Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
10 Aralık 2021 Cuma - 12:50

Fransız Büyükelçi Magro'dan ATSO'ya ziyaret

FRANSA'nın Türkiye Büyükelçisi Herve Francois Magro, Antalya Fahri Konsolosu Ahmet Erol ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti. Konuk heyeti ATSO Başkanı Davut Çetin, Başkan Yardımcıları Cihangir Deniz ve Mustafa Atılgan ağırladı.

Fransız Büyükelçi Magro dan ATSO ya ziyaret
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya, ekonomi ve karşılıklı yatırım imkanlarının konuşulduğu görüşmede ATSO Başkanı Davut Çetin, oda ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler verdi. ATSO'nun 140 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Başkan Çetin, "Bugün itibariyle 55 bine yakın üye sayımızla Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odasıyız. İstanbul'un ardından Türkiye'de en çok yabancı yatırımcıya sahip kentiz. ATSO olarak 5 bine yakın yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapıyoruz. Üyelerimizin neredeyse yüzde 10'unu yabancı yatırımcılar oluşturuyor" dedi. ATSO Başkanı Çetin, Antalya'nın turizm, tarım, çevreci sanayisi ve markalaşmış serbest bölgesi ile yatırım imkanları açısından en cazip kent durumunda olduğunu belirtti.

TURİZM, 2021'DE TOPARLANMAYA BAŞLADI

Antalya ekonomisinin lokomotif sektörünün turizm olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Çetin, dünyada yaşanan Covid-19 pandemisi ile birlikte ekonomik anlamda büyük hasar aldıklarını söyledi. Pandemiden önce 16 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Başkan Davut Çetin, “2020 yılında Covid etkisi ile büyük bir düşüş yaşadık. Bu yıl 9 milyonu aşkın turisti yeniden kentimizde ağırlayarak bir toparlanma sürecine girdik. Umuyorum bu toparlanma bundan sonrada devam edecek" dedi. Fransa'dan Antalya'ya gelen turist sayısının da artması için çalışmalar yapmak istediklerini belirten ATSO Başkanı Çetin, “Geçtiğimiz yıl Fransız vatandaşları Antalya'da misafir ettik. Bu sayıyı daha yukarılara taşımak için karşılıklı olarak her türlü işbirliğine hazırız" diye konuştu.

ATSO Başkanı Davut Çetin, turizmin yanısıra tarımda da Antalya'nın yaş sebze ve meyve deposu olduğunu vurguladı.

ANTALYA'DA 162 FRANSIZ ORTAKLI FİRMA VAR

ATSO Başkanı Çetin, konuşmasında Fransa ile ekonomik ilişkilerine de değinerek, ATSO'ya kayıtlı 162 Fransız ortaklı şirketin de faaliyet gösterdiğini söyledi. Çetin, Antalya'dan Fransa'ya 2020 yılında 25 milyon dolara yakın bir ihracat olduğunu, aynı dönemde 77 milyon dolarlık ithalat yapıldığını belirtti. Antalya'ya bu yıl 72 bin 563 turistin de geldiğini dile getiren Çetin, “Fransa'ya hem ihracatımızı artırmalı hem ithalatımızı artırmalı hem de gelen turist sayısını daha yukarı seviyelere çıkarmalıyız. Biz bunlar için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

BÜYÜKELÇİ: FRANSIZLAR, HERŞEY DAHİLİ TERCİH ETMİYOR

Antalya'yı çocukluğundan bu yana bildiğini ifade eden Fransa Türkiye Büyükelçisi Herve Francois Magro, kentin eşsiz bir tarihi ve kültürel güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Bu güzelliğin Fransız vatandaşlarının da ilgisini çektiğini belirten Büyükelçi Magro, “Fransız vatandaşları her şey dahil turizmi tercih etmiyor. Vatandaşlarımız daha çok kültür, gastronomi ve tarih turizmine ilgi duyuyor. Ancak Antalya'da turizm her şey dahile yatkın olması sebebiyle daha az tercih ediliyor. Böyle eşsiz güzelliklere sahip olan bir kent olarak farklı bir çalışma yaparak Fransız vatandaşlarının ilgisini çekebilirsiniz" dedi. Büyükelçi Magro, turist sayısının az olmasına Fransa'dan Antalya'ya direkt seferlerin de olması gerektiğinin altını çizdi, "Bu durumun hem Fransa hem de Antalya için büyük bir avantaj olacak" dedi.

TÜRK YATIRIMCILARI FRANSA'YA BEKLİYORUZ

Fransa'nın 600 bini aşkın Türk vatandaşına ev sahipliği yaptığını da söyleyen Büyükelçi Magro, bu sayının pek çoğunun işçi olarak ülkeye geldiğini söyledi. Türk yatırımcıları da Fransa'ya davet eden Magro, “Fransa'da şu an önemli yatırım fırsatları mevcut. Her ülke gibi bizlerde Covid-19 pandemisinden sonra bir toparlanma yaşamak istiyoruz. Bu açıdan önemli destekler veriyoruz. Antalyalı yatırımcıları da bu konuda sizlerle beraber yapacağımız işbirlikleriyle bilgilendirmek isteriz" şeklinde konuştu. FranceTech adında bir oluşumun da Türkiye'de faaliyete geçtiğini dile getiren Büyükelçi Herve Francois Magro, Antalya'dan start-up firmalarının da buradan kendilerini destekleyecek yatırımcıları bulabileceğini söyledi. Özellikle yazılım alanında çalışan firmalar ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Magro, “Genç fikirler bu sayede yatırım imkanlarından faydalanabilirler" dedi.

SIFIR KARBON İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Konuşmasının sonunda iklim değişikliğine de değinen Büyükelçi Magro, “Hükümet tarafından Paris İklim Antlaşması'nın imzalanması çok olumlu bir adım oldu. Sizlerin de karbon salınımını sıfıra indirecek ve çevreci ekonomi ile ilgili yaptığınız çalışmaları büyük bir beğeni ile dinledim. Bu konuda bizler her türlü işbirliğine hazırız. Her türlü desteği vermek isteriz. Bu sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın sorunu. Bu sorunu hep birlikte çalışarak aşmalıyız" diyerek sözlerini noktaladı.

Görüşmenin sonunda ATSO Başkanı Davut Çetin, Fransa Türkiye Büyükelçisi Herve Francois Magro'ya ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Antalya tablosunu armağan etti.

FRANSA'NIN TURKIYE BUYUKELCISI HERVE FRANCOIS MAGRO, ANTALYA FAHRI KONSOLOSU AHMET EROL VE BERABERINDEKI HEYET, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NI (ATSO) ZIYARET ETTI. KONUK HEYETI ATSO BASKANI DAVUT CETIN, BASKAN YARDIMCILARI CIHANGIR DENIZ VE MUSTAFA ATILGAN AGIRLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

FRANSA'NIN TURKIYE BUYUKELCISI HERVE FRANCOIS MAGRO, ANTALYA FAHRI KONSOLOSU AHMET EROL VE BERABERINDEKI HEYET, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NI (ATSO) ZIYARET ETTI. KONUK HEYETI ATSO BASKANI DAVUT CETIN, BASKAN YARDIMCILARI CIHANGIR DENIZ VE MUSTAFA ATILGAN AGIRLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Kaymakam Altun, öğrencilerle bir araya geldi
 
Meyve sebzenin yarısı israf ediliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaymakam Altun, öğrencilerle bir araya geldi
GAZİPAŞA Kaymakamı Orhan Altun, Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma ...
Orman yangınlarının ardından Yörük ve doğa konuşulacak
MURATPAŞA Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Yörük Kültürü Uygulama ...
Hedef galibiyet
SİGORTA Shop Kadınlar Voleybol 1. Ligi'nde 10. hafta karşılaşmasında Muratpaşa ...
 
3 yeri ateşe veren sanık: Isınmak için ateş yaktım
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki Sorgun ormanında 3 noktayı ateşe veren, ...
Mevsimini şaşıran elma ağacı çiçek açtı
TÜRKİYE'nin birçok bölgesinde soğuk hava etkisini gösterirken Antalya'nın ...
Muratpaşa Belediyesi Kırcami sorunun çözümünde ısrarlı
Antalya Muratpaşa Belediyesi, Başkan Ümit Uysal’ın girişimleriyle sorunun ...
 
Başkan Kocakaya'dan, Komisyoncular Derneği'ne ziyaret
DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Demre Komisyoncular Derneği Başkanı ...
Antalya'da korkunç olay!
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde Talat Yılmaz (64), dün akşam tartıştığı ...
Antalya'nın Sürdürülebilirlik Elçileri
AVRUPA Birliği Türkiye Delegasyonu Desteği ile Antalya Ticaret ve Sanayi ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva