Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
28 Ocak 2014 Salı - 12:01

Genç'in arkasında tecrübe var

ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde AK Parti'den istifa eden Belediye Başkan aday adayı Hasan Akalın'ın da desteğini alan CHP adayı Turgay Genç, “CHP, Döşemealtı'nın birleştirici gücüdür" dedi. Akalanın ise bir açıklama yaparak, oyunu Turgay Genç'e vereceğini belirtti.

Genç in arkasında tecrübe var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti'de Döşemealtı Belediye Başkanlığına mevcut başkan Nurettin Tursun'un gösterilmesinin ardından partisinden istifa eden Hasan Akalın, yerel seçimlerde CHP'nin adayı Turgay Genç'i destekleme kararı verdi. CHP adayı Turgay Genç, yaptıkları görüşmelerde Akalın'ın siyasi hayatını noktaladığını, bundan sonra kişisel olarak aktif siyasetin içinde yer almak istemediğini söylediğini ifade etti. Turgay Genç, ilçede AK Partili Belediye Başkanı Tursun'un hatalarını konuştuklarını ve Akalın'la mevcut yapının Döşemealtı'ndan gitmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti. CHP üzerinde birleşme fikrinin Hasan Akalın'ın da içinde yer aldığı bir yapının kararı olduğunun altını çizen Genç, “Döşemealtı'nda en geniş birliktelik, CHP altında gerçekleşti. CHP, Döşemealtı'nın birleştirici gücüdür" dedi.

CHP'li aday Genç, meclis üyelikleri üzerinden süren pazarlık iddialarını yalanlarken, “Burada birliktelik sandalye üzerinden değil, Döşemealtı'nın geleceği üzerine kurulmuştur. Döşemealtı'nın geleceği mevcut yapının gitmesidir" diye konuştu.

Yerel seçimlerde CHP'ye destek kararı veren Hasan Akalın, Turgay Genç'le seçim çalışmalarına hızlı başladı. Akalın, iki gün içinde Bademağacı, Ilıca beldeleri, Kovanlık, Karaveliler, Kilik köylerini gezdi. İki asker mevlidi ve bir de düğüne katıldı. Gezinin bir bölümünde ekibe bölgenin eski belediye başkanlarından Sadi Küçükbaşkan, Mehmet Bahşi de ekibe katıldı.

AKALIN'IN AÇIKLAMASI

AK Parti'den istifa eden Döşemealtı Belediye Başkan aday adayı Hasan Akalın, yaptığı yazılı açıklamayla aktif siyaseti, tek istisnayla bıraktığını ilan etti. CHP adayı Turgay Genç'in akrabası olduğunu kaydeden Akalın, “Partisiz bir vatandaş olarak oyumu dilediğim yere kullanmamda ve bunu sevenlerime ifade etme hakkım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Akalın, Döşemealtı Belediye Başkan adaylığına hiç kimseden adaylık sözü almadan başvurduğunu söyledi. Fakat partisinin süreçte belediye başkan adaylığı için farklı ismi tercih ettiğini hatırlatan Hasan Akalın, “Aday adaylığı başvurusu öncesi ifade etmiş olduğum 'aktif siyasi hayatımı sonlandıracağım' sözünü dün itibariyle yerine getirmiş bulunmaktayım" dedi. 20 yıldır, 3 dönemi Yeşilbayır Belediye Başkanlığı olmak üzere aktif siyasetin içinde bulunduğunu kaydeden Akalın, açıklamasında "Yaşamımın yaklaşık yarısı siyasetin içerisinde geçti. Bana göre siyaset bir meslek değildir. Siyasete girilebilir ve de çıkılabilir" ifadelerine yer verdi.

Bundan sonra hiçbir partinin üyesi olmadan siyasetin en az konuşulduğu ve siyasetin en az olduğu ortamlarda bulunmayı tercih edeceğini açıklayan Akalın, şunları söyledi:

“Ancak bunun sadece bir istisnası mevcuttur. O da sadece bu dönem için Döşemealtı İlçe Belediye Başkan adayı sayın Turgay Genç'e cuma akşamı açıkladığım gibi oyumu kullanmamdır. Çünkü Sayın Turgay Genç yeğenimdir, akrabamdır. Dolayısıyla partisiz bir vatandaş olarak oyumu dilediğim yere kullanmamda ve bunu sevenlerime ifade etme hakkım olduğunu düşünüyorum. Zaten akrabam yeğenim olan aday dışında bir başka adaya da oyumu kullanmam insani değerler açısından doğru da değildir. Bu nedenle bu durumu tutarsızlık olarak değerlendirmek vicdani de değildir."

SON TEŞÜKKÜRLER

Akalın, açıklamasının sonunda siyasi yaşamı süresince kendisine destek veren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a, eski bakanlardan Erkan Mumcu'ya, Sümer Oral'a, Ersin Taranoğlu'na, eski milletvekili Sami Küçükbaşkan'a, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel'e özel teşekkürlerini sıraladı. Akalın, Ak Parti ile vedalaşırken AK Parti içinden sadece Büyükşehir Belediye Meclisi parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek ve İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Tonoğlu'na teşekkür etti.

 
AKP'li vekillerin termal görüntü korkusu
 
Bebeğini kurtarmak için zayıfladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'li vekillerin termal görüntü korkusu
İktidar partisinin her yıl iki defa kamp yaptığı Ankara Kızılcahamam'daki ...
Seçime 63 gün kala Antalya CHP
MHP bürosuna saldırı; 1 ölü var
MHP'nin Esenyurt'ta açtığı seçim irtibat bürosuna, MHP İstanbul Büyükşehir ...
 
İlçe başkanları ne dedi?
CHP'de Muratpaşa ve Konyaaltı için belediye meclis üyelikleri seçimi yapıldı. ...
Sandıktan gençler çıktı
CHP'nin Antalya'da cumartesi günü Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde belediye ...
CHP Demre İlçe Yönetimi görevden alındı
Antalya'nın Demre ilçesinde CHP İlçe Yönetimi görevden alındı.
 
AKP'den yeni istifalar olacak mı?
Ertuğrul Günay: "Kaygılar duyan arkadaşlarımız var."
Jet sansür
Hükümet-Cemaat savaşında sızan ses kayıtlarında son olarak Tayyip Erdoğan ...
Melih Gökçek adaylıktan çekiliyor mu?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 30 Mart’ta yine AKP’nin adayı olan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva