Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
3 Mart 2022 Perşembe - 09:59

Gazetecinin öldürüldüğü ofis açıldı; kurşun izleri duruyor

İZMİT'te yerel haber sitesi sahibi Güngör Arslan'ın (60) öldürüldüğü ofis, mührün kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Duvarlarda kurşun izlerinin bulunduğu ofiste babasının masasında çalışmaları devam ettiren Nazlıcan Arslan, sorumluların cezalandırılması için süreci takip ettiklerini belirtti.

Gazetecinin öldürüldüğü ofis açıldı; kurşun izleri duruyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 19 Şubat'ta Cedit Mahallesi, Muzaffer Fidan Sokak'ta meydana geldi. Ramazan Özkan, ofisine gittiği Güngör Arslan'a tabancayla peş peşe ateş etti. Göğsüne ve sağ bacağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Güngör Arslan, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan Ramazan Özkan ile bağlantısı olduğu 11 şüpheli, gözaltına alındı. Ramazan Özkan, olayın azmettiricisi Burhan Polat, Özkan'ı olay yerine getiren ve silah alan Hasan Emre Çelik, Avukat Ersin Kurt'un da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MASASININ ARKASINDA KURŞUN İZİ

Olayın ardından internet haber sitesinin bulunduğu ofis, mührün kaldırılması ve temizlik çalışmalarının yapılmasıyla yeniden açıldı. Nazlıcan Arslan, babasının öldürüldüğü masada çalışmalarına başladı. Masanın arkasındaki duvarda, kurşun izlerinin olduğu görüldü. Ofisin giriş katındaki duvarlarda da kurşun izleri bulunuyor.

'VEKİL TAYİN ETMEKTE ZORLANDIK'

Yargı sürecinin başlamasıyla birlikte Güngör Arslan’ı savunmak için avukat bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden Nazlıcan Arslan, "Kendim de bir avukat adayı olarak bunu söylemekte birazcık gocunuyorum ancak Kocaeli Barosu mensuplarından herhangi bir avukat bu dosyaya katılmak istemedi. Belki çekindi ya da arkadaşlık, dostluk daha önceden aynı masadan, aynı mutfaktan geçmiş olmasından kaynaklıydı. En sonunda Kocaeli Barosu mensuplarından bir vekil tayin ettim, kendisi dosyaya vekaletini sundu. Bu şekilde şu an tutuklanan halihazırda 10 kişi var ve hala gözaltılar ile sorgular devam etmekte. Bu 10 kişinin tamamı bu dosyada öldüren ya da öldürülmesini istenen değil, yeri geldiğinde delil karatma, yeri geldiğinde ifadelerle oynama, yeri geldiğinde yardım ve yataklık konusunda tutuklanan kişiler. Yani 10 kişinin tamamı da babamla hasım olan insanlar değil” dedi.

‘AVUKATIMIZA İFADELER VERİLMİYOR’

Emniyette ve devamındaki adliye sürecinde kendilerine ya da avukatlarına herhangi bir şekilde sanıkların ifadelerinin verilmediğini öne süren Nazlıcan Arslan, “Yargılama konusunda ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Vekil olarak sunduğumuz avukatımız CMK 153 uyarınca alması gereken sanık ifadelerini alamıyor ve bunun için herhangi bir gerekçe belirtilmiyor. Sadece ‘Ben ifadeyi vermeyi uygun görmüyorum, isterseniz bir okutalım’ deniliyor. Bahse konu olan 10 kişinin hepsinin ifadelerini göz atma suretiyle bir insanın savunma yazması pek mümkün değil. Hele ki ölen insanın arkasından. Ben hem medya hem de avukatlık meslek grubuna ait bir insan olarak üzülüyorum. Ben yarın bir gün ruhsatımı aldıktan sonra adliyede o insanlarla yüz yüze bakacağım. Bu şekilde önümüze taş koyulması çok acı” dedi.

‘YALAN İFADELER VERİLMESİ İSTENDİ’

Burhan Polat’ın emniyette verdiği ifadesinde Güngör Arslan’ın kız arkadaşı Tuğba U.’ya çiçek, şarap göndererek rahatsızlık verdiği iddiasına da değinen Nazlıcan Arlsan, şöyle konuştu:

“Tuğba U.’nun mahkemedeki herhangi bir ifadesine ulaşamadık. Sadece kulaktan dolma bir şekilde öğrendiğimiz kadarıyla kendisi ifadeleri yalanlamış. Burhan Topal isimli kişiyi asla tanımadığını, kendisini 3 kişinin gelmesi suretiyle 'Sen bu şekilde ifade vereceksin, bu şekilde söyleyeceksin’ dediğini duyduk. Kendisi de kolluğa verdiği ifadesinde, ‘Ben herhangi bir şekilde bunları tanımıyorum, bu kişilerle ilişkim yok’ demiş. Bunun haricinde yalnızca arabası kullanıldığı için şu an tutuklu konumunda olan maalesef meslektaşım diyorum Ersin Kurt’un, yalnızca araç kullandırmadan kaynaklı bu kadar uzun süre gözaltısı ve bunun akabinde tutuklanmasını inanın çok mümkün bulmuyorum. Umarım bu işin peşini bırakmazlar, umarım arkası varsa bu ortaya çıkarılır. Bu insan aracı kullanıldı diye cezaevine gönderilmez, tutuklu yargılanmaz en azından.”

‘ŞİKAYETTE BULUNDUK, HERHANGİ BİR ŞEY ÇIKMADI’

Nazlıcan Arslan, olay öncesi kendilerine herhangi bir tehdit ya da olayla ilgili bir işaret gelmediğini belirtti. Babası Güngör Arslan’ın önceki yıllarda birçok kez saldırıya uğradığını ifade eden Nazlıcan Arslan, "Daha önce gazete binamız kurşunlanmıştı. Bizim herhangi bir koruma talebimiz olmadı ve bize herhangi bir koruma teklifinde de bulunmadılar. Bahse konu olan son yazılardan bir tanesinden dolayı benim diretmemle, geçen ay Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayette bulunduk. Bir dilekçemiz vardı. ‘Bu kişi beni öldürmekle tehdit ediyor’ dedik herhangi bir şey çıkmadı" dedi.

‘YOLSUZLUKLARLA, OLUMSUZLUKLARLA MÜCADELE ETTİ'

Babasının muhalif bir gazeteci olduğuna da değinen Nazlıcan Arslan, şöyle konuştu: 

"Benim babamın dostu çoktu ama düşmanı bundan da çoktu. Hatta cenazesinde bahsedilen konu olan babamın söylediği ‘Benim cenazem kalabalık olur’ lafı doğru çıktı. Çünkü gerçekten hasımları diyebileceğim, düşmanı diyebileceğim nice insan o an gerçekten öldü mü, diye geldiler. Öldüğüne emin olmak için elimi sıktılar belki de. Tabutu merak ettiler belki de. Yalnızca son iki haberle ilgili değil. Bu kentle, bu kentin bütün yolsuzluklarıyla, bu kentteki bütün olumsuzluklarla mücadele etti benim babam. Yalnızca bu olayı 2 haberle bağdaştırmayı yanlış buluyorum."

'ÖLDÜRÜLMEYECEĞİMİZİN GARANTİSİ YOK'

Babasının ölümünün ardından ofisi yeniden açmanın kendileri için çok duygusal olduğunu ifade eden Nazlıcan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnanın çok acı. Benim babam 19 Şubat’ta katledildi ve mühürlüydü burası. İnanın burada şu an bu masada oturuyor olmak ya da gerçekten taziye dileklerini bu masada alıyor olmak bir evlat olarak, onun mutfağında yetişmiş bir insan olarak çok acı. Yarın öbür gün bu siz de olabilirsiniz, yolda yürürken ben de olabilirim, herhangi biri olabilir. Öğle saatlerinde, Kocaeli’nin merkezindeki bir yere bir insan 'Ben haber yaptırmak istiyorum' diyerek içeriye girip bir kişiyi öldürebiliyorsa yarın öbür gün bizim öldürülmeyeceğimizin garantisi yok. Güngör Arslan'ın da dediği gibi ne ilk öldürülen o oldu ne de son o olacak."

NAZLICAN ARSLAN, BABASININ SALDIRIYA UGRADIGI, DUVARDA KURSUN IZININ OLDUGU BABASININ MASASINDA GOREV YAPIYOR. FOTOGRAF-ERGUN AYAZ-KOCAELI-DHA

NAZLICAN ARSLAN, BABASININ SALDIRIYA UGRADIGI, DUVARDA KURSUN IZININ OLDUGU BABASININ MASASINDA GOREV YAPIYOR. OFISIN BAZI YERLERINDE KURSUN IZLERI BULUNUYOR. FOTOGRAF-ERGUN AYAZ-KOCAELI-DHA

NAZLICAN ARSLAN, BABASININ SALDIRIYA UGRADIGI, DUVARDA KURSUN IZININ OLDUGU BABASININ MASASINDA GOREV YAPIYOR. FOTOGRAF-ERGUN AYAZ-KOCAELI-DHA

NAZLICAN ARSLAN, BABASININ SALDIRIYA UGRADIGI, DUVARDA KURSUN IZININ OLDUGU BABASININ MASASINDA GOREV YAPIYOR. FOTOGRAF-ERGUN AYAZ-KOCAELI-DHA

IZMIT'TE, GUNGOR ARSLAN'IN (FOTOGRAFTAKI) OLDURULMESIYLE ILGILI SORUSTURMADA 10 KISI TUTUKLANDI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA

IZMIT'TE, GUNGOR ARSLAN'I OLDUREN RAMAZAN OZKAN (FOTOGRAFTAKI) TUTUKLANDI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA

IZMIT'TE, GUNGOR ARSLAN AVUKAT ERSIN KURT (FOTOGRAFTAKI) HAKKINDA REKLAM SIRKETI BULUNMASI NEDENIYLE HABERLER YAPMISTI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA

IZMIT'TE, GUNGOR ARSLAN AVUKAT ERSIN KURT HAKKINDA REKLAM SIRKETI BULUNMASI NEDENIYLE HABERLER YAPMISTI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA

IZMIT'TE, GUNGOR ARSLAN AVUKAT ERSIN KURT HAKKINDA REKLAM SIRKETI BULUNMASI NEDENIYLE HABERLER YAPMISTI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA

Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

 
Jandarmadan kaçak sigara denetimi
 
6 yaşındaki Kazım'ın yarım kalan umudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan kaçak sigara denetimi
ADANA’da jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde çok miktarda kaçak ...
Kilis'te 80 kaçak göçmen yakalandı
KİLİS'te, yasa dışı yollarla sınırı geçen, 1'i çocuk 80 Suriye uyruklu göçmen yakalandı.
Çinli turist Farsça öğreniyor
ÇİN'in başkenti Pekin'den 2 yıl önce otostop ile dünya turuna çıkan, son ...
 
İstanbul'da kumar operasyonu
BAKIRKÖY'de bir dernek ile Bağcılar'da bir kıraathaneye yapılan kumar ...
Odun kırmaya çıktı, ağır yaralı halde bulundu
ADANA'da odun kırmak için evinin bahçesine çıkan Suriye uyruklu Abdulkadir ...
Ukrayna'dan gelen Türklerin aileleriyle buluşmasında duygu dolu anlar
RUS ordusunun Ukrayna'ya başlattığı saldırılar sonrasında yaşadıkları ...
 
26 suç kaydı bulunan şüpheli, hırsızlıktan yakalandı
TEKİRDAĞ'da 26 suç kaydı bulunan R.Ş., çapa motoru hırsızlığı şüphesiyle yakalandı.
Bulgaristan'dan Türkiye'ye yürüyerek geldiler
RUSYA'nın askeri harekatını sürdürdüğü Ukrayna'da yaşayan ABD vatandaşı ...
2022'nin ilk 2 ayında 36 kadın öldürüldü
İÇİŞLERİ Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, aile içi ve kadına yönelik ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva