Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
24 Mayıs 2018 Perşembe - 11:38

Girişimci kadının Antalya tercihi iflas ettirdi

ANTALYA'da 2 engelli çocuğuyla yaşayan Feride Akdeniz Bakırkolu (44), ev satın alabilmek için çıktığı yolda istiridye mantarı üretmeye başladı. İlk zamanlarda başarılı sonuçlar elde Bakırkolu, iddiaya göre, mantar yetiştirmekte kullandığı pamuğun kötü çıkması nedeniyle kurduğu şirket battı.

Girişimci kadının Antalya tercihi iflas ettirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Aksu ilçesinde oturan ilkokul mezunu Feride Akdeniz Bakırkolu, ev sahiplerinin zihinsel engelli 2 çocuğunu bahane ederek kiraladığı evlerden çıkarması nedeniyle 1 yılda 6 ev değiştirdi. Sürekli ev değiştirmek zorunda kalan Bakırkolu, çocukları için ev almaya karar verdi. İnternette araştırmaya giren Bakırkolu, istiridye mantarı yetiştirmeye karar verdi. Önce yaşadığı evin yan tarafında bulunan 75 metrekarelik alanda bu mantar çeşidini yetiştiren Bakırkolu, işi daha profesyonelce yapmaya karar verdi. İstanbul, Yalova ve Bursa'da bu işi yapanlarla iletişim kuran Bakırkolu, Bursa'da bir çiftten eğitim aldı.

İŞİN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENMEK İÇİN İL İL DOLAŞTI

İşin inceliklerini öğrenen Feride Akdeniz Bakırkolu, Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin kadınların iş gücü kapasitesini artırmaya yönelik hizmetlerinden biri olan Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezi'nden (KİGGEM) kurs aldı. Kursu birincilikle tamamlayan Bakırkolu, girişimcilik belgesini aldıktan sonra evine 45 kilometre uzaklıkta Karaöz Mahallesi'nde bir alana kurulu 3 çadırı yıllık 45 bin liraya kiraladı.

Hiç parası yokken bu işe giriştiğini belirten Bakırkolu, “Cebimde sadece 5 liram vardı. Korkuteli'nden kompost aldım. 3 çadırda mantar yetiştirmeye başladım ve çok güzel verim elde ettim. Antalya'daki bütün pazarları gezdim, mantar üreticilerine kendimi anlattım. Korkuteli'nden mantar almak yerine mantarı ayaklarına getiren benden almaları daha cazip geldi" diye konuştu.

ŞİRKET KURDU

Hiç müşteri sıkıntısı çekmediğini aktaran Bakırkolu, yazın mantar yetiştirmek maliyetli ve zor olmasına rağmen temmuz ayında bile yetiştirdiğini söyledi. İşler iyi gidince şirket kurup yoluna devam eden Bakırkolu, mantar kompostunda kullanmak için Gaziantep'ten pamuk getirttiğini, kompost yapmak için makineler aldığını kaydetti. Kompostu yapmayı başardığını kaydeden Bakırkolu, “Her çadırdan 3'er ton mantar elde ettim. Yetiştirdiğim alanı genişlettim, bölgeyi güzelleştirdim" dedi.

KÖTÜ PAMUK İFLAS ETTİRDİ

Pamuğu Gaziantep'ten getirtmek yerine Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nden (Antbirlik) almaya karar verdiğini söyleyen Bakırkolu, “Önce bir çadırda bu pamukla üretime başladım ama keşke bu pamuğu koymaz olsaydım. Çünkü her yer yemyeşil pamuk oldu. Torbalardan hep pamuk çekirdeği çıktı. Diğer çadırlar için gönderdikleri pamuğun ilk pamuk gibi olmadığını söylediler. Fakat yine aynı şey oldu. Ben kazanacağım derken maalesef batırdım ve iflas ettim" diye konuştu.

DURUM TESPİTİ YAPTIRACAK KADAR DAHİ PARASI KALMADI

Aksu Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin ürünleri incelediğini ve sonuçları Antbirlik'e götürmesini istediğini belirten Feride Akdeniz Bakırkolu, dilekçe ile durumu anlattığını kaydetti. Bu süre içerisinde borçlarının giderek arttığını anlatan Bakırkolu, şöyle konuştu:

“Antbirlik, Tarım İlçe Müdürlüğü'nün zarar tespit çalışmalarını kabul etmediğini, adliyeden yaptırmamı istiyor. Bu tespit 2- 3 bin lira gibi bir rakam ama onu dahi verecek param kalmadı. 6 aydır evimin kirasını verecek durumum bile yok. Ev hayali derken şimdi 150 bin liralık borca girdim. Ben iki çocuğuma harçlık veremiyorum, yüreğim sızlıyor. Çocuklarımın rızkını çıkarmak zorundayım. Yılmadım yine mantarcılık yapacağım."


ANTALYA'DA 2 ENGELLI COCUGUYLA YASAYAN FERIDE AKDENIZ BAKIRKOLU, EV SATIN ALABILMEK ICIN CIKTIGI YOLDA ISTIRIDYE MANTARI URETMEYE BASLADI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)
ANTALYA'DA 2 ENGELLI COCUGUYLA YASAYAN FERIDE AKDENIZ BAKIRKOLU, EV SATIN ALABILMEK ICIN CIKTIGI YOLDA ISTIRIDYE MANTARI URETMEYE BASLADI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Öğrencilerin Side'de arkeoloji turu
 
Muratpaşa, Meltem'de iftar verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin Side'de arkeoloji turu
ADNAN Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanata Tarihi Bölümü ...
Kadroya kurbanlı teşekkür
Taşeron yasasının çıkmasıyla birlikte kamuda çalışan taşeron işçiler, ...
Kekova dalışın yeni adresi olma yolunda
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kekova bölgesi, Türkiye'de dalışın yeni ...
 
Anne ve babalara eğitim
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde anne ve babalara, kişisel eğitim, öz gelişim ...
Yaylaçavdır Mahallesi'ne sulama suyu
KAŞ'ın Yaylaçavdır Mahallesi kapalı sistem sulama tesisinin açılışını ...
CHP-Ak Parti kucaklaştı
ANTALYA-Muğla sınırında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir ...
 
Başkan Böcek, Sigortacılık Haftasını kutladı
KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Sigorta Acenteleri ...
Başkan Çalık'tan Ramazan ziyaretleri
SERİK Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşı evlerinde ziyaret etti.
Zabıtadan Ramazan denetimi
SERİK Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla fırın ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva