RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
27 Eylül 2013 Cuma - 16:35

Gider oraya katılır o zaman bizim muhatabımız olur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 'Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm' başlıklı konferansın ardından Hürriyet Akdeniz Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Gider oraya katılır o zaman bizim muhatabımız olur
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hürriyet Akdeniz Bölge Temsilcisi Hayri Dizerkonca ile bir süre sohbet eden ve burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'de Deniz Feneri'yle ilgili olayın gündemden düşmemesi gerektiğini savundu. "O olayı kapatanların hesap verebileceği bir Türkiye'yi mutlaka kurmak zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"En son, Deniz Feneri bağlamında, mahkemeden karar alındı, bazı yerlerde arama yapıldı. Ama arama yapılacağını o kişilere duyurdular önceden. Saniye saniye. Beşir Atalay'ı da köstebek ilan ettik, ne oldu? Yerinde oturuyor. Normalde o koltukta oturmaması, bedel ödemesi lazım. Ama sorumlu olan da savcılar oldu. Onlar görevlerinden alındı. 'Neden yolsuzluk dosyasını soruşturuyorsunuz?' dediler. Ağrıma giden de şu; Hem din- iman edebiyatı yapacaksın, hem yolsuzluk yapacaksın, kul hakkı yiyeceksin, sonra kalkıp karşındakini suçlayacaksın. Yanlış da buradan başlıyor zaten."
 
ÖFKE HİTABET SANATINA DÖNDÜ
 
Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda kötü yönetildiğini ve Cumhuriyet tarihinde dış politikada bu kadar derin bir kırılmanın yaşanmadığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ne sıfır sorunu, herşey sorun oldu. Suriye, Irak, İran, Rusya, Amerika, Birleşmiş Milletler'le kavga ediyoruz. Öfkeyi hitabet sanatına dönüştürdüler. Nasıl bir sanatsa" diye konuştu.
 
'MİLLETİ AĞLAYARAK KANDIRACAĞINI ZANNEDİYOR'
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman zaman duygusal çıkışları olduğunu, televizyonda ağladığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İnsani olarak bir şey demiyorum" dedikten sonra eleştirilerine şöyle devam etti:
 
"Kenya'da bir Türk kızı öldürüldü. Üstelik 8 aylık hamile. Bizim kızımız, çocuğumuz. Terör sonucu öldürüldü. Üzüldüğünü ifade eden bir cümle çıktı mı ağzından? Bırakın ağlamayı, üzüldüğünü ifade eden bir cümle çıktı mı ağzından? Milleti ağlayarak kandıracağını zannediyor. Artık bu toplum o numaraları yemiyor. 'İstediğim için ağlarım, milleti kandırırım' yok öyle bir şey. Ağlayacaksan bak bizim kızımız öldürüldü. 8 aylık hamileydi. Üstelik Afrika'ya ne diye gitmişti? Öldürücü sıtmaya yakalanan insanları tedavi için gitmişti. Bir insanlık görevi için gitmişti. Darbe ya da başka bir şey için gitmemişti. Bir siyasal amacı yoktu. Eğer ağlayacaksan onun için ağla."
 
FETHULLAH GÜLEN SORUSU
 
CHP Lideri Kemal Kııçdaroğlu, Amerika gezisini ise koşulların uygun olması halinde kasım ayı içinde gerçekleştireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, programın detaylarını bilmediğini belirtirken Fethullah Gülen ziyaretiyle ilgili bir soruya, "Sanmıyorum. Bizim takvimimiz daha farklı" yanıtını verdi.
 
'BARBAROS ŞANSAL AKLINI PEYNİR EKMEKLE YEMİŞ'
 
Modacı Barbaros Şansal'ın, İstanbul'da ortaya çıkan palalı saldırganın CHP tarafından ayarlanmış bir kişi olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, önce yanındaki Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'tan, Şansal'ın kim olduğuna yönelik bilgi aldı. Koç, Barbaros Şansal'ı 'Aktivist' olarak tanımlarken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Kim o? Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın. Eğer siyasete soyunacaksa AKP orada duruyor. Gider oraya katılır o zaman bizim muhatabımız olur" diye konuştu.
 
TÜRK SİNEMASI İÇİN ACI KAYIP
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncel Kurtiz'in vefatıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
 
"Türk sinemasına büyük değer katan karakter oyuncusu, Türk sineması için acı bir kayıp. Allah'tan rahmet diliyoruz kendisine. Yılmaz Güney'in çok yakın arkadaşıydı. Sinemamız için önemli bir kayıp."
 
SPOR VE SİYASET
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Terim'in Galatasaray'la ilişkisinin kesilmesinden futbolda yaşanan son olaylara ilişkin bir soruya ise "Fatih Terim, bizim sporumuzun kilit isimlerinden birisidir. Sadece Türkiye'de değil dünyada ünü olan kişidir. Aralarındaki ilişkiyi bilemiyoruz tabi ama bugün bir haber geldi, taraftar gurupları liderleri gözaltına alınıyor. Bu dikta yönetiminin bir başka versiyonu. Ne işiniz var sizin? Spora siyaseti bulaştırırsanız bu noktaya geliyorsunuz. Doğru değil bu" karşılığını verdi.
 
YEREL SEÇİMLER VE ANTALYA
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının yakın bir gelecekte açıklanacağını söyledi. Partisinde aday belirleme sürecinin 4 genel başkan yardımcısı ve parti genel sekreteri tarafından oluşturulan bir komisyon eliyle yürütüldüğünü kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, o komisyonun yürüttüğü çalışmalar kapsamında Burdur ve Afyonkarahisar adaylarının belirlendiğini kaydetti. Partisinde adayların diğer siyasi partilerden çok önce aşama aşama açıklanacağını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Antalya'da belediye başkanlarımız başarılı, çalışıyorlar. Anket sonuçları geliyor" dedi.
 
ADAY BELİRLEMEDE SON SÖZ PARTİ MECLİSİNİN
 
Bir soru üzerine anketlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın önde olduğu haberlerinin kendisine de geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ama samimi olarak söyleyelim, anket sonuçları doğrudan bana gelmiyor. Belediye başkanlarımızın çok güzel çabaları var, anket sonuçlarının da olumlu geldiği bana haber edildi" diye konuştu.
 
Objektif, ahbap- çavuş ilişkileri dışında, en çok oyu alacak isimlerle yola çıkmayı hedeflediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sürecin bu bakış açısı üzerinde şekilleneceğini kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da adayların belirlenmesi noktasında eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın belirleyici olacağı iddialarına ise şöyle karşılık verdi:
 
"Sayın Baykal, partimizin önceki genel başkanıdır. Bütün partililer kendisine saygı gösterir. Partinin bugünlere gelmesinde büyük emeği geçmiştir. Partinin geçmişinde büyük mücadeleler vermiştir. Bizim saygı duyduğumuz siyasal önderlerimizin birisi. Ama yerel seçimlerle ilgili kararı 5 kişilik komisyon veriyor. Bütün dosyaları onlar inceliyor. Son derece sağlıklı, tutarlı yöntemle yolumuza devam ediyoruz. Benim de etkim olmayacak, illa şu olsun diye. İyi de neye göre olsun. Aday belirlemede son sözü Parti Meclisi söylüyor."
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin adayının Antalya'da seçim sonuçlarını etkilemeyeceğini savundu. CHP'nin Antalya'ya çok değer verdiğini ve Antalya'nın sosyal demokrat belediyeye her zaman ihtiyaç duyacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer burası turizmin merkezi olarak kalacaksa, buraya sosyal demokrat bir belediye başkanının başkanlık etmesi gerekir. Sosyal demokratlar barıştan yanadır. Onlar savaştan yanalar. Bizde insan sevgisi var, onlarda 'kin duygusunu unutmayın' öğüdü var" diye konuştu.
 
AK Parti'nin Antalya'da belediye başkanlığını almak istemesini doğal olarak değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Alacağı kanısında değilim. Antalyalı buna izin vermez. Antalya Antalyalıların ve biz yöneticisiyiz" dedi.
 

Ziyaretin ardından Hürriyet ve Posta gazetelerinin basımının yapıldığı Doğan Printing Center (DPC) tesislerini gezen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sonrasında parti otobüsüyle Manavgat'a geçti.

 

DHA-Politika - Türkiye-Antalya - Emre BAYLAN

 
Semt pazarında para dağıttılar
 
Balbey'de şenlik başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Vatan haini’ tartışmasına inceleme
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde Mustafa Asım Cula İlkokulu 2-A sınıfındaki ...
Budak: Türkiye'nin imajını düzeltecek adımlar atılmalı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, dünyadaki ...
Fuhuş operasyonu
ANTALYA'da yabancı uyruklu kadınları erkeklere pazarladığı iddia edilen ...
 
‘Hoşgeldin Serdar’
ANTALYA'da 2 yıl önce sahte kredi kartı dolandırıcılığından gözaltına ...
Terör ithal eden ülke konumuna geldik
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin terör ithal eden bir ...
Ahilik Haftası kutlandı
DEMRE'de Ahilik Haftası törenle kutlandı
 
Üç kardeşin suç kaydı 201
ANTALYA'da bir vatandaşın 25 lirasını gasp ettiği şüphesiyle takibe alınan ...
Oda başkanları yaylada buluştu
KAŞ Ziraat Odası'nın Gömbe Yaylası'nda verdiği yemek, ziraat odası başkanları, ...
Zirvede enduro şovu
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Red Bull ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva