Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
15 Kasım 2021 Pazartesi - 10:10

Genç mühendisin İtalya'ya uzanan başarı hikayesi

YAŞAR Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden dereceyle mezun olan Emre Danışan, İtalya'nın, başarılı yabancı öğrencilere verdiği 'Invest Your Talent in Italy' bursunu kazanarak Politecnico di Milano'da yüksek lisansını tamamladı.

Genç mühendisin İtalya ya uzanan başarı hikayesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çocukluğunda babasının aldığı bilgisayar sayesinde ileride ne olmak istediğine daha o yaşta karar veren Emre Danışan, hayallerinin peşinden giderek İzmir'den İtalya'ya uzanan bir başarı hikayesine imza attı. Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden dereceyle mezun olan, daha okurken arkadaşı Can Yıldız ile otizmli çocukların eğitimi için 'Tolkido' isimli projeyi üniversitenin kuluçka merkezi Minerva'da hayata geçiren Emre Danışan, kariyer basamaklarını başarıyla tırmanıyor. İtalya'daki ReviewerCredits isimli uluslararası şirkette yazılım mühendisi olarak çalışan Danışan, eğitim ve meslek hayatında nasıl ilerlediğini anlattı.

HAYALLERİNDEN VAZGEÇMEDİ, BAŞARIYA ULAŞTI

Emre Danışan, "Biraz şans biraz da tutkuyla bilgisayar mühendisi olmaya ilköğretim 7. sınıfta karar vermiştim ve hiçbir zaman da bu kararımda şüpheye düşmedim. Babam bana bilgisayar aldıktan birkaç ay sonra hayatımı bu cihazlarla uğraşarak geçirmek istediğime emindim. Hatta o zamandan kendimi geliştirmeye başlayıp ilk web sitemi lise 2'de lisem için yaptım. Okumak istediğim bölümden o kadar emindim ki üniversite tercihlerimde sadece bilgisayar mühendisliği vardı. Hem İzmir gibi güzel bir yerde okudum, hem de Yaşar Üniversitesi'nin sağladığı birçok avantajdan faydalandım" dedi. Danışan, "Bu avantajlardan biri, bir hafta sonu alanımızdaki bir yarışmada otizmli çocukların eğitimini kolaylaştırmak için arkadaşım Can Yıldız ile planladığımız Tolkido isimli projeyi üniversitemizin Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında desteklemesi ve o zamanlar yeni açılan Minerva Kuluçka Merkezi sayesinde projemizin gelişmesinde bize maddi, manevi ciddi destek sağlamasıydı. Bir başka avantaj ise benim kariyer yolumu çizmemde de önemli bir etmen olan Çekya'da yaptığım Erasmus stajıydı. Bir yazımı hem Prag'da geçirmiş oldum hem de uluslararası bir iş deneyimi kazandım. Bu stajdan sonra Türkiye'ye dönerken ileride bir gün yurtdışında çalışmayı kafama koymuştum" ifadelerini kullandı.

'İTALYA'DA YAŞAYARAK BİRÇOK ÜLKE GEZDİM'

2017'deki mezuniyetinden sonra bir süre İzmir'de yazılım geliştirici olarak çalıştığını ifade eden Emre Danışan, "Ancak yıllardan beri içimde kalan yurtdışını gezme, yaşama ve çalışma merakı bir türlü geçmemişti. Bu merak, sürekli kendimi geliştirme isteği ile birleşince, yurtdışında yüksek lisanslara başvurmaya başladım. Yeni şeyler öğrenmek için işletme yüksek lisansı yapmaya karar verdim. Başvurduğum birkaç üniversiteden kabul aldım, bu süreçte aileme yük olmak istemiyordum. Tam da bu sırada İtalya'nın, her ülkeden başarılı gördüğü sadece birkaç öğrenciye verdiği 'Invest Your Talent in Italy' bursunu kazandım. Kazanan öğrencilerin neredeyse her şeyini karşılayan bu burs sayesinde, hem İtalya'nın en iyi okulu Politecnico di Milano'da yüksek lisansımı tamamladım hem de İtalya'da yaşayarak birçok ülke gezdim" diyerek kazandığı bursu ve eğitim sürecini anlattı.

İTALYA'DA YAZILIM MÜHENDİSİ

Daha mezun olmadan kısa bir sürede İtalya'da, İtalyancası çok da iyi olmayan bir Türk olarak, iş bulduğunu dile getiren Danışan "Şimdi Milano'da ReviewerCredits isimli bir şirkette yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Bu şirkette dünyanın her yerindeki bilim insanlarının araştırmalarına yardımcı olacak, bilimin daha iyi gelişmesine katkı sağlayacak tamamen yeni ve inovatif bir online platformun geliştirilmesi için çalışıyoruz. Unvanım yazılım mühendisi olsa da daha bir yıl dolmadan şirkette pazarlamadan stratejik kararlara kadar teknik ve teknik olmayan birçok şeyde sorumluluk sahibi oldum. Yıllar önce hayal ettiğim, hatta zaman zaman imkânsız olduğunu düşündüğüm bir konumdayım şu anda. Avrupa'nın merkezinde, güzel bir şehirde, sevdiğim işi yapıyorum. Ancak hayallerimdeki noktaya vardığım şu anda, artık ufkumu daha da genişletip daha yeni hedefler koyuyorum kendime. Başka ülkeler, farklı kıtalar, yeni işler, hatta belki de kendi şirketimi kurmak ve emredanisan.com adresli blog üzerinden benim gibi gençlere yardımcı olmak ve yol göstermek istiyorum" dedi.

'HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTTİM'

Kendisini bu noktaya getirenin hep ne istediğini bilmesi, hayallerinin peşinden gitmesi ve kararlılığı olduğunu dile getiren Danışan, "14 yaşında kararını verdiğim mesleğe, tam 8 yıl sonra, 22 yaşında başladım. Her zaman koşar adım olmasa da yavaş yavaş sabit adımlarla istediğim hedefe yöneldim ve ilerlemeye de devam ediyorum. Genç arkadaşlarıma tavsiyem, hayallerinin peşinden sabit adımlarla gitmeleri. Öğrenmek istediğiniz şeyleri yavaş yavaş araştırmaya başlayın. Acele etmenize gerek yok. Birçoğumuz bazı şeylere hemen ulaşmak istiyoruz, ama değerli şeyler kolay elde edilmiyor. Doğru yöne sağlam adımlarla gitmeleri dileğiyle" diye konuştu.

YASAR UNIVERSITESI BILGISAYAR MUHENDISLIGI BOLUMU'NDEN DERECEYLE MEZUN OLAN EMRE DANISAN (FOTOGRAFTA), ITALYA'NIN, BASARILI YABANCI OGRENCILERE VERDIGI 'INVEST YOUR TALENT IN ITALY' BURSUNU KAZANARAK POLITECNICO DI MILANO'DA YUKSEK LISANSINI TAMAMLADI. DANISAN, ULUSLARARASI SIRKETTE YAZILIM MUHENDISI OLARAK CALISMAYA BASLADI.(FOTO:IZMIR DHA)

YASAR UNIVERSITESI BILGISAYAR MUHENDISLIGI BOLUMU'NDEN DERECEYLE MEZUN OLAN EMRE DANISAN, ITALYA'NIN, BASARILI YABANCI OGRENCILERE VERDIGI 'INVEST YOUR TALENT IN ITALY' BURSUNU KAZANARAK POLITECNICO DI MILANO'DA YUKSEK LISANSINI TAMAMLADI. DANISAN, ULUSLARARASI SIRKETTE YAZILIM MUHENDISI OLARAK CALISMAYA BASLADI.(FOTO:IZMIR DHA)

YASAR UNIVERSITESI BILGISAYAR MUHENDISLIGI BOLUMU'NDEN DERECEYLE MEZUN OLAN EMRE DANISAN (FOTOGRAFTA), ITALYA'NIN, BASARILI YABANCI OGRENCILERE VERDIGI 'INVEST YOUR TALENT IN ITALY' BURSUNU KAZANARAK POLITECNICO DI MILANO'DA YUKSEK LISANSINI TAMAMLADI. DANISAN, ULUSLARARASI SIRKETTE YAZILIM MUHENDISI OLARAK CALISMAYA BASLADI.(FOTO:IZMIR DHA)

İZMİR, (DHA)

 
Yaz modası podyuma çıktı
 
Kadın müzisyenler kamera karşısında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da 8 bitki türünden 51 çeşit geliştirildi
DİYARBAKIR'da, çiftçinin yüksek verim elde edebilmesi amacıyla GAPUTAEM ...
Van'da 17 kaçak göçmen yakalandı
VAN'ın İpekyolu ilçesinde, polis ekiplerince yapılan baskında kullanılmayan ...
Nefes borusuna leblebi kaçan kadın hayatını kaybetti
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, 56 yaşındaki Şenel Alptekin, nefes borusuna ...
 
Devrilen otomobildeki anne ve kızı yaralandı
MALATYA'da, refüje çarparak devrilen otomobildeki anne ve kızı yaralandı.
Annesi çamaşır makinesini çalıştırınca can verdi
KASTAMONU'nun Araç ilçesinde girdiği çamaşır makinesinin çalıştırılması ...
'Gıdada taklit ve tağşişe artık hapis cezası da istenecek'
TARIM ve Orman Bakanlığı'nın yeni genelgesi ile gıdada taklit ve tağşiş ...
 
'Mavi Kuş' seyirciyle buluştu
Usta yazar Mustafa Kutlu’nun ‘Mavi Kuş’ adlı eserinden aynı isimle uyarlanan ...
Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı
AĞRI, Muş ve Bitlis'ten, Mardin’in Nusaybin ilçesine dönüşe geçen göçerler, ...
Anne ve babasını tabancayla öldürüp, intihar etti
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde, annesi Nurhan (57) ile emekli astsubay babası ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva