Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
7 Şubat 2011 Pazartesi - 12:33

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni günlük siyasi tartışmaların içine çekme gayretlerinin üzüntüyle izlendiğini bildirdi.

Genelkurmay dan açıklama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan basın açıklamasında siyasi parti liderlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki demeçlerini değerlendirdi. Genelkurmay’ın açıklaması şöyle:
“1. 6 Şubat 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bazı değerlendirmeleri yer almıştır.
2. Her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir.
3. Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, sadece güvenlik alanındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi tartışmalara konu edilmesi, ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır.
4. Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

AÇIKLAMAYA NEDEN OLAN SÖZLER

AKP ve CHP'den üst düzey siyasilerin 6 Şubat'ta bazı gazetelerde TSK'ya yönelik değerlendirmeleri yeraldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Türkiye bugün Mısır gibi olmaz. 28 Şubat ve 27 Nisan başarılı olsaydı, asıl o zaman burada olurdu" derken CHP'li Süheyl Batum ise, "Koca askeri yıktılar. Meğer kağıttan kaplanmışlar, biz onları asker zannettik. ABD içini oymuş. Ancak CHP'yi yıkamadılar" ifadelerini kullanmıştı. AKP'li Bekir Bozdağ ise CHP'li Batum'a tepki gösterirken, "Asker darbe yapsaydı, demokrasiye müdahale etseydi, CHP ye göre kahraman olacaktı. Milletin iradesine saygı duyunca kağıttan kaplan oldu, ABD içini boşaltmış oldu. Bu TSK'ya yapılmış en büyük hakarettir. Bu ayrıca CHP'nin milletten ümidini kesip milli irade dışında iktidar aradığının da somut bir itirafıdır. CHP zihniyeti, darbe yapmayan askeri sevmez" demişti.
İşte askerin açıklama yapmasına neden olan o sözler:
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik (Adana Kozan, AKP DAnışma Meclisi toplantısı): Geçmişte MGK'da acaba bu ay ne çıkacak diye kara kara düşünülürdü. Keşke Ak Parti daha önce iktidara gelseydi, Türkiye demokrasi gömleiğini, daha önce giymiş olacaktı. 2002 öncesinde Türkiye'deki uygulama Mısır'dan ve Tunus'tan farksızdı. Türkiye'de 28 Şubat ve 27 Nisan başarılı olsaydı, asıl o zaman Mısır'daki yürüyüşler burada olurdu. 28 Şubat süreci başarılı olsaydı, tasfiye edilmeseydi, kendi kafasına göre bir dikta rejimi kursaydı, 27 Nisan'da verilen muhtıraya karşı başbakanımız, hükümetimiz ve partimiz dik turmasaydı, 27 Nisan muhtırasıyla varılmak istenen yer, Türkiye'deki demokrasiyi akamete uğratma çabası başarılı olsaydı, Türkiye'de öyle bir düzen kurulsaydı, işte bir gün gelirdi, o düzenin boğuculuğundan kurtulmak için halkımız o düzene karşı yürüyüşe geçerdi. Dolayısıyla burada mukayeseyi yanlış yapıyorlar. Bugün Saddam'ın cumhuriyet şeklinde yönettiği ülke aslında bir avuç zümrenin elindeydi. Bugün ise cumhuriyet halkın cumhuriyetidir...
... O rejimlerin benzeri Türkiye'de 60 darbesiyle kurulduğu zaman ve bir başbakan şehit edildiği zaman, bu millet yürüyüşe geçti. Nasıl yürüyüşe geçti, ilk olarak ondan önce tep parti diktatoryasına karşı yürüyüşe geçmişti, rahmetli Menderes'i iktidara getirmişti. Buna karşı ne yaptılar, işte o Tahrir Meydanı'nda develerle saldıranların, insanları ciplerle ezenlerin yaptığı bu ülkenin üzerinden darbeyle geçtiler ve bir Başbakan'ı şehit ettiler."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum (Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi): Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP'yi yıkamadılar.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ (Süheyl Batum'un sözlerine tepki olarak gazetecilerin sorusu üzerine): Asker darbe yapsaydı, demokrasiye müdahale etseydi, CHP ye göre kahraman olacaktı. Milletin iradesine saygı duyunca kağıttan kaplan oldu, ABD içini boşaltmış oldu. Bu TSK'ya yapılmış en büyük hakarettir. Bu ayrıca CHP'nin milletten ümidini kesip milli irade dışında iktidar aradığının da somut bir itirafıdır. CHP zihniyeti, darbe yapmayan askeri sevmez

 
Vekile ofisboy
 
Ünlü akrobat eşekten düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sultan Süleyman görmesin
Muhteşem Yüzyıl”ın Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli’nin, 2006 Dünya Futbol ...
ERSOY'UN SÖZLERİ ŞOK ETTİ
Sahne aldığı gece kulübünde Semra Özal'ı tanımayan Bülent Ersoy, söyledikleriyle ...
Foster'in albümünden özel kareler
Defne Joy Foster'in ölümü belirsizliğini korurken, otopsi sonucunda kalp ...
 
Medya oscarları verildi
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından verilen “2010 ...
Yargıtay, seks işçiliğini tahrik sebebi saymadı
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, “seks işçiliği” yapan kadını “canavarca hisle ...
'İki saat bedava' uzadı
Türk Telekom, Aralık 2010 tarihinde başlattığı ve 375 bin Türk Telekom ...
 
Sıcaklık artacak
Hava sıcaklığı yurt genelinde 3 ila 5 derece artacak. Antalya’da hava ...
Ronaldo’nun İrina’sı büyüledi
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri organizasyonunda, ...
Siyaset öğreniyor
ANNESİ Türk, babası Alman olan Almanya doğumlu manken Şebnem Schaefer, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva