RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
4 Kasım 2023 Cumartesi - 12:35

Girişimcilik Antalya'da konuşuldu

TÜRKİYE'nin girişimcilik ekosistemini bir araya getiren G3 Girişimcilik Zirvesi, 100. Yıl teması ile Antalya'da gerçekleştirildi.

Girişimcilik Antalya da konuşuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ülkemizin girişimcilik ekosistemini bir araya getiren G3 Girişimcilik Zirvesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında Antalya'da gerçekleştirildi. Türkiye'deki girişimcilik ekosistemleri arasında bir köprü oluşturmak amacıyla 2020 yılında kurulan ve Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin çatı kuruluşu olan GEN Türkiye'nin, HABİTAT Derneği işbirliğinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ev sahipliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ana paydaşlığında düzenlediği 100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi, kamu, yerel yönetim, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, girişimciler ve gençleri bir araya getirdi. 16'ıncı kez düzenlenen zirve, ana teması, uzman konuşmacıları ve kapsayıcı işbirliği ile yoğun bir katılıma sahne oldu. 

Etkinliğin açılış konuşmaları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz ve ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı tarafından gerçekleştirildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da 'Hoş Geldiniz' konuşmalarıyla zirvede yer aldı. 

'GİRİŞİMCİLİĞİN BAŞKENTİ OLMAYA HAZIRIZ'

Zirvenin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi olarak inovasyonun, yeni teknolojilerin, girişim eko sisteminin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını söyledi. “Antalya'mız, girişimciliğin de başkenti olmaya hazırdır. Biz de Antalya'dan çıkacak Türk girişimlerine her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" dedi.

'YENİLİKÇİLİK ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRMEKTİR'

Zirvenin açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yenilikçiliğin eski köye yeni adet getirmek ve yapılmayanı yeni bir yöntemle ortaya koymak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “TOBB olarak Türkiye'de, yurt dışındaki girişimleri sadece izleyen değil, dünyaya açılan girişimlere ev sahipliği yapan bir ekosistem kurulmasını arzu ediyoruz."

'GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR'

Türkiye'nin girişimcilik yetkinliğini desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında girişimcilere de büyük görevler düştüğünü vurguladı. Turan, “Girişimciliğin ülkeler için sahip olduğu stratejik değer bugün çok daha belirgin durumda" dedi.

'YENİ YÜZYILDA HEDEFLERİMİZE ULAŞMANIN YOLU'

Ülkemizin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini belirten TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, ikinci yüzyıldaki ortak hayaller için girişimci devletin önemini vurguladı. Sönmez şöyle dedi: “Çağımızda uluslar, girişimciliği bir strateji, bir devlet politikası ve bir sivil toplum seferberliği olarak kabul ediyor. Yeni yüzyılımızda ortak hayallerimize ulaşmanın yolu da bu doğrultuda bir girişimci devlet haline gelmekten geçecek."

NEVZAT AYDIN: GLOBAL GİRİŞİMCİLİK İLE ÜLKEMİZ ARASINDA BİR KÖPRÜ KURUYORUZ

GEN Türkiye'nin 100. yılın anlamını ve mirasını her platformda vurguladığını hatırlatan GEN Türkiye Başkanı Nevzat Aydın da, “Bu zirve, Cumhuriyetimizin 100 yılının mirasını geleceğe taşımak için bir adım atma fırsatıdır. İnanıyoruz ki GEN Türkiye Global girişimcilik ekosistemiyle ülkemizdeki ekosistem arasında köprü görevi üstlenirken Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini daha dinamik hale getirecek" dedi. 

'ZİRVE, YENİ, İŞ BİRLİKLERİ İÇİN MÜKEMMEL BİR FIRSAT'

G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz da konuşmasında şunları söyledi: 

“Girişimci cesurdur, girişimci çözüm odaklıdır, girişimci umudunu kaybetmez. G3 Forumlar, Türkiye'nin girişimcilik potansiyelini desteklemek ve girişimcilere ilham vermek için organize edilir. Bu etkinlik, yeni iş fikirlerini paylaşmanın, ilham almanın, iş birliği yapmanın ve büyümenin mükemmel bir fırsatı olacaktır."

'G3 ZİRVESİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK BÜYÜK BİR GURUR'

Antalya ve Isparta, Burdur bölgelerinde girişimcilik faaliyetleri ile öne çıkan ANSİAD için Cumhuriyetimizin 100 yılında G3 Zirvesi'ne ev sahipliği yapmanın büyük bir gurur olduğunun altını çizen ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, şunları söyledi:

"Kuruluşundan bu yana geçen 33 senelik mazisinin 21 yılında Antalya, Burdur, Isparta bölgelerinde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için çaba gösteren derneğimiz gelinen noktada tüm Antalya ve bölge üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, tekno kentlerimiz, belediyelerimiz ve Habitat ile Baka'nın oluşturduğu 65 paydaşı ile yoluna devam etmektedir. Her sene bir önceki senenin noktalarını birleştirerek, önümüzdeki sene neler yapabileceğimizi görmek ve bu şekilde hareket etmek girişimcilik eko sistemimizi daha da geliştirme yolunda bizlere büyük motivasyon sağlamaktadır."

SEZAİ HAZIR: GİRİŞİMCİLERE REHBERLİK ETMEK EN ÖNEMLİ MİSYONUMUZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyanın en iyi girişimcisi olarak da tarihe geçtiğini belirten Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, “Her ne kadar dünya haritası üzerinde büyük markalar, ülkeler, yapıtlar kurulmuş olsa da hiç şüphesiz ki; en zor zamanlarında Türkiye Cumhuriyeti'ni en zorlu şartlarda kuran Mustafa Kemal Atatürk, Dünya'nın en iyi girişimcisi olarak tarihe geçmiştir. Genç girişimcilere rehberlik etmek en önemli misyonumuz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yeni nesil girişimciler ile ilgili tüm başlıkların mercek altına alındığı G3 Forum, deneyim aktarımının yer aldığı oturumlarla devam etti. Insider CEO ve Kurucu Ortağı Hande Çilingir'in 'Türkiye'den Dünyaya Bedel Teknoloji Girişimi Çıkarmak' temalı sunumuyla katıldığı zirvede; GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın ve TAV Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Şener, 'Nesiller Arası Girişimcilikte Dönüşüm'ü ele aldı. 'Kadın Girişimcilerle Değişen Dünya'yı GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz ve BigChefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli anlattı. 

Moderatörlüğünü GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göktekin Dinçerler'in yaptığı 'Ekosistemi Güçlendiren Aktörler Paneli'nin konuşmacıları ise Google Türkiye Müdürü Mehmet Keteloğlu, Meta, Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Başkanı Sezen Yeşil, Tiktak Kurucusu Ersan Öztürk, Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar ve Yemeksepeti CEO'su Mert Baki oldu. '100. Yıl G3 Girişimcilik Zirvesi' networking etkinliğinin ardından sona erdi.

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. (MUHITTIN BOCEK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. (RIFAT HISARCIKLIOGLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. (NEVZAT AYDIN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. (ORHAN TURAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. (SULEYMAN SONMEZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI BIR ARAYA GETIREN G3 GIRISIMCILIK ZIRVESI, 100. YIL TEMASI ILE ANTALYA'DA GERCEKLESTIRILDI. (GULDEN YILMAZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Galatasaray kendi rekorunu kırdı! Tarihte ilk kez...
 
Gazze’deki barınakta doğan ‘Adem’ bebek mucizesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’da turizm sezonunu uzatacak festival
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kültür ...
Frida Aasen'den mesaj var: Merhaba Türkiye
ANTALYA'da düzenlenecek moda festivali kapsamında defileye çıkacak olan ...
Antalya'da Kızılay Haftası öğrencilerle kutlandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla okullarda etkinlik gerçekleştirildi.
 
Başkan Uysal ‘Bu bir vasiyetname hükmüdür’
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi’nde ...
Antalya'da motosiklet sürücüsü kazada hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü Abdülkadir ...
Antalya'da Yörük Türkmen Festivali'ne coşkulu açılış
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası ...
 
Antalya'da otobüs, kamyon ve TIR'lara sıkı denetim
JANDARMA Genel Komutanlığı'nın kurduğu 'teknik denetim ekibi', ilk uygulamalarını ...
Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Alanya Uluslararası ...
Çocuklar YÖREX'i sevdi
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva