7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
25 Ekim 2019 Cuma - 13:39

Göller Ekspresi yeniden raylarda

AKDENİZ ile Ege'yi birbirine raylarla bağlayan Göller Ekspresi, Isparta ile İzmir arasında yeniden sefere başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, vatman koltuğuna oturduğu treni yaklaşık 2 kilometre sürdükten sonra Isparta Garı'nda vatandaşları asker selamıyla selamladı.

Göller Ekspresi yeniden raylarda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Göller Ekspresi'nin yenilenen hattında ilk seferi dolayısıyla Isparta Garı'nda tören düzenlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla düzenlenen açılış töreninde, Isparta- İzmir hattındaki seferleri sağlayacak Göller Ekspresi'nin, Akdeniz ile Ege arasındaki yolculuklarda önemli bir ihtiyacı gidermesi bekleniyor. Isparta- İzmir (Basmane) hattında her gün karşılıklı işletilecek Göller Ekspresi, 262 yolcu kapasiteli 4 vagonlu setlerden oluşuyor.

10 YIL ÖNCE DURDURULMUŞTU

Basmane'den saat 22.30'da, Isparta'dan saat 22.00'de hareket edecek trenin ortalama seyahat süresi 8 saat 30 dakika. Tren, Torbalı, Selçuk, Ortaklar, Aydın, Nazilli, Goncalı, Denizli, Dinar, Gümüşgün başta olmak üzere toplam 30 durakta yolcu indirip bindirecek. Göller Ekspresi'ni kullanacak Burdur yolcuları için Gümüşgün durağı ile Burdur arasında otobüslerle aktarma yapılacak. Isparta'daki hatta tren seferleri 10 yıl önce durdurulmuştu.

BAKAN ASKER SELAMI VERDİ

İlk sefer için düzenlenen tören alanına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan trenle geldi. Yaklaşık 2 kilometre vatman koltuğunda oturan Bakan Turhan, Isparta Garı'nda vatandaşları trenin içinden asker selamıyla selamladı. Tren Isparta'da gül suyu ve güllerle karşılandı. Göller Ekspresi'ni görüntülemek isteyen vatandaşlar birbiriyle yarıştı.

BAKAN'DAN ISPARTA'YA ÖVGÜ

Bakan Turhan, törende yaptığı konuşmada, Ege'nin kalbi İzmir ve Güller şehri Isparta'yı birleştirmekten memnun olduğunu söyledi. Tarihin her döneminde Isparta'nın önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Turhan, Isparta'nın kadim kültürünü koruduğunu söyledi. Turhan, "Gül kokulu şehrimiz Isparta, kültürü, ekonomisi ve turistik doğal güzellikleriyle ülkemizin gözde illerinden biridir. Güzellikleri, ülkemiz ve dünya ile buluşturmak, marka değerini artırmak için bu hizmetleri hayata geçiriyoruz" dedi.

'HER YIL 135 KM DEMİRYOLU İNŞA ETTİK'

Yeniden seferlere başlayacak Göller Ekspresi hattının ilk olarak 1996 yılında hizmete başladığını dile getiren Turhan, "Ancak bir hizmeti başlatmak yetmiyor, onu yaşatmak da önemli. O dönem bu hattı yaşatacak vizyon yoktu. Demiryolu hattına yarım asır boyunca tek bir çivi bile çakılmamıştı. 2008'de de bu hattımızın seferleri sona erdi. 1950 yılından sonra yılda ortalama 18 kilometre demiryolu inşa edildi. Bizim iktidarımızda ise yılda 135 kilometre demiryolu yaptık. Bakımsızlıktan çürümeye terk edilen hatların yerini modern hatlar aldı. Yeni trenler aldık" diye konuştu.

PEKİN- LONDRA ARASINDA TREN SEFERLERİ

Şehirlerin yanı sıra kıtaları birbirine bağladıklarını kaydeden Bakan Turhan, Orta Asya devletlerinin demiryolu yöneticilerinin bir araya gelerek, Pekin'den Londra'ya giden demiryolunun mutabakatını imzaladığını söyledi. Turhan, 6 Kasım'da bu koridor üzerindeki yöneticilerle Çin'den kalkan treni Londra'ya uğurlayacaklarını söyledi. Göller Ekspresi'ni kullanacakların önceki yıllara göre aradaki farkı göreceklerini belirten Turhan, "Bu ekspres Akdeniz ile Ege arasında yolcuların vazgeçilmezi olacak. Otobüs bileti bulamadığı için endişe ortadan kalkacak" dedi.

HIZLI TREN MÜJDESİ

Isparta'ya ulaşım ve iletişim yatırımı için 2,5 milyar liraya yakın kaynak aktardıklarını dile getiren Bakan Turhan, "Şehirlerarası yolları bölünmez yollara çevirdik. Yolların standardını yükselttik. Isparta'ya hızlı treni hedefliyoruz. 423 kilometre uzunluğunda Eskişehir- Kütahya- Afyonkarahisar- Burdur- Isparta- Antalya hızlı tren hizmet projemizi gündeme aldık. Projenin sonuna yaklaşıyoruz. Finansman için çalışmalarına başladık. Projemiz hayata geçtiğinde Isparta'nın ekonomik değeri daha da artacak" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Turhan, bu hattaki bilet fiyatlarının 50 lira olacağını açıkladı.

BAKAN TURHAN: ÜLKEYİ BAŞTAN BAŞA YENİDEN İNŞA ETTİK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Isparta'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Valilik, belediye ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Turhan, iktidara geldiklerinden beri ülkeyi bir baştan diğer başa yeniden inşa ettiklerini söyledi. Türkiye'de ulaşım adına sıkıntı yaşanan bir yer kalmadığını belirten Turhan, Osmanlı'nın varisi bir ülke olarak 'coğrafya bir milletin kaderidir' anlayışından hareketle, istikbali ve istiklali sekteye uğratacak risklere karşı her türlü mücadeleyi verdiklerini kaydetti. Turhan, "Sadece bu sınırları korumak yetmez, bu sınırlar içinde yaşayan insanların çağın imkanlarını kullanarak yaşam kalitesini yükseltmek çalışmalarımız içinde yer alıyor. Dünyada mağdur, mazlum ve mahsur olan insanların dertleriyle ilgilenen, onlara da elimizden gelen desteği sağlıyoruz" dedi.

TERÖRE 1 TRİLYON DOLAR HARCADIK

"Türkiye'de dış düşmanlar kadar içeride onlarla işbirliği yapan gerek sivil toplum örgütleri, gerekse siyasetin içinde fertler var" diyen Bakan Turhan, "Başımızda bir terör sıkıntısı var. 10 yıllardır devlet ve millet olarak çok bedeller ödedik. Bir çok insanımız hayatını kaybetti. Maddi fatura ödedik. 1 trilyon dolar, PKK terör örgütüne yönelik bu ülke para ödedi. Gayri safi milli hasılamız 830 milyar dolar. Bizim yıllık bütçemiz 1 milyar lira. Bir yıllık bütçenin 5-6 katı teröre bedel ödemiş milletiz. Bu sıkıntımız olmasaydı bütün yollarımızın hepsi tamamlanmış, bitmişti. Hızlı tren yollarımız bitmişti. Bulunduğumuz coğrafyamız kaderimizidir diyoruz ya, bu bedelleri bize ödettiler. Bu bedelleri bize ödettirenleri son bir yılda Suriye sınırımızdan ülkemize yapılan akrepleri püskürttük, uzaklaştırdık. Barış Pınarı Harekatı'nı yapmamızın nedeni buydu" diye konuştu.

'RACONU TÜRK MİLLETİ VE LİDERİ KESER'

Bundan sonra her şeyin çok daha güzel olacağını kaydeden Turhan, aydın günlerin Türkiye'yi beklediğini vurguladı. Türkiye'nin ve liderinin büyüklüğünü bütün dünyanın kabul ettiğini dile getiren Turhan, "Onunla masada oturup konuşmak için hepsi sırada bekliyor. Raconu bu coğrafyada Türk milleti, onun lideri keser. Bunu herkes anladı hamdolsun" dedi.


AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHIT TURHAN, VATMAN KOLTUGUNA OTURDUGU TRENI YAKLASIK 2 KILOMETRE SURDUKTEN SONRA ISPARTA GARI'NDA VATANDASLARI ASKER SELAMIYLA SELAMLADI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHIT TURHAN, VATMAN KOLTUGUNA OTURDUGU TRENI YAKLASIK 2 KILOMETRE SURDUKTEN SONRA ISPARTA GARI'NDA VATANDASLARI ASKER SELAMIYLA SELAMLADI.(FOTO:HASANH DEMIRBSAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHIT TURHAN, VATMAN KOLTUGUNA OTURDUGU TRENI YAKLASIK 2 KILOMETRE SURDUKTEN SONRA ISPARTA GARI'NDA VATANDASLARI ASKER SELAMIYLA SELAMLADI. GOLLER EKSPRESI'NI GORUNTULEMEK ISTEYEN VATANDASLAR BIRBIRIYLE YARISTI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. (FOTO:HASAN DEMIRBAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. (FOTO:HASAN DEMIRBSAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. (FOTO:HASAN DEMIRBSAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. (FOTO:HASAN DEMIRBSAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. ILK SEFER ICIN DUZENLENEN TOREN ALANINA ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHIT TURHAN TRENLE GELDI. (FOTO:HASAN DEMIRBAS/ISPARTA-DHA)

AKDENIZ ILE EGE'YI BIRBIRINE RAYLARLA BAGLAYAN GOLLER EKSPRESI, ISPARTA ILE IZMIR ARASINDA YENIDEN SEFERE BASLADI. ILK SEFER ICIN DUZENLENEN TOREN ALANINA ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHIT TURHAN TRENLE GELDI. BAKAN TORENDE KONUSMA YAPTI. (FOTO:HASAN DEMIRBAS/ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA BIR DIZI ZIYARETLERDE BULUNAN ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHIT TURHAN, AK PARTI IL BASKANLIGINI ZIYARET ETTI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA BIR DIZI ZIYARETLERDE BULUNAN ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI CAHIT TURHAN, AK PARTI IL BASKANLIGINI ZIYARET ETTI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ISPARTA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) 

 
Kadın yolcuyu korumak isterken dayak yedi
 
'Midye dolmaların yüzde 91’inde mikroplastik var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilin motor bölümüne giren yılanı itfaiye çıkardı
ISPARTA'da park halindeki otomobilin motor bölümüne giren yılan, itfaiye ...
Göller Ekspresi hizmete giriyor
TCDD Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotalarından Ankara-Kars arasında sefer ...
Isparta'da aranan 40 şüpheli yakalandı
ISPARTA'da çeşitli suçlardan aranan ve haklarında yakalama kararı bulunan 40 şüpheli yakalandı.
 
Isparta'da 22 bin 740 kişi iş arıyor
ISPARTA Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gürsel Öksüz, kentte 22 bin 740 ...
Karavan tutkunları Gelendost'ta buluştu
ISPARTA'nın Gelendost ilçesine gelen karavan tutkunları kamp kurdu.
Rahatsızlanan sara hastasını otobüsle hastaneye yetiştirdi
ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitim gören Aliye K. (20), ...
 
Deliklitaş Mağarası'na ziyaretçi akını
TARİHİ ve doğal zenginlikleriyle ünlü Toroslar'da bulunan Deliklitaş (Demeya) ...
Gülçiçeği taban fiyatı 7.80 lira oldu
ISPARTA'da, Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi (GÜLBİRLİK) 2019 ...
Evinin önünde ölü bulundu
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde oturan Ahmet S. (61) evinin önünde ölü bulundu. ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva