Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
2 Nisan 2015 Perşembe - 15:57

Fotoğraf Günleri'nde ustalar anlattı

ULUSLARARASI Basın Fotoğrafları Günleri'nde dünyaca ünlü foto muhabirleri Antalya'da fotoğraf tutkunlarıyla buluşuyor. Organizasyonda 1240 fotoğraf sergileniyor.

Fotoğraf Günleri nde ustalar anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği işbirliğiyle, Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri', Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Dünyanın en önemli basın fotoğrafçıları ile fotoğraf tutkunları bir araya geldi. Antalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri çerçevesinde, kentin farklı noktalarında 60'a yakın sergi açıldı ve serginin büyük bölümünün yer alacağı Cam Piramit'te 20 fotoğraf söyleşisi, 4 usta fotoğrafçı söyleşisi, 4 panel, 1 forum ve fotoğraf değerlendirmeleri yapılacak. 

TÜRKİYE GÜNDEMİNİ KENDİ GÖZÜNDEN ANLATTI 
Açılış gününde AFP Haber Ajansı'nın Türkiye temsilciğini yapan Bülent Kılıç, fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldi. 14 yıldır foto muhabirliği yapan Kılıç, değişen dünya gündemine göre mesleğini icra ettiğini kaydederek, fotoğraf sunumu gerçekleştirdi. Soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşiye, Ukrayna Kiev meydanında çektiği fotoğraf kareleriyle başlayan Kılıç, Berkin Elvan eylemleri esnasında çektiği karelerden ve ardından Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan, 300 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasında çektiği fotoğraflarıyla devam etti. 

Kılıç, Kobani eylemleri sırasında yaşanan çatışmaları, Gezi Parkı olaylarında Türkiye gündemine oturan karelerini, polis şiddetini hikayeleriyle fotoğraf severlere sundu. Berkin Elvan olayının toplumda yarattığı travmayı fotoğrafladığını belirten Kılıç, “Bunu da en güçlü anlatan kareler cenaze fotoğraflarıydı" dedi.

COŞKUN ARAL, SEVENLERİYLE BULUŞTU 
'Ustalarla Buluşma Etkinliği'nde ise usta foto muhabiri Coşkun Aral, gazeteciler, öğrenciler ve takipçileriyle bir araya geldi. 1974 yılında mesleğe başlayan ve kanlı 1 Mayıs olayları gibi mesleğinde büyük değişimlere yol açan olayları fotoğraflayan Aral, Irak ve İran'da çektiği savaş fotoğraflarıyla da dünyada tanınan bir gazeteci oldu. Benazir Butto, Yaser Arafat gibi devlet adamlarıyla yaptığı röportajları ve Time gibi dergilerde çıkan kapak fotoğraflarından bir sunum hazırlayan Aral, meslek deneyimlerini paylaştı. Aral, “Savaşları, savaşmaya giden adamları, savaştan kurtulanları anlattığı foto belgeselleriyle savaş alanlarında muhabirlik yaptım. 74 yılında mesleğimin bana verdiği tecrübe, olayların takipçisi olmak, olayların kokusunu almak, okumak çok okumak olduğunu öğrendim" dedi. 44 yıllık meslek hayatında yaşadığı birçok deneyimi paylaşan Aral'ın sunumu, soruların cevaplanmasının ardından son buldu. 

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 133'UNCU KURULUS YILDONUMU ETKINLIKLERI KAPSAMINDA TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI ISBIRLIGIYLE, TURKIYE'DE ILK KEZ DUZENLENEN 'ULUSLARARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI', CAM PIRAMIT FUAR VE KONGRE MERKEZI'NDE ACILDI. DUNYANIN EN ONEMLI BASIN FOTOGRAFCILARI ILE FOTOGRAF TUTKUNLARI BIR ARAYA GELDI. (COSKUN ARAL) (fOTO:ANTALYA-DHA)

'10 BİN DOLAR İSTEDİLER'
Coşkun Aral'ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği söyleşinin konuğu ise National Geographic muhabiri Reza oldu. Söyleşinin açılışını yapan Coşkun Aral, Reza ile birlikte gittikleri savaşlardan ve anılarından bahsetti. 1992 yılında Beyrut'ta çektiği bir fotoğrafın Time'a nasıl kapak olduğunu anlatan Aral, “Reza ile Beyrut'a gittiğimizde savaş başlamıştı. Fotoğrafları çektim ancak İsrail'den çıkartmam için 10 bin dolar istediler. Reza sayesinde fotoğraflar New York'a gitti ve Time'da o sene kapak oldu" dedi. National Geographic fotoğrafçısı Reza ise “Foto muhabirliği şu anda geriye gidiyor. 'Güzel işler oldu bitti' demek yok. Bu zamanlar muhabirlerin en iyi zamanı" diye konuştu. Arşiv fotoğrafçılığının günü geldiğinde herkesin işine yarayacağını kaydeden Aral ise “Gittiğiniz yerlerde çektiğiniz fotoğraflar bir anlam sağlamayabilir, ancak arşivleyin. Ne zaman işe yarayacağı belli olmaz" dedi. Anıların anlatıldığı ve deneyimlerin paylaşıldığı söyleşi, Coşkun Aral ve Reza'ya yöneltilen soruların ardından son buldu. 

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO) 133'UNCU KURULUS YILDONUMU ETKINLIKLERI KAPSAMINDA TURKIYE FOTO MUHABIRLERI DERNEGI ISBIRLIGIYLE, TURKIYE'DE ILK KEZ DUZENLENEN 'ULUSLARARASI BASIN FOTOGRAFI GUNLERI', CAM PIRAMIT FUAR VE KONGRE MERKEZI'NDE ACILDI. DUNYANIN EN ONEMLI BASIN FOTOGRAFCILARI ILE FOTOGRAF TUTKUNLARI BIR ARAYA GELDI. (REZA) (fOTO:ANTALYA-DHA)

ÇEKENLER DEĞİL SEÇENLER ANLATTI
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Nurdan Akıner'in gerçekleştirdiği ve Türk fotoğraf editörlerinin 'Çekenler Değil Seçenler Konuşuyor' panelinde, Hürriyet Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, Milliyet Fotoğraf Editörü Bünyamin Aygün ve Vatan Fotoğraf Editörü Burak Kara fotoğraf severlerle bir araya geldi. Panelde, sosyal medyanın fotoğrafa etkisi, bir fotoğrafın kısa sürede kamuoyuna ulaştırılması ve en iyi şekilde nasıl ulaştırılacağı gibi konulara değinildi. Fotoğraf manipülasyonu üzerine gerçekleştirilen tartışmalarda, etik konusu ele alınarak bir fotoğraf editörünün bu manipülasyonu nasıl denetleyeceği tartışıldı. Fotoğrafın geleceği hakkında süren tartışmalar, soru ve cevapların ardından son buldu.
ANTALYA, (DHA) - 

 
İntihar etmek isteyen işadamını polis kurtardı
 
Editörlerin gözünden fotoğraf
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İntihar etmek isteyen işadamını polis kurtardı
ANTALYA'da falezlerin üzerinde intihar etmek üzereyken polis tarafından ...
Evlilikler azalıyor boşanmalar artıyor
Türkiye genelinde, evliliklerde azalmalar yaşanırken, boşanmalardaki artışlar sürüyor.
Fin güzeller plaja indi
FİNLANDİYA'da 12 Nisan'da düzenlenecek 'Miss Finland 2015' güzellik yarışmasının ...
 
Kamyonet şarampole yuvarlandı: 4 yaralı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde inşaat işçilerini taşıyan kamyonetin şarampole ...
Otizme farkındalık için yürüdüler
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde ...
'Bay Frankofon' 1'nci oldu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin hazırladıkları 'Bay Frankofon' ...
 
Madde bağımlılığına karşı kitap okudular
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde lise öğrencileri Kütüphaneler Haftası dolayısıyla ...
ANSAN, 'Çakcıl'la devam' dedi
ANTALYA Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) genel kurulunda mevcut başkan Cahit ...
De-Myra Tarım Festivali açıldı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Ocak ayında ilk kez düzenlenen ancak yaşanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva