Tazelenme Üniversitesi'nden 110 öğrenci mezun oldu
Tazelenme Üniversitesi'nden 110 öğrenci mezun oldu
Hastalar üretti, hastalar sergiledi
Hastalar üretti, hastalar sergiledi
Korkuteli'de 3. Eğitim Şenliği
Korkuteli'de 3. Eğitim Şenliği
Muratpaşa, Milano Gıda Paktı’na katıldı
Muratpaşa, Milano Gıda Paktı’na katıldı
7 Ocak 2011 Cuma - 20:51

Girşimcilik ders olarak okutulsun önerisi

TÜRKİYE Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Murat Coşkunkan, girişimciliğin dünyada yükselen bir değer olduğuna dikkat çekerek liselerde girişimciliğin müfredata konulması önerisinde bulundu.

Girşimcilik ders olarak okutulsun önerisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRKİYE Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Murat Coşkunkan,  "Girişimciliğin gelişmesi ile işsizlerimize çare buluruz. Girişimcilik ruhu ve kültürünü çok erken yaşlarda çocuklarımıza, gençlerimize kazandırmalıyız. Hiç değilse liselerde girişimciliğin müfredata konulmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye ekonomisinin durumu ile ilgili Bursa'da değerlendirmelerde bulunan TÜGİAD Başkanı Murat Coşkunkan, G-20 ülkelerinin düzenlediği toplantıda çıkarılan 5 konu başlığı bulunduğunu ve bütün ülkelerin bunları kabul ettiğini hatırlattı. Türkiye'deki işsizliğin azalması için girişimciliğin geliştirilmesi konusunun ön plana çıktığını ifade eden Coşkunkan, bunun dünyada gelişen bir değer olduğunu kaydetti.

Bütün ülkelerde finansmana erişim zorluğunun yaşandığını anlatan Coşkunkan, "Finansmana erişim ve işe başlama desteği konusunda hükümetten genç girişimciler ilerleme istiyor. Bürokrasi ve vergi yükünün azaltılması sorunu 20 ülkede de var. Girişimcilere iyi anlatılmayan, dağınık ve çok başlı destek programlarının tek elden yönetilmesi sıkıntısı yaşanıyor. En önemli sorunlardan birisi de eğitim. Eğitim sistemimize girişimcilik derslerinin kazandırılması konusunda biz bazı ülkelerden geriyiz. Brezilya'da 7 yaşından itibaren eğitim kurumlarında girişimcilik dersleri veriliyor. Biz de daha yeni yeni üniversite - sanayi işbirlikleri oluşturuluyor" diye konuştu.

Girişimciliğin bugünden yarına elde edilecek bir kavram olmadığına dikkat çeken Coşkunkan, Rusya'da girişimcilik kürsülerinin kurulduğunu, Çin'de girişimcilere 3 yıl vergi muafiyeti oluşturulduğunu, Meksika'da işe alınacak ilk 3 çalışanın maaşının hepsinin devlet tarafından karşılandığını açıkladı. Girişimciliğin bir ruh ve bir kültür olduğunu anlatan Coşkunkan, "Bu ruhu, kültürü çok erken yaşlarda çocuklarımızın, gençlerimizin kafalarına işleyerek, eğitim vererek kazandırmalıyız. Hiç değilse liselerde eğitim kurumlarımızda girişimciliğin müfredata konulmasını istiyoruz. Girişimcilik kültürünün tüm dünyada yaygınlaştırılması, farkındalık yaratılması ve kariyer olarak algılanmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olarak öne çıktığını ifade eden Coşkunkan, "Genç işsizlik oranı ve bununla birlikte de girişimcilik çalışmalarının yapılması bizim için önemli. Genç işsiz nüfusu çok iyi irdelememiz lazım. Sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın, hatta dünyanın sorunu bu. Avrupa'da yüzde 20 ile 40 arasında değişen genç işsiz nüfusu var. Bizim bu konuda Almanya modelini incelememiz lazım. Almanya'da öğrenciler teknik liseler ve meslek okullarına yönlendiriliyorlar. Bizde de son zamanlardaki projelerle yavaş yavaş bunun farkındalığı oluşturuluyor. Bunun meyvelerini 3 - 4 sene sonra görebiliriz" diye konuştu.

 
İzmir Devlet Opera ve Balesi yerinde kaldı
 
Van'a mermer fabrikası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çimento sektörü Avrupa lideri
Çimento sektörünün 100’ncü yılında 66 milyon tonun üzerine çıkarak üretim ...
İthal kiraz 100 TL
Antalya' da manavlık yapan Şükrü Doğan, mevsiminde yetişmeyen meyvelere ...
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva