Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
21 Kasım 2012 Çarşamba - 10:23

Gazipaşa'ya talih kuşu!

KOMBİ davası nedeniyle zor günler yaşayan Gazipaşa Belediyesi'nin imdadına, AK Parti'nin parti amblemine fikir babalığı yapmasıyla tanınan ve Türkiye'nin ilk oto ampul üreticisi The Green Park Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ yetişti.

Gazipaşa ya talih kuşu!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Satışa çıkarılan 5 araziyi yaklaşık 11 milyon TL'ye satın alan Üstündağ, ilçeye 100 milyon Euro'luk yatırım yapacağını açıkladı.
GAZİPAŞA Belediyesi, Pazarcı Mahallesi sınırları içerisinde kalan deniz kenarındaki 5 turizm tesis arsasını ihaleyle satışa çıkardı. Belediye Encümeni huzurunda yapılan satış ihalesine sadece Yeşilyurt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına Adil Üstündağ katıldı. Satışa çıkarılan 364 ada ve 80 nolu 2 bin 952 metrekarelik parsel 720 bin TL, 22 ada 82 nolu 3 bin 84 metrekarelik parsel 750 bin TL, 22 ada 90 nolu 7 bin 602 metrekarelik parsel 1 milyon 850 bin TL, 364 ada 43 nolu 8 bin 786 metrekarelik parsel, 2 milyon 145 bin TL, 22 ada 22 nolu 20 bin 520 metrekarelik parsel 4 milyon 930 bin TL bedelle Yeşilyurt AŞ'ye satıldı.
BAŞKAN ÖZGENÇ UMUTLU
Yapılan ihaleler sonunda 5 arsanın Yeşilyurt AŞ firmasına yaklaşık 11 milyon TL'ye satıldığını açıklayan Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, satıştan elde edilen gelirle ilk olarak SGK, maliye ve KOMBİ borçlarının ödeneceğini açıkladı. Borçların ödenmesinin ardından yarım kalan hizmetlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ifade eden Özgenç, arsaları satın alan firmanın ilçeye yapacağı yatırımın da önemine değindi. Özgenç, "Bu yatırım gerçekleştiğinde ilçe dışında turizm sektöründe çalışan 8 bin insanımız kendi ilçesinde çalışma imkanı bulacak. İlçemize turizm yatırımlarının yapılmasıyla ciddi bir istihdam, ciddi bir potansiyel ilçemize gelecek" diye konuştu.
100 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Gazipaşa Belediyesi'nin ihaleyle satışa çıkardığı 5 arazinin tek alıcısı olan Yeşilyurt AŞ bünyesindeki The Green Park Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Gazipaşa'ya 100 MİLYON Euro'luk yatırım yapacağını açıkladı. Yaklaşık 43 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak turizm tesisinin 12 ay boyunca ilçeye ekonomik ve sosyal anlamda ciddi bir katkı sağlayacağını dile getiren Üstündağ, 2013 yılında temelini atmayı planladığı projenin 2014 sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Üstündağ, İstanbul dışında yaptığı yatırımlarının bir yenisini de Gazipaşa'ya yapmaktan mutluluk duyacağını ve bunun bölge için önemli bir artı değer kazandıracağını kaydetti.
SPOR TURİZMİNİ GETİRECEĞİZ
Üstündağ, Gazipaşa'daki yatırımlarla birlikte otel sayılarının 13'e, yatak kapasitelerin ise 4 binin üzerine çıkacağını bildirdi. Kartepe, Pendik, Bostancı, Taksim, Merter ve Diyarbakır'da 6 oteli olan Adil Üstündağ, birçok kentte kendilerine yer gösterildiğini ve yatırım yapmalarını istediklerini dile getirdi. Üstündağ, "Bu bölgeden belediyenin bize çağrı yapmasını ve 'Burayı alın kiraya verelim' demesini bekledik ama olmadı. Birçok şehirde arsayı bedava veriyorlar, yeter ki yatırım yapın diyorlar. Ama biz Gazipaşa'yı seçtik. Burada kuracağımız tesisle turizmi 12 aya çıkaracağız. Özellikle spor turizmi olacak. En pahalı gelir spordan elde ediliyor" diye konuştu.
GAZİPAŞA İÇİN ŞANS OLACAĞIZ
İstanbul'dan sonra ülke genelinde yatırımlar yaptıklarını belirten Üstündağ, "Anadolu'ya yayılıyoruz, doğayı bozmuyoruz aksine yeşillendiriyoruz. En küçük otelimiz 300 yataklı. Başbakan, bakanlar otellerimizi açtı buranın açılışını da inşallah Başbakan ve bakanlarla yapacağız. Gazipaşa'da yapacağımız bu yatırım Gazipaşa halkı için büyük bir şans. Bu yatırım ve bizler de Gazipaşa için şansız. 2 bin odalı tesisimiz, kongre salonumuz spor tesisleri ile başka yerlerde uluslar arası protokolü misafir ettik. Burada da bunları yapacağız, spor takımlarımızı getireceğiz. Başka yerlerde arsaları bedava aldık ama burada para vereceğiz" dedi.
Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)
 

 
Kant'tan soyut resim sergisi
 
Çin'de yoğun ticari görüşmeler yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kant'tan soyut resim sergisi
KAŞ İlçesi'nde yaşamını sürdüren İzmirli ressam Ladin Kant, yağlıboya ...
Matematiği sevdiren sergi
Antalya Doğa Koleji 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerinin hazırladığı 'Matematik' ...
Yöresel ziyaretçi rekoru kırdı
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Ziraat Ajansı'nın Cam ...
 
Turizmde iki dev kongre
TÜRK turizminin lokomotifi Antalya, 10 günde turizmi baştan sona masaya ...
Ölüme terk edilen inekler için hayvanseverler destek istedi
Korkuteli'de aç ve susuz bırakılarak ölüme terkedilen Holstein cinsi inekleri ...
Asker uğurlamasında kavga:2 ölü
Antalya'da asker uğurlama konvoyunda bir grubun kendisini tehdit ettiğini ...
 
'Yangınla mücadelede destan yazıyoruz'
Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, orman teşkilatının, orman yangınlarıyla ...
Antalya'da gözaltı tepkisi
Antalya'da Halk Cephesi'ne üye bir grup, arkadaşlarına yönelik gözaltıları ...
Dünya barışı için pedal çeviriyor
Almanya'dan 145 gün önce bisikleti ile yola çıkarak 13 ülkeyi gezen 19 ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva