN KIRLILIGIN SAHILE VURMADAN MUDAHALE EDILMESINI ISTEDI.(FOTO: FOCA / DHA)

IZMIR'IN FOCA ILCESI YENIFOCA, GENCELLI VE ALIAGA'YA BAGLI CAKMAKLI MAHALLELERI ACIKLARINDA DENIZDEN GELEN KOKU VE BALIKCILARIN ACIK DENIZDE GORDUKLERI KIRLILIK PANIK YARATTI. DAHA ONCE DE BIR GEMININ DENIZE BIRAKTIGI PETROL ATIKLARI NEDENIYLE BUYUK BIR CEVRE FELAKETI YASAYAN FOCA'DA VATANDASLAR YETKILILERIN KIRLILIGIN SAHILE VURMADAN MUDAHALE EDILMESINI ISTEDI. EYLUL BASDUR (FOTOGRAFTA) (FOTO: SEYFI GUL / FOCA, DHA)

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA)

Etiketler:
 
Annesi ve kız kardeşiyle tartışıp 4'üncü kattan atladı
 
Evinin damından düşerek hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem sempozyumunda depremi hissettiler
KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde düzenlenen Uluslararası Deprem Sempozyumu’na ...
'Denizlerin prensi' lüferin fiyatı altın ile yarışıyor
ÇANAKKALE'de av yasaklarının sona ermesinden sonra lüfer de balıkçı tezgahların ...
Serbest kaldıktan 15 dakika sonra motosiklet çaldı
DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesinde, hırsızlıktan yakalanan ve ifadesi alındıktan ...
 
Boydak Holding eski ortağına 7,5 yıl hapis istemi
KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta ...
5 FETÖ şüphelisi adli kontrolle serbest
SİVAS'ta, 2011'deki 'Polislikten Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı' ...
Ayvacık açıklarında 3.8 büyüklüğünde deprem
EGE Denizi'nde, merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıkları olan, ...
 
Vurulan ağabey kaçtı, kardeşi zanlının evine ateş açtı
SAMSUN'un İlkadım ilçesinde, çıkan kavgada, Kemal K.'nın (63) ateşlediği ...
En Önemli 10 İşe Alım Süreci Aşaması
Bir şirketin işe alım prosedürü sadece çevrimiçi iş ilan panolarına bir ...
Otomobil takla attı: 2 yaralı
ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva