Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
1 Ağustos 2019 Perşembe - 10:46

Genç OSD'nin stajyerleri sertifikalarını aldı

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) firmalarında staj yapan mühendislik fakültesi öğrencileri, eğitim programlarını tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Genç OSD nin stajyerleri sertifikalarını aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Genç Organize Sanayi Derneği (Genç OSD), Antalya OSB firmalarının kalifiye eleman ihtiyacına çözüm getirmek için başlattığı staj projesinin ikincisini tamamladı. Türkiye'nin en iyi ilk 15 üniversitesinde eğitim gören mühendislik fakültesi öğrencilerinin stajlarını, Antalya OSB firmalarında yapmalarını sağlamak adına kapsamlı bir program hazırlayan dernek yönetimi, yapılan 300'e yakın başvuru arasından 8 öğrenci belirledi. Programa kabul edilen 8 öğrenci, 1 ay süren staj programı kapsamında bölge firmalarını ve üretim süreçlerini yakından inceleyip, düzenlenen eğitim programlarına katıldı. Stajlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları, Antalya OSB Müdürlüğünde düzenlenen törende verildi. Törene Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Gizli, Yiğit Budak, Genç OSD Başkanı Elçin Ekici Öztürk, Bölge Müdürü İlhan Metin, dernek üyesi ikinci kuşak sanayiciler, Endüstri Mühendisliği Derneği üyeleri, bölge sanayicileri ve öğrenciler katıldı. 

RAPOR HAZIRLANDI

Staj projesi kapsamında bölge firmalarının yapılarını daha yakından inceleme fırsatı bulduklarını belirten Genç OSD Başkanı Elçin Ekici Öztürk, elde ettikleri verileri bir rapora dönüştürdüklerini belirtti. Bölgede bulunan bazı firmalarda çok az sayıda mühendis ya da hiç mühendis bulunmadığını aktaran Öztürk, “Bölgemizde üretim yapan firmalarımızın daha donanımlı hale gelmesi ve bu doğrultuda çalışması oldukça önemli. Kadrolarında iş alanlarına uygun mühendis bulundurmak, onların teknik becerilerinden yararlanmak ve çağdaş mühendislik uygulamalarını üretimlerine aktarmak daha verimli çalışmak için bulunmaz bir fırsattır. Buradan bölge firmalarımızın kadrolarına o gözle bakmalarını rica ediyoruz" dedi.

FİRMALARIMIZI GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Bölge firmalarının stajyer istihdamı konusunda tutucu davrandıklarını söyleyen Öztürk, “Proje anında gördük ki tamamında olmasa bile bazı firmalarımız stajyer alımı konusunda oldukça tutucu veya staj döneminde uyguladıkları bir staj programına sahip değiller. Bu nedenle önümüzdeki sene staj programı oluşturma konusunda da çalışmalar yapacağız. En önemlisi ise mühendislik eğitimi alan öğrenciler çalışma hayatına atıldıklarında teknik anlamda olmasa bile farklı disiplinler arası ilişkilerde zorluklarla karşılaşıyorlar. Mühendis olmak sadece bilimsel öğrenim değil aynı zamanda farklı disiplinler ile ilişki kurmak demektir. İlişkiyi nasıl kuracağını stajyere aktarabilmek için firmalarımıza ciddi iş düşüyor. Firmalarımızı bu anlamda geliştirmek zorundayız. Biz Genç OSD olarak derslerimizi çıkararak, projeyi daha iyi yerlere taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu.

NİTELİKLİ VE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİM

Töreninin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, staj için bölgede bulunan öğrencilerin, bölgeden ayrıldıktan sonra birer Antalya elçisi olacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Antalya tarım ve turizm kentidir. Onun içindir ki biz Antalya'da ağır sanayinin olmasını istemiyoruz. Bizler Antalya OSB'nin hafif sanayi ve bilimle ilerlemesini istiyoruz. Teknoloji Geliştirme Bölgemiz ve Ar-Ge alanlarımızla burayı bir bilim havzasına dönüştürerek nitelikli ve katma değerli üretimin yapılacağı bir organize sanayi bölgesi haline getirmek istiyoruz. Çevre duyarlılığını, bilim ve Ar-Ge'yi birinci sırada tutan bir vizyon ile şehrin sosyal dokusuna pozitif bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Buradan ayrılırken Antalya OSB'yi bu şekilde hatırlamanızı, Antalya OSB'nin geleceğinin bu vizyon kapsamında şekilleneceğini bilmenizi istiyoruz."

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI'NDEKI (OSB) FIRMALARINDA STAJ YAPAN MUHENDISLIK FAKULTUSI OGRENCILERI, EGITIM PROGRAMLARINI TAMAMLAYARAK SERTIFIKALARINI ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI'NDEKI (OSB) FIRMALARINDA STAJ YAPAN MUHENDISLIK FAKULTUSI OGRENCILERI, EGITIM PROGRAMLARINI TAMAMLAYARAK SERTIFIKALARINI ALDI.(ELCIN EKICI OZTURK)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Mahkeme, Uçansu Şelalesi'ne HES'i iptal etti
 
Antalya'da zirai ilaç bayisine kaçak içki baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkeme, Uçansu Şelalesi'ne HES'i iptal etti
ANTALYA'da, doğa harikası Uçansu Şelalesi'ni oluşturan Alara Çayı üzerinde, ...
UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Kaleiçi'nde
MURATPAŞA Belediyesi tarafından düzenlenecek 4. Kaleiçi Old Town Festivali'ne, ...
Kayaya oturan tekne kurtarıldı
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki dünyaca ünlü Kekova'da, kayaya oturan tekne ...
 
Karı kocanın inanılmaz değişimi
ANTALYA'da yaşayan Ebru Özdemir Yaray (25), tüp mide ameliyatından sonra, ...
22 kez bıçaklanan Sevgi, öldürülmekten korkuyor
ANTALYA'da oturan Sevgi Çetinkaya (23), yeniden birlikte olma teklifini ...
Çöp konteynerlerine özel temizlik
MURATPAŞA Belediyesi, hava sıcaklıkların yükselmesiyle çöp konteynerlerinde ...
 
Yılmaz Özdil'den Kesik Minare yorumu; Külahı müftüye taksınlar
Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, Antalya’nın en çok tartışılan konularından ...
Engelli rampası otobüsün kapısına sıkışınca tartışma çıktı
ANTALYA'da iki kadın, tekerlekli sandalyedeki çocuklarıyla toplu ulaşım ...
Gasp sanığı: Cinsel organını gösterince kaçtım
ANTALYA'da, gasp suçundan hakim karşısına çıkan Emre Y. (25), "Müşteki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva