TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
2 Eylül 2021 Perşembe - 13:05

Foseptik cinayeti sanığı iki kardeşe ağırlaştırılmış müebbet talebi

ANTALYA'da geçen yıl ocak ayında kayıp olarak aranırken, bu yılın nisan ayında öldürüldüğü ortaya çıkan ve foseptikte parçalanmış cesedi bulunan Süleyman Eken'in (54) cinayet sanıkları Oktay ve Mehmet Yılmaz kardeşler hakkında, ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Foseptik cinayeti sanığı iki kardeşe ağırlaştırılmış müebbet talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi'nde oturan Süleyman Eken'den haber alamayan Diyarbakır'daki annesi Sultan Akhan, geçen yıl 13 Ocak günü polise kayıp başvurusunda bulundu. Sultan Akhan'ın oğluyla en son 8 Ocak'ta görüştüğünü bildirmesi üzerine harekete geçen ekipler, Eken'in yalnız yaşadığı evde inceleme yaptı. Ekiplerin yaptığı arama çalışmalarında Süleyman Eken'e ulaşılamadı.

Soruşturmayı devralan ve özel bir ekip kuran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Eken'in kayıp olduğu tarihten itibaren güvenlik kamerası ve cep telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından Süleyman Eken'in en son kadın kuaförü Oktay Yılmaz ve kardeşi Mehmet Yılmaz ile görüştüğünü belirleyen ekipler, incelemelerini bu yöne kaydırdı. Ekipler, Eken'in telefon sinyalinin, son olarak Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi 412 Sokak'taki Oktay ve Mehmet Yılmaz'ın anneleri Gülger Yılmaz'a ait evden alındığını belirledi.

CESEDİN PARÇALARI FOSEPTİKTE BULUNDU

Polis, nisan ayında evin çevresinde iş makineleriyle kazı gerçekleştirdi. Kadavra köpeği ile yapılan aramada, Süleyman Eken'e ait cesedin parçaları, evin bahçesindeki foseptikte bulundu. Tüm aramalara rağmen cesedin başı ile göğüs kafesine ulaşılamadı. Gözaltına alınan Oktay ve Mehmet Yılmaz kardeşler tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede maktulün tefecilik yaptığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Maktul şüpheli Oktay Yılmaz'a para vermiş ve her hafta da kendisinden faiz almıştır. Şüphelinin ödemeleri geciktirmesi nedeniyle maktulle aralarında husumet doğmuştur. Maktul 9 Ocak tarihinde şüpheli Oktay Yılmaz'ın iş yerine gitmiştir. Oktay da kardeşi Mehmet'i iş yerine çağırmıştır. Maktul ve iki şüpheli saatlerce iş yerinde kalmıştır. 3 saat sonra maktulün telefonu kapanmıştır. Bu sırada, iki şüpheli maktulde Oktay Yılmaz'a ait senetleri alarak imha etmişlerdir. Ayrıca, yine maktulün üzerindeki para ve eşyaları da cebir ve şiddet uygulayarak zorla almışlardır. Ardından maktulü bilinmeyen bir şekilde öldürmüş ve ertesi gün de plan yaparak, cesedi panelvan araçla götürdükleri Döşemealtı ilçesindeki annelerinin evinde parçalamışlardır. Cesedin kol ve bacaklarını foseptiğe atmışlardır. Cesedin diğer parçaları ise tüm aramalara rağmen bulunamamıştır. Her iki şüphelinin maktulün ölümünde asli maddi fail olarak sorumlu tutulması gerektiği, kanaat ve sonucuna varılmıştır."

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS TALEBİ

Mehmet Yılmaz savunmasında, ceset parçalarının ikametinin bahçesindeki fosseptikte çıkması ile ilgili bir bilgisi olmadığını, ceset parçalarının kim tarafından ve ne zaman bırakıldığını bilmediğini söyledi. Oktay Yılmaz da, “Sadece maktulün parasını verdim, ondan senedimi geri aldım. Sohbet etmezdik. Parasını alır giderdi. Maktul en fazla 5-10 dakika dururdu. Hava soğuktu. Ben o gün iş yerime gelen maktule kahve ikram etmek istedim. Ancak kendisi içmeyi kabul etmedi. Aramızda bir gerginlik olmadı. Aşağıda arkadaşının kendisini beklediğini söylemişti. Maktul iş yerime geldikten sonra 5 dakika oturup gitmişti. Ondan sonra kendisini hiç görmedim" dedi.

İddianamede iki kardeş hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi. Ayrıca sanıkların Eken'e yönelik 'yağma', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından da ayrı ayrı 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Duruşmanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

ANTALYA'DA GECEN YIL OCAK AYINDA KAYIP ARANIRKEN, BU YILIN NISAN AYINDA OLDURULDUGU ORTAYA CIKAN VE FOSEPTIK CUKURUNDA PARCALANMIS CESEDI BULUNAN SULEYMAN EKEN'IN (54) CINAYET SANIKLARI OKTAY (FOTODAKI) VE MEHMET YILMAZ KARDESLER HAKKINDA, AYRI AYRI AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS VE 22 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA GECEN YIL OCAK AYINDA KAYIP ARANIRKEN, BU YILIN NISAN AYINDA OLDURULDUGU ORTAYA CIKAN VE FOSEPTIK CUKURUNDA PARCALANMIS CESEDI BULUNAN SULEYMAN EKEN'IN (54) CINAYET SANIKLARI OKTAY VE MEHMET YILMAZ (FOTODAKI) KARDESLER HAKKINDA, AYRI AYRI AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS VE 22 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA GECEN YIL OCAK AYINDA KAYIP ARANIRKEN, BU YILIN NISAN AYINDA OLDURULDUGU ORTAYA CIKAN VE FOSEPTIK CUKURUNDA PARCALANMIS CESEDI BULUNAN SULEYMAN EKEN'IN (FOTODAKI) CINAYET SANIKLARI OKTAY VE MEHMET YILMAZ KARDESLER HAKKINDA, AYRI AYRI AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS VE 22 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA GECEN YIL OCAK AYINDA KAYIP ARANIRKEN, BU YILIN NISAN AYINDA OLDURULDUGU ORTAYA CIKAN VE FOSEPTIK CUKURUNDA PARCALANMIS CESEDI BULUNAN SULEYMAN EKEN'IN (54) CINAYET SANIKLARI OKTAY VE MEHMET YILMAZ KARDESLER HAKKINDA, AYRI AYRI AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS VE 22 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(OLAY YERI)(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA GECEN YIL OCAK AYINDA KAYIP ARANIRKEN, BU YILIN NISAN AYINDA OLDURULDUGU ORTAYA CIKAN VE FOSEPTIK CUKURUNDA PARCALANMIS CESEDI BULUNAN SULEYMAN EKEN'IN (54) CINAYET SANIKLARI OKTAY VE MEHMET YILMAZ KARDESLER HAKKINDA, AYRI AYRI AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS VE 22 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(OLAY YERI)(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalyaspor, tempo yükseltti
 
Antalya'da küçük çocuk denizde kabusu yaşadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşalılar bütçelerini oyluyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin katılımcı bütçe çalışmasında oylama başladı. ...
Antalya'da faciadan dönüldü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde iki noktada örtü yangını çıktı. Havanın rüzgarsız ...
Antalya Riff'te Eylül coşkusu
ANTALYA'nın yeni konser mekanı Riff Eylül ayında da eğlenceye hız kesmeden ...
 
Manavgat'ta gönüllüler, yardım için kolları sıvadı
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde Türkiye'nin en büyük yangın felaketi sonrası ...
Tabelanın direğine çarpan motosikletin sürücüsü öldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosiklet ...
Antalya'da jandarmadan kaçamadılar
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bir eve baskın düzenleyen ekipler uyuşturucu ...
 
Motosiklet hırsızı yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde motosiklet hırsızlığı şüphelisi polisin sıkı ...
Hastane bahçesinde acı görüntü
ANTALYA'da hastane bahçesinde barınan Ercan Oktay (45), bankta ölü bulundu. ...
Korkuteli'de minikler okula başladı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde anaokulu ve ilkokul birinci sınıflar uyum eğitimine başladı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva