Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
9 Ekim 2018 Salı - 12:13

Göze Temas Olmadan Yapılan Lazer Ameliyatı

Gözlerde yaşanan görme problemlerinde insanlar gözlük ya da lens kullanımından kurtulmak için lazer ameliyatlara girerken bu operasyonlarda gözlere temas edilmeden sorunlar çözülebilir.

Göze Temas Olmadan Yapılan Lazer Ameliyatı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Temassız Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İnsanlar için göz en hassas organların başında yer alırken en küçük bir tozun dahi göze gelmesi çok ciddi acılara sebep olabilmektedir. Bu sebeple de insanlar gözlerinden ameliyat olma konusunda çok yüksek seviyede endişe yaşayabilirler. Ancak günümüzde uygulanan lazer göz ameliyatı yöntemlerinde göze temas etme şartı bulunmamaktadır. İnsanlar, gözlerine herhangi bir şekilde dokunulmayacağı için çok daha az tedirgin olurlar. Gözlerde yaşanan görme problemleri tamamen lazerler kullanılarak tedavi edilirken hastaların bir ışık kaynağına belirli bir süre bakması ile birlikte tedavi gerçekleşebilir.

Bu ileri seviye yöntemler görme problemleri yaşayan herkese uygulanamaz. İlk etapta ciddi şekilde tetkiklerin yapılması gerekir. Ancak miyop, hipermetrop ya da astigmat gibi görme sorunları olan kişiler bu ameliyat için ilk etapta uygun olan insanlardır. Normal şartlarda bu hastalıklara sahip olan kişiler de lazer göz çizdirme ameliyatı uygulanabilmektedir. İnsanların bu hastalıklara sahip olması ameliyata uygun potansiyelde bir hasta olduklarını gösterir fakat farklı etmenler kişilerin bu uygunluklarını ortadan kaldırabilmektedir. Bu ameliyatı olmayı planlayan kişiler bazı göz doktorlarının gözlük kullandığını gördüğünde bu operasyonların yanlış olduğunu ve doktorların bu sebeple ameliyat olmadığını düşünür. Fakat doktorlar bu operasyon için uygun olmamaları sebebiyle operasyonlara girememektedirler.

İnsanların operasyonlar için uygun olup olmadıklarına uzman doktorlar karar vermektedir. Bu doktorlara ulaşabilmek için insanların hastanelerde yer alan online randevu sistemini kullanması gerekir. Akıllı telefonlarından, tabletlerinden ya da bilgisayarlarından batıgoz.com adresine giriş yapan kişiler buradan uzman doktorlara randevu alabilirler. Randevu tarihleri geldiğinde hiç sıra beklemeden tedaviye alınan kişiler doktorlar ile görüşmeler sonrasında operasyon konusunda üst düzeyde bilgiye sahip olacaklardır. Hem doktorların görüşleri hem de kendi düşünceleri bir araya geldiğinde lazer göz operasyonlarını olmalarına karar verilirse doğru bir merkezde ameliyatlar gerçekleştirilebilmektedir.

Nerelerde Bu Operasyonlar Yapılır?

Operasyondan önce gerekli testlerin en iyi merkezlerde yapılması gerekirken Batıgöz Hastanesi doğru seçeneklerden birisidir. Son teknoloji cihazları bünyesinde barındıran hastanenin Altunizade semtinde bir şubesi bulunurken burada lazer operasyonu için tüm imkanlar sağlanmaktadır. Altunizade halkının yanı sıra İstanbul’un tamamından hasta kabul eden hastaneye Üsküdar ve Acıbadem gibi yakın semtlerden de başvuran sayısı oldukça fazladır. Başvurularını gerçekleştiren kişilerin tetkikleri uzman doktorlar tarafından yapılır ve insanların bu ameliyatlar için uygun olup olmadığına karar verilir. Eğer kişiler uygunluk gösteriyorsa en kısa süre içerisinde operasyonlara hazırlanmaları sağlanacaktır.

Operasyon için uygun olan kişilere bir ameliyat tarihi verilmektedir. Doktorların uygunluk durumlarına göre ameliyatın tarihi ileri tarihlerde olabilmektedir. İsteyen kişiler, doktor seçme hakkı bulunduğu için farklı doktorlara giderek daha kısa sürelerde ameliyat olma ihtimalini de gerçekleştirebilirler. ancak çoğu kişi özel hastanelerde yer alan uzman doktorları tercih ettiğinden belirli bir süre operasyon için beklemeleri gerekecektir. Tüm bu süreci başlatmak isteyen kişilerin online randevu sistemine girmesi ve kendisinin istediği doktora alabileceği en yakın tarihe bir randevu alması gerekmektedir.

 
IMF'den 'Türkiye ekonomisi' kararı!
 
Minik Azra nefes alabilmek için yardım bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de her yıl 30 bin meme kanseri teşhisi
MEMORIAL Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan ...
Daha 23 yaşındaydı...
ISPARTA'nın Şarkikaraağaç ilçesinde trafik kazasında ağır yaralanan ve ...
Sağlığın ve Estetiğin Simgesi: Dişler
Sağlık ve estetiğin simgesi haline gelen ve kişinin öz bakımı hakkında ...
 
Tırnak batmasını önlemek için 7 altın kural
En sık rastlanan ayak sorunlarından biri olan tırnak batması; parmakta ...
2. Uluslararası Onkoloji Kongresi Antalya'da başladı
TÜRK Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası ...
Diş sağlığı merkezi hastaneye dönüştürüldü
ANTALYA Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı'nın onayıyla Ağız ...
 
5 damarına bypass ve böbrek nakli aynı anda yapıldı
ANTALYA'da, böbrek yetmezliği teşhisi koyulan Ali Cüneyt Güven'in (50) ...
Huzursuz bacak sendromunu tetikleyen 13 neden
“Huzursuz bacak sendromu”, pek çok kişiyi gece uykusundan uyandırıyor ...
Gülerek gittiği hastaneden cenazesi çıktı
ANTALYA'da, üçüncü çocuğuna hamile olan Şehriban Hayda'nın (33), büyük ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva