'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
19 Kasım 2011 Cumartesi - 14:46

Futbolun bugünü ve yarını tartışılıyor

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ile üyesi bulunduğu Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği'nin (Alliance of European Football Coaches' Associatıon-AEFCA) ortaklaşa düzenledikleri "Futbolun Gelişimi- Bugün ve Yarın" konulu 32. AEFCA Sempozyumu, Antalya'da başladı.

Futbolun bugünü ve yarını tartışılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Lara'daki Kervansaray Oteli'nde AEFCA Başkanı Jozef Venglos ile TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber'in de katıldığı basın toplantısı ile startı verilen sempozyuma, AEFCA'ya üye olan 45 Avrupa ülkesiyle birlikte AEFCA üyesi olmayan Afrika, Amerika, Asya, Ortadoğu, Güney Amerika, Kanada ve Japonya'dan 200'ün üzerinde futbol profesyoneli katılıyor. Sempozyuma, Venglos'un yanısıra, AEFCA Genel Sekreteri Karlheinz Raviol, Metin Türel, Özkan Sümer, TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, UEFA'nın Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Andy Roxburgh, Rusya Bayan Milli Takımı Teknik Direktörü Vera Pauw, ABD Bayan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Pua Sundhage, Danimarka Futbol Federasyonu Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Peter Rudbaek, Avusturya Futbol Federasyonu Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Jilli Ruttensteiner ve Almanya Futbol Federasyonu Yetenek Geliştirme ve Kaleci Antrenörü Eğitimi Bölümü Başkanı Jörg Daniel gibi futbol dünyasının birçok ismi sunum ve konuşmalarıyla katkı koyacak.

2012'YE GİDEMEMEMİZ MORALİMİZİ BOZDU

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Türk teknik direktör ve futbol profesyonellerini, dünyanın farklı ülkelerinden meslektaşlarıyla aynı platformda buluşturan bu organizasyonun önemine değinerek, "AEFCA 45 ülkede 17 bin 500 üyesi bulunan büyük bir çatı. Bugün burada, 2012'ye gidememenin burukluğunu yaşıyoruz. 2012'ye gitseydik moralimiz daha yüksek olurdu. Bu sempozyumda futboldaki güzel şeyler konuşulacak" dedi.
Bir soru üzerine, Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne Abdullah Avcı'nın getirilmesini de sevindirici bir gelişme olarak nitelendiren Dilber, "Biz yıllardır hep Türk antrenörle çalışma düşüncemizi dile getirmiştik. İnşallah bu yeni süreç bizi mutluluğa götürür. Şimdi bu burukluğumuzu bir kenara atıp, futbolumuzu değerlendirip, ülkelerin futbol teknik adamlarına katkı sagğlarsak daha çok mutlu olacağız" diye konuştu.

HOCALARIMIZA KULP TAKMAYI SEVERİZ

Yine bir soru üzerine, kendisinin Türk teknik adamlarla çalışmasını farklı kesimlerin ırkçılık, yerli- yabancı ayrımı olarak gördüklerini kaydeden İsmail Dilber, şöyle konuştu:
"Daum ülkemize neden 5-6 kez gidip geliyor. Lucescu gelsin diyorlar. Başka adam yok mu? Kendi insanımızı, teknik adamımızı ve yöneticimiçi neden beğenmiyoruz. Bizim beğenmemek gibi bir duygumuz var. Kolay insan yetişmiyor. Bakın, Fatih Terim ile 1996 yılında başarılı olduk. Onun gibi birçok teknik adamla başarılı olduğumuza dair elimizde veriler var. Biz hâlâ hocalarımıza bir kulp takarız. Fatih Terim'in başarısızlığını Piontek'le, Mustafa Denizli'yi Derval'le eşleştiririz. Bu ülkeye yerli insan da çok şey vermiştir. Ama maalesef dilimiz ne yazmaya, ne konuşmaya varmıyor. Yabancılar da Türk insanından çok şeyler öğrenmiştir. Yabancıların bize bir şeyler öğretmesine teşekkür ediyoruz. Ama yabancılara bir şeyler verdiğimizi söylemeye dilimiz yetmiyor. Bu ülkeye çok şey veren antrenörler konuşulmaz. Batıda övgü çok, bizde yok."

HİDDİNK'İN SÖYLEDİĞİNİ BEN 15 YIL ÖNCE SÖYLEDİM

Dilber, (A) Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nden ayrılan Hiddink'in söylediği bir söze de atıfta bulunan Dilber, "Hiddink, Türkiye'de altyapıdaki hocalara önem vermemiz gerektiğini, onları beslememiz halinde onlardan çok şey isteyebileceğimizi söylüyor. Ben bu sözleri 15- 16 yıl önce söylemiştim. Türkiye Futbol Federasyonu olarak yabancı düşüncesinden kurtulmamız lazım. Abdulah Avcı'lar daha çok gelir gider. Biz yabancı çokluğunun, bolluğunun önüne geçemezsek altyapıya verdiğimiz önem de kaybolur gider" diye konuştu.

TÜRK FUTBOLU KALKINIYOR

Bir dönem Fenerbahçe teknik direktörlüğü de yapan AEFCA Başkanı Jozef Venglos ise Türkiye Futbol Federasyonu'na ve ülkemize duyduğu saygıyı dile getirerek, "Ben burada antrenörlük yaptığım zaman da futbol çok önemliydi. Çok iyi, çok güzel futbolcular vardı. Yönetim, taraftar ve çok iyi bir medya vardı. Herşey güzeldi. Siz Türk futbolunun kalkınması için herşeyi yapıyorsunuz. Burada sorun yabancı teknik adamın gidip gelmesi değil. Onun bu ülkeye adaptasyon sorununu çözmesi ve medyanın da o teknik adamlara yeteri kadar şans vermesi" şeklinde konuştu.

Süleyman EKİN/ANTALYA,(DHA)

 
Yönetmen Ömer Lütfi Akad yaşamını yitirdi
 
Sahili bıraktı, dağları seyretti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF’ye şike baskını
Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ gözaltına alındı.
15 milyon Euro'luk Antalyalı
Antalyaspor'un alt yapısında yetişen ve süper ligdeki takımın ilk 11'in ...
Türkiye: 0 Hırvatistan: 3
Arena'da nakavt olduk!.. A Milli Takımımız, EURO 2012 Elemeleri play-off ...
 
SİVASSPOR: 2 FENERBAHÇE :0
SÜPER Lig'in 10'uncu hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı ...
Cimbomlu futbolcunun hastane tercihi ortalığı karıştırdı
Galatasaraylı Yekta Kurtuluş'un, sarı kırmızılı kulübün sponsoru Medical ...
Olimpos kaya tırmanışı festivali sona erdi
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Akdeniz Üniversitesi'nin organize ettiği ...
 
Tanju Çolak Siirt Jetpa Spor'a Başkan oldu
Antalya'da kendi adını taşıyan futbol okulunun açılışını yapan Türk futbolunun ...
Hayata sporla bağlandılar
SOSYAL Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Niğde'nin Altunhisar ...
Trabzonspor-Medical Park Antalyaspor: 2-2
Trabzonspor, sahasında Medical Park Antalyaspor ile oynadığı maçta 2–2 ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva