3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
8 Haziran 2022 Çarşamba - 13:33

Furkan, kadına şiddeti önlemeye çalışırken vurulmuş

ESKİŞEHİR’de boşandığı eşi avukat Merve Gül Durmaz (34) ile Furkan Sarıkaya’yı (27) AVM otoparkında tabancayla vurup yaralayan Mete Arslanoğlu (37) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Furkan, kadına şiddeti önlemeye çalışırken vurulmuş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Eskişehir’de Mete Arslanoğlu, dün sabah Tepebaşı ilçesine bağlı Hoşnudiye Mahallesi'ndeki alışveriş merkezinin açık otoparkında, yaklaşık 2,5 yıl önce boşandığı avukat Merve Gül Durmaz ile karşılaştı. İkili arasında kısa sürede tartışma çıktı. Buradan geçen Furkan Sarıkaya, Merve Gül Durmaz ile Mete Arslanoğlu’nu yatıştırmaya çalıştı. İddiaya göre bu sırada öfkelenen Arslanoğlu, aracından aldığı tabanca ile önce araya giren Furkan Sarıkaya’yı daha sonra ise Merve Gül Durmaz’ı bacağına ateş ederek yaraladı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan avukat Merve Gül Durmaz Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Furkan Sarıkaya ise Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Olay yerinde polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli Mete Arslanoğlu, işlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. Emniyet ifadesinde susma hakkını kullandığı öğrenilen Arslanoğlu’nun savcılık ifadesinde suçunu itiraf ederek, “Otoparkta Merve ile karşılaştık. Aramızda tartışma çıktı. Yoldan geçen Furkan araya girip bizi yatıştırmaya çalıştı. Sinirlendim, araçtan silahımı alıp önce araya giren Furkan’a 1 el ateş ederek bacağından yaraladım. Daha sonra ise Merve’nin ayağına 2 kez ateş ettim. Suçlamaların tamamını kabul ediyorum” dediği öğrenildi.

Olay yerinden geçerken gördüğü ikili arasındaki tartışmayı yatıştırmaya çalışan Sarıkaya’nın şüpheli Arslanoğlu’na engel olmaya çalıştığı, bu sırada bacağından yaralandığı öğrenildi. Hayati tehlikesi olmayan Sarıkaya’nın tedavisinin de sürdüğü belirtildi.

İKİ BACAĞINDA KIRIK VAR 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan avukat Merve Gül Durmaz’ın iki kurşun isabet eden sol bacağında 2 kırık, seken kurşunun isabet ettiği sağ bacağında ise 1 kırık tespit edildi. Sağlık durumu ve olayla ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Durmaz, eski eşi hakkında yazılı ve sözlü tehditleri nedeniyle birçok kez uzaklaştırma kararı aldığını belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıl önce boşandığım ve bu süreçte de gerek sözlü gerekse yazılı tehditlerinden dolayı defalarca şikayette bulunduğum ve defalarca uzaklaştırma kararı aldığım eski eşim tarafından dün acımasızca saldırıya uğradım. Hatta benimle birlikte hiç suçu olmayan, hiç tanımadığım yoldan geçip bana yardım etmeye çalışan bir şahıs da kurşunların hedefi oldu. Her gün televizyonlarda internette duyduğumuz o kadına karşı şiddet haberlerinin bizzat içinde yer aldım. Bir hukukçu olarak yaşadığım üzüntünün acının ağrıların tarifi mümkün değil. Sol bacağımda 2 adet mermi var ve parçalı kırıklar var. Sağ bacağımda mermi yok ama yüzde 50 kırık var” dedi.

MESLEKTAŞLARI SALDIRIYI KINADI

Eskişehir Barosu avukatları da, meslektaşlarına yapılan silahlı saldırıyı Eskişehir Adliyesi önünde toplanarak protesto etti. Çoğunluğu kadın avukatların yer aldığı eylemde konuşan Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz, süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Avukat Merve Gül Durmaz’ın hayati tehlikesinin olmadığını ancak iki bacağında da kırıklar bulunduğunu ifade eden Elagöz, şunları söyledi:

“Meslektaşımız dün eski eşi tarafından şehrin ortasında silahlı saldırıya maruz kalmış, her iki bacağından da kemik kırığına sebebiyet verecek derecede yaralanmıştır. Öncesinde defalarca kez almış olduğu uzaklaştırma kararları, savcılık şikayetleri, açılan ceza davaları, verilen tedbir kararları eski eş şiddetini durdurmaya yetmemiştir. Bu kez, eski eşi tarafından ateşli silahla güpegündüz yaralanmış, dahası bu şiddet o esnada yoldan geçen ve meslektaşımıza yardımcı olmak isteyen bir vatandaşa da sirayet etmiştir. Meslektaşımıza karşı yapılan bu saldırıyı kınadığımızı, meslektaşımızın yanında olduğumuzu, başta baro yönetimi olmak üzere meslektaşlarımızla birlikte sürecin her aşamasında hem meslektaşımızın, hem de olay sırasında insanlık adına meslektaşımıza yardım ederken ilk kurşunun hedefi haline gelen vatandaşımızın da hukuki sürecinde yanında olacağımızı huzurlarınızda bir kez daha bildiriyoruz” dedi.

ESKISEHIRDE 2.5 YIL ONCE BOSANDIGI ESKI ESI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ (FOTODAKI) ILE FURKAN SARIKAYAYI AVM OTOPARKINDA SILAHLA VURUP YARALAYAN METE ARSLANOGLU, CIKARILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI. FURKAN SARIKAYANIN AVUKAT DURMAZI TANIMADIGI ANCAK TESADUFEN YOLDAN GECERKEN ESKI ESINE SIDDET UYGULAMAK ISTEYEN SUPHELI ARSLANOGLUNA ENGEL OLMAYA CALISTIGI SIRADA VURULDUGU ORTAYA CIKTI.
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE 2.5 YIL ONCE BOSANDIGI ESKI ESI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ ILE FURKAN SARIKAYAYI AVM OTOPARKINDA SILAHLA VURUP YARALAYAN METE ARSLANOGLU, CIKARILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI. FURKAN SARIKAYANIN AVUKAT DURMAZI TANIMADIGI ANCAK TESADUFEN YOLDAN GECERKEN ESKI ESINE SIDDET UYGULAMAK ISTEYEN SUPHELI ARSLANOGLUNA ENGEL OLMAYA CALISTIGI SIRADA VURULDUGU ORTAYA CIKTI.
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE 2.5 YIL ONCE BOSANDIGI ESKI ESI AVUKAT MERVE GUL DURMAZ ILE FURKAN SARIKAYAYI AVM OTOPARKINDA SILAHLA VURUP YARALAYAN METE ARSLANOGLU, CIKARILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI. FURKAN SARIKAYANIN AVUKAT DURMAZI TANIMADIGI ANCAK TESADUFEN YOLDAN GECERKEN ESKI ESINE SIDDET UYGULAMAK ISTEYEN SUPHELI ARSLANOGLUNA ENGEL OLMAYA CALISTIGI SIRADA VURULDUGU ORTAYA CIKTI.
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIR BAROSU AVUKATLARI DA, MESLEKTASLARINA YAPILAN SILAHLI SALDIRIYI ESKISEHIR ADLIYESI ONUNDE TOPLANARAK PROTESTO ETTI. BARO BASKANI MUSTAFA ELAGOZ ACIKLAMALARDA BULUNDU. (FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIR BAROSU AVUKATLARI DA, MESLEKTASLARINA YAPILAN SILAHLI SALDIRIYI ESKISEHIR ADLIYESI ONUNDE TOPLANARAK PROTESTO ETTI. BARO BASKANI MUSTAFA ELAGOZ (FOTODAKI) ACIKLAMALARDA BULUNDU. (FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITESI TIP FAKULTESI HASTANESINDE TEDAVI ALTINA ALINAN AVUKAT MERVE GUL DURMAZIN IKI KURSUN ISABET EDEN SOL BACAGINDA 2 KIRIK, SEKEN KURSUNUN ISABET ETTIGI SAG BACAGINDA ISE 1 KIRIK TESPIT EDILDI. DURMAZ, SAGLIK DURUMU VE OLAYLA ILGILI SOSYAL MEDYADAN PAYLASIMDA BULUNDU.
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ ESKİŞEHİR,(DHA)

 
Sevgili tuzağıyla cinayet
 
Tekel bayi sahibinin kardeşini öldüren sanığa müebbet istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgili tuzağıyla cinayet
BEYOĞLU'nda bir kafeteryada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ...
'Usulsüz engelli raporu' operasyonu: 24 gözaltı
BİNGÖL'de usulsüz engelli raporu düzenleyerek 'kamu kurum ve kuruluşlarının ...
Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına hapis cezası
FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına ilişkin davada, Yargıtay'ıın ...
 
Evinin kapısında ölü bulundu
GAZİANTEP’te Murat B. (50), yalnız yaşadığı evinin kapısının önünde ölü bulundu.
Düğünde ateş açarak 2 kişinin ölümüne neden olan sanığa hapis
ÇORUM'da, düğünde ruhsatsız tabancayla rastgele ateş edip, arkadaşı Murat ...
Otomobil satışında akılalmaz dolandırıcılık
HAYALİ otomobil satışıyla dolandırıldıklarını iddia eden 6 kişi, Anadolu ...
 
Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya 2,5 yıl hapis
YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde, cumhuriyet savcısı Özlem Salkım'ın (28) doğum ...
34 bin kaçak göçmen ülkesine geri gönderildi
İÇİŞLERİ Bakanlığı, ocak ayından itibaren ülkelerine gönderilen kaçak ...
Hayalet gösterge hırsızları kamerada
ÜMRANİYE'de motosikletli iki şüpheli lüks otomobilden yaklaşık 300 bin ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva