Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
4 Ağustos 2020 Salı - 09:52

Gezgin grubu "Yürüyen Budalalar"a koronavirüs rötarı

AYNI sektörde çalışan arkadaş topluluğunun, Fransız reklamcı Jacques Sequela'nın 'Yürüyen bir budala, oturan on entellektüelden iyidir' sözünden esinlenerek oluşturduğu 'Yürüyen Budalalar' isimli gezgin grubunun 10’uncu yılda planladığı KKTC ziyareti koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

Gezgin grubu  Yürüyen Budalalar a koronavirüs rötarı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

'Yürüyen Budalalar’ın öncü isimlerinden Halil Çelik, çok sayıda medeniyetin beşiği Türkiye'yi ‘Mücevher tepesi’ olarak değerlendirerek, seyahat gruplarında birbirlerini yıllardır yakından tanıyan ve iş gereği ailelerinden bile fazla zamanı birlikte geçiren arkadaşlarının bulunduğunu söyledi. Çelik, 2008 küresel ekonomik krizinde işini kaybedip Edirne'ye yerleşen arkadaşlarına yaptıkları bir vefa ziyareti ile gezi gruplarının şekillenmeye başladığını anlattı. Grubun bir başka öncü ismi Yeşim Çoruh, “Krizden dolayı işten ayrılarak şehir değiştiren iki arkadaşımızı ziyaret ettiğimiz ilk seyahatimiz hepimize iyi gelmişti, bu seyahat bundan sonrakilerin müjdecisi oldu” dedi. Çoruh, Edirne ile başlayan şehir ziyaretlerinin sıklaşarak arttığını, sosyal medyada gidecekleri yerler ile ilgili türlü bilgileri paylaştıkları, aynı zamanda seçilen ve hatta kimisi ezberlenen yöresel türkü, şarkı, manilerin yer aldığı kapalı bir grup oluşturduklarını söyledi. Çoruh, bu grupta ziyaret edilecek yerlere dair coğrafya, tarih, dil, din, siyaset, edebiyat, gelenek, sanat, müzik, mutfak gibi konularda sayısız paylaşımlar yaptıklarını ekledi.

Halil Çelik, her seyahat için seçtikleri şarkı, türkü veya deyişlerin yanı sıra bu eserlerin o bölge için taşıdığı anlama ilişkin bilgilerin yer aldığı kitaplar hazırladıklarını ve ziyaret ettikleri şehirleri biraz da müzik ile tanımaya çalıştıklarını anlattı.

“EVVEL REFÎK BÂDE'L TARÎK”

Yürüyen Budalalar, titiz bir çalışmayla gittikleri her şehrin kendine özgü kıyafetlerini araştırırken, yöreye has kıyafet ve aksesuarlar hazırlayarak seyahatlerde kullanmaya özen gösteriyor. Çelik, bu hazırlıklara ilişkin “kendi medeniyetimizin şehirlerine gidiyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Kendi medeniyetlerimizi ve kendimizi tanıma çabasındayız. Coğrafyamızı, tarihimizi, adet, yemek, müziklerimizi, insanlarımızı, daha doğrusu kendi hikayemizi bir bütün halinde anlama derdindeyiz. O yüzden seyahat edeceğimiz yere karar verirken pergelin ayağını İstanbul’a koyuyoruz. Araplar’ın ‘Evvel Refîk Bâde'l Tarîk’ yani 'Önce yoldaş, sonra yol' diye güzel bir atasözü var. Biz de, ‘Yürüyen Budalalar’ adını verdiğimiz bir arkadaş grubu olarak yola çıkıyoruz öncelikle. Turist, grubu değiliz. Birbirini tanıyan, biri geride kaldığı zaman onu bekleyen, bundan sızlanmayan, hatta keyif alan, birbirine değen, dokunan birlikte hareket etmenin keyfini, hem hazını paylaşan bir ekibiz. Kovid-19 salgın başlamadan önce 29’uncu rota olarak Kıbrıs’a 3 günlük ziyaret planlamıştık. Ertelemek zorunda kaldık. 'Evde kal' çağrılarına uyduğumuz süre içerisinde geçen 28 ziyaretimizi yeniden değerlendirdik. Kıbrıs ile ilgili hazırladığımız kitapta belli bir sistematikle 68 Kıbrıs şarkısını ele almıştık. Kitap ‘Bekledim de gelmedin’ isimli eserle başlıyor. Zira 1974 öncesinde Rumlar'ın adadaki Türkler'e karşı hasmane ve tacizkar tutum sergilediği dönemde, Kıbrıslı Türklerin anavatandan beklediği yardım bir türlü gelmiyordu. Bu nedenle Rumlar bizimkilere nispet olarak ‘Bekledim de gelmedin’ türküsünü çalıyorlardı. Bizimkiler de buna ‘Bir gece ansızın gelebilirim’ ile cevap veriyorlardı. O yüzden kitabımızdaki ikinci eser ‘Bir gece ansızın gelebilirim’ oldu.”

Edirne’den Mardin’e kadar çok sayıda ili ziyaret eden, yurt dışında Balkan ülkelerinden İran’a, Lübnan’a, Uzakdoğu’da Hindistan’a kadar 28 ayrı seyahat gerçekleştiren, gittikleri yerlerin karakteristik mekanlarında Türkçe’nin yanı sıra, Arapça, Farsça, Kürtçe, Lazca, Süryanice, Ermenice, Rumca, Romanca, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Sırpça, Hintçe, Macarca ve Seferad dilinde şarkılar söyleyen grup, Gürcistan’daki bir restoranda oturan Gürcüler’le de koro halinde düet yaptı. Yürüyen Budalalar'ın repertuarında 17 farklı dilden şarkılar yer alıyor.

KÜÇÜK YASAKLAR

Yeşim Çoruh, gezi kıyafetlerinin belirlenmesinde bütçe başta olmak üzere belirleyici birçok nokta olduğunu, tekstil sektöründe olmalarının avantajı ile grup olarak model tasarım ve imalatını bizzat kendilerinin yaptıklarını, bunların yanı sıra gezilerde küçük ancak grup için önemli bazı yasakları olduğunu ekledi. Çoruh, “Geziye katılanların seyahatlerine ve arkadaşlarına daha fazla zaman ayırmaları için sosyal medyada mekan bildirimi dışında paylaşım yapılması yasak. Fotoğraf paylaşımı serbest bırakıldığında da ilk olduğu karde 10 ve daha yukarıda kişinin olduğu fotoğraflar paylaşılıyor” dedi.

3-4 GÜN SU GİBİ GEÇİYOR

Grup üyelerinden Erhan Arslan da, seyahat kıyafetlerinin kapsamlı araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını ve beğenmedikleri kıyafetleri yeniden yaptıklarını anlatırken, “Seyahatlerde çok az uyuyor, çok yürüyoruz. Bundan asla pişman veya şikayetçi değiliz. ‘Keşke daha fazla zamanımız olsa, daha fazla seyahat edebilsek’ diyoruz. 3-4 gün su gibi geçiyor. Geldikten sonra o seyahati, o ziyareti tekrar tekrar yaşıyoruz. İnsanların 1 haftaya, 1 aya sığdıramayacağı şeyleri biz bazen 3 güne sığdırıyoruz” diye ekledi. “Yürüyen Budalalar”ın,‘Yeni Normal’ dönemin ilk seyahatini nereye yapacağı henüz belli olmadı.

AYNI SEKTORDE CALISAN BIR GRUBUN OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISMIN8I KENDILERINE VERDIKLERI GEZGIN GRUP, 10 YILDA 28 AYRI ROTA BELIRLEDI. GRUP UYELERI BU YILKI GEZI PROGRAMLARINI KORONAVIRUS NEDENIYLE GERCEKLESTIREMEMEKTEN YAKINDI. (FOTOGRAF:DHA)

AYNI SEKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. (ISTANBUL-DHA)

AYNI SEKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI HINDISTAN'DAKI CAMA MESCIDINDE.(ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI BALATYA'DA (STANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERINDEN BIR BOLUMU ADIYAMAN NEMRUT DAGI'NDA (ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI DIYARBAKIR SURLARI'NDA (ISTANBUL-DHA)

AYNI SEKTORDE CALISAN BIR GRUBUN OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISMIN8I KENDILERINE VERDIKLERI GEZGIN GRUP, 10 YILDA 28 AYRI ROTA BELIRLEDI. GRUP UYELERI BU YILKI GEZI PROGRAMLARINI KORONAVIRUS NEDENIYLE GERCEKLESTIREMEMEKTEN YAKINDI. (ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI.  FOTOGRAFTA YESIM CORUH ILE HALIL CELIK (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI HINDISTAN'DAKI AMBER KALESI'NDE (ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI DIYARBAKIR'ULU CAMII'DE (ISTANBUL-DHA)

AYNI SEKTORDE CALISAN BIR GRUBUN OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISMIN8I KENDILERINE VERDIKLERI GEZGIN GRUP, 10 YILDA 28 AYRI ROTA BELIRLEDI. GRUP UYELERI BU YILKI GEZI PROGRAMLARINI KORONAVIRUS NEDENIYLE GERCEKLESTIREMEMEKTEN YAKINDI. GRUP UYELERI HATAY'IN SAMANDAG ILCESI'NDE (ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI LUBNAN'DAKI TRABLUSSAM KALESI'NDE (ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI ELAZIG SOKAKLARINDA. (ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI ELAZIG OGRETMEN EVINDE (ISTANBUL-DHA)

AYNI SOKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI. FOTOGRAFTA GRUP UYELERI IZMIR'DE (ISTANBUL-DHA)

AYNI SEKTORDE CALISAN ARKADAS TOPLULUGUNUN, FRANSIZ REKLAMCI JACQUES SEQUELA'NIN 'YURUYEN BIR BUDALA, OTURAN ON ENTELLEKTUELDEN IYIDIR' SOZUNDEN ESINLENEREK OLUSTURDUGU 'YURUYEN BUDALALAR' ISIMLI GEZGIN GRUBU 10 YILDA 28 GEZI GERCEKLESTIRDI. TURKIYENIN BULUNDUGU KONUMU MUCEVHER TEPESI OLARAK NITELENDIREN GRUP UYELERININ EN BUYUK OZELLIKLERI GIDECEKLERI ROTA ICIN AYLAR ONCESINDEN O YOREYE UYGUN KIYAFET SECIP, SARKI, TURKU VEYA DEYISLERI EZBERLEYEREK ORADA SESLENDIRMELERI. YURUYEN BUDALALAR BU YIL ILK GEZI OLARAK PLANLADIKLARI KIBRIS ZIYARETINI KORONAVIRUS NEDENIYLE IPTAL ETMEK ZORUNDA KALDI.  FOTOGRAFTA GRUP UYELERI PRISTINE'DE (ISTANBUL-DHA)

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Acil servisteki televizyonu ve kapıyı kırdı
 
Dünya genelinde can kaybı 697 bin 244’e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Acil servisteki televizyonu ve kapıyı kırdı
KONYA'da annesinin Covid-19 şüphesiyle hastaneye sevk edildiği ambulansa ...
Sahte doktor yaka kartıyla ilaç almaya çalışan şüpheli yakalandı
ADANA’da hastaneye gelerek kendisini doktor olarak tanıtıp, kırmızı reçeteyle ...
Yaşlı çiftin 'Vosvos' tutkusu
ANKARA'da yaşayan 50 yıllık evli çift Kadir (78) ve Şermin (72) Gürkaner, ...
 
Kayıpmaz: Koronavirüs resmen sahillere akın etti
ANKARA Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı ...
Kavgayı ayırmaya çalışan 3 kişiyi vurdu
KAĞITHANE'de bir kişi, daha önce husumetli olduğu kişinin yanına gelerek ...
Çeşme'de 6 işletme 15 gün süreyle kapatıldı
İZMİR'in Çeşme ilçesinde, koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uymadığı ...
 
Aydın'da bir inek beşiz buzağı doğurdu
AYDIN'ın Kuyucak ilçesinde, Montbeliarde ırkı olduğu öğrenilen 'Çilem' ...
Dolunay manzarası İstanbulluları büyüledi
İSTANBUL'da havanın kararması ile kendini gösteren dolunay, vatandaşları ...
Kurban Bayramı'nda hatırlanan meslek; çarkçılık
MERSİN'in Silifke ilçesinde usta Durhasan Kara, 40 yıldır seyyar çarkçılık ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva