Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
13 Ocak 2021 Çarşamba - 09:40

Giyim için Genel Kumaş

Özel giyim ve aksesuar yapmak için yaygın olarak kullanılan düzinelerce farklı kumaş ve karışımlı kumaş vardır. Her kumaş türü, bir karar vermeden önce bilmeniz gereken farklı avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Her kumaş türüne genel bir bakış için okumaya devam edin.

Giyim için Genel Kumaş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kumaş

Giysilerinizin üzerindeki etiketleri okuduğunuzda, sadece bir tür kumaş bulmak oldukça nadirdir. Elbette,% 100 pamuk ve% 100 polyester giysilerdeki adil payınızla karşılaşırsınız, ancak çoğu kıyafet karışımlı kumaştan yapılır. Örneğin, aşağıda gördüğünüz tişört% 95 geri dönüştürülmüş polyesterden ve% 5 spandeksden yapılmıştır. Bu karışım, bu gömlek antrenmanlar için tasarlandığı için seçildi. Polyester kumaş gömleğin nem emmesini sağlarken, eklenen spandeks daha esnek hale getirir. Tüm kumaşların avantajları ve dezavantajları vardır ve bunları karıştırmak daha iyi bir ürün üretebilir.

TÜM KUMAŞ ÇEŞİTLERİMİZ İÇİN : www.kumas.org

Keten Kumaş

Keten kumaşlar özellikle hafif ve nefes alabilmesiyle bilinir, bu da onu sıcak yaz günleri için mükemmel bir kumaş haline getirir. Pamuk gibi keten kumaş da bitkilerden yapılır. Keten durumunda, "kumaş alan " adı verilen keten bitkisinden elde edilen eğrilen, taranan ve çarşaflar halinde dokunan lifleri.

Denim

Denim'in% 100 pamuktan yapıldığını biliyor muydunuz? Mavi kot pantolonunuzun ve tişörtlerinizin aynı bitkiden gelmesi mümkün görünmüyor, ama durum bu! Denim, çapraz bir dimi çizgi oluşturan özel bir dimi dokuma yöntemiyle yapılır. Bu dokuma yöntemi, kotu geleneksel pamuklu giysilere göre daha güçlü ve sağlam kılan şeydir.

Elbiseler için dokuma kumaş çeşitleri

Kumaşları sınıflandırma kriterlerinden biri dokuma iplikleridir. Her örgü farklı bir görünüm ve yüzey dokusu oluşturur.

En basit dokuma türü düz dokumadır. Yüzey pürüzsüzdür, yoğunluk değişir. Yoğunluk ne kadar yüksekse, kumaş şeklini o kadar iyi tutacaktır. Amaç: Günlük kullanım için elbiseler, malzemeler iyi gerilmez, bu nedenle ürün siluetleri çoğunlukla gevşektir.

Stok Kumaş Alan. Dimi dokuma: görsel olarak bir "kaburga" dokumadır, kumaş, ipliklerin düzenlenmesi nedeniyle çapraz olarak gerilir. Kumaş güçlü ama oldukça yumuşak olacak. Bu seçenek farklı elbiseler için uygundur.

Saten: Saten veya saten dokuma sayesinde yüzey parlak bir parlaklık kazanır, perdeler, ciddi ve lüks görünür. Abiye için kullanılır.

TAKIM ELBISE KUMAŞ ÖZELLIKLERI

Takım elbise kumaşı, tüm parti kumaş alan iş kıyafetlerinin dikildiği özel bir malzeme türü olarak adlandırılır: ceketler, etekler, erkek ve kadın pantolonları, ceketler vb. Dikiş malzemelerine gelince, bunlar farklıdır: erkek giyiminde en çok yünlü ve yarı yünlü kumaşlar kullanılır. Kadın kıyafetleri genellikle daha yumuşak kumaşlardan ve daha ince yapıya sahip malzemelerden yapılır.

Takım elbise kumaşları elastik, dayanıklı ve kaliteli olmalıdır. Bu nedenle tüm iş kıyafetleri "lüks" olarak kabul edilir ve oldukça yüksek bir fiyata satılır. Ek olarak, malzeme havayı havalandırmalı ve havayı kumaştan geçirerek vücudu "havalandırmalıdır". Bu, insanların gömleklerinin üzerine kazak giymekten terlememeleri için gereklidir. Bu durumda rahatlık söz konusu değildir ve bu, iş kıyafetleri için ilk kriterdir.

Takım elbise kumaşı üretimi için tüm malzemeler higroskopik olmalıdır ve kışlık kıyafetlerin dikilmesi durumunda sıcak tutmak iyidir.

Viskon  kumaş alan doğal selülozun kimyasal olarak işlenmesiyle elde edilen lifler. Viskon hiçbir katkı maddesi içermeyen selülozdur. Viskon kumaşlar amaca göre yapılır; parlak veya mat bir yüzey, liflerin kalınlığı ve eğriliği nedeniyle ipek, pamuk, yün veya keten görünümü verilir. Viskon elyaftan üretilen kumaşlar, çeşitli renklerde kolayca boyanır, özellikle tüketim malları için önemli olan yüksek hijyenik özelliklerle (higroskopiklik) ayırt edilir. Viskon, nemi pamuktan daha iyi emer, ancak o kadar güçlü değildir. Viskon makinede veya elde yıkanır. Makinede, hassas kumaşlar için 30 ° C'de toz deterjanla nazikçe yıkayın. Viskon ovalanmamalı, bükülmemeli veya santrifüjlenmemelidir. Viskon giysiler sıkılmadan kuruması için asılabilir veya bir çarşafa sarılıp nazikçe sıkılabilir. Viskon kurutma makinesinde kurutulmamalıdır. Viskonu "ipek" modunda nemli veya nemli bir bezle ütüleyin.

 
Çocukları vefatının 9. yılında Rauf Denktaş'ı anlattı
 
Kendi kendine sönen sigaralar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sneaker Ayakkabı
Günümüzde spor ayakkabılar sadece spor esnasında değil günlük yaşam tarzında ...
Özgün Nişan Elbisesi Modelleri
Yeni nişan elbisesi tasarımlarından volanın sıklıkla kullanıldığını görmekteyiz. ...
Küpe Modelleri
Küpeler cinsiyet ayrımı yapılmadan kullanılan takılardandır. Günümüzde ...
 
Kumaş Boyası Faydaları
Renklerin solduğu ve kıyafetlerin canlılığını kaybettiği zaman, kumaş ...
Kapşonlu Sweatshirt Modelleri
Kapşonlu sweatshirt modelleri kadınların günlük yaşamlarında severek giymiş ...
Kadın Atlet Çeşitleri
Atletler hem kadınların hem de erkeklerin kullandığı iç giyim ürünleri arasındadır.
 
Dermokozmetik
Ciltlerimiz bizim en değerli hazinemizdir. Cildimize ne kadar iyi bakarsak ...
Çok Özel Çapraz Çanta Modelleri
Pek çok çanta modeli bulunduğu gibi bayanların en çok tercih ettiği çantalar ...
En Zarif Beştaş Yüzük Modelleri
Âşıksınız ve sevginizi en zarif şekilde göstermek istiyorsunuz. Ne hediye edersiniz?
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva