AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
16 Haziran 2020 Salı - 17:40

Gülistan Doku'dan 164 gündür iz yok

TUNCELİ'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 164'üncü günde de sürdü.

Gülistan Doku dan 164 gündür iz yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrılmasının ardından kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Görgü tanıkları da ifadelerinde Gülistan'ı en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Uzunçayır Baraj Gölü içinde ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde aralıksız devam eden çalışmalar 164'üncü günde de sürdü.

Bugün yapılan arama çalışmalarına Tunceli AFAD ekipleri, Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı arama kurtarma polis timleri ile Adana Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri katıldı. Sabah saatlerinden itibaren Doku'nun bulunması için hem Uzunçayır Baraj gölü yüzeyi hem de göl dibinde balık adamlar ile arama çalışmalarına devam edildi. Yapılan çalışmalarda bugün de Gülistan Doku'ya ait bir ize rastlanılmadı.

1600 SAAT DALIŞ YAPILDI

Türkiye'nin 15 ilinden Tunceli'ye gelen polis ve jandarma sualtı arama kurtarma ile Deniz Kuvvetleri arama kurtarma ekipleri Doku'nun bulunması için 5 Ocak'tan bu yana sualtında 1600 saatten fazla arama çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerce, Türkiye'de daha önce bu kadar uzun süreli, su içinde aranan başka bir kayıp çalışması olmadığı belirtildi.

'KIZIM BU SUDA YOK'

Gülistan Doku'nun Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan annesi Bedriye Doku ile ablası Aygül Doku da 164 gündür, yapılan arama çalışmalarını her gün yerinde takip ediyor. Gülistan'dan gelecek olumlu ya da olumsuz bir haberi bekleyen anne Bedriye Doku, perişan olduklarını ve kızının burada olduğuna inanmadığını ifade ederek, öldürülmüş olabileceğini söyledi. Doku, şunları kaydetti:

"Benim kızım kaybolmadan önce, en son erkek arkadaşının evinde kalmış. O evde neler olmuş bize anlatmıyorlar ve erkek arkadaşının ailesi hep bizden kaçıyor. Neden bizden kaçıyorlar. Neden o gece neler yaşandı bize anlatmıyorlar. Benim kızıma ne oldu? Erkek arkadaşının ailesi biliyor. Kızım bu suyun dibinde mi ya da yaşıyor mu? Başka yerde mi ya da öldürüldü mü? Onlar biliyor. Çok perişan durumdayız. Ben anne olarak her gün burada kızımdan bir haber bekliyorum. Bize ilk zamanlar dediler kızınız bu suyun içinde ve çıkaracağız ama aradan aylar geçti hiçbir iz yok. Bizim umudumuz artık tükendi. Benim kızımın bu suyun içinde olduğuna inanmıyorum. Olsa ona ait bir şey çıkar. Bir atkı çıkar, çantası çıkar, ayakkabısı çıkar ama hiçbir şey çıkmadı. Bir iz bile yok. Benim kızımdan sonra bu suya düşüp kaybolan 3 kişi çıktı ama benim kızımdan iz yok. Benim kızım bu suda yok. Artık umudumuz kalmadı."

'YORULDUK, GÜCÜMÜZ KALMADI'

Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku da ellerinde sadece bir bozuk kamera görüntüsü olduğunu, o görüntünün çözülmesi halinde kardeşine ne olduğunun ortaya çıkacağını ileri sürerek, "Sarısaltuk Viyadüğü üzerinde Munzur Üniversitesi'nin bir güvenlik kamerası görüntüsü var. 5 Ocak gününe ait ve Gülistan, köprünün üzerinde görülüyor. Görüntü bozuk, net anlaşılmıyor. Görüntü temizlense gerçek ortaya çıkar ama o görüntü hiç düzeltilemedi. Yine 5 Ocak tarihinde Gülistan ve erkek arkadaşının bir kafe önünde çekilmiş güvenlik kamerası görüntüsü var. Gülistan o görüntüde erkek arkadaşı ile tartışıyor. Dudak okuma yöntemi ile o görüntü çözülsün dedik ama o da olmadı. Düşünün ki 164 gündür her gün buradayız ve bir haber bekliyoruz. Biz artık kızımızın akıbetini bilmek istiyoruz. Biz artık yorulduk ve gücümüz kalmadı. Bu olay burada çözülmeyecek. Bu artık belirgin durumda. Bundan dolayı biz yakın bir zamanda Ankara'ya gidip, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek kendisinden yardım talep edeceğiz. Aldığımız bilgiye göre su içinde 164 gün boyunca aranan ve bulunmayan başka bir kayıp da yok" ifadelerini kullandı.

TUNCELI'DE, 5 OCAK'TAN BERI HABER ALINAMAYAN MUNZUR UNIVERSITESI OGRENCISI GULISTAN DOKU'YU (21) ARAMA CALISMALARI, 164'UNCU GUNDE DE SURDU. FERIT DEMIR/TUNCELI, (DHA)

TUNCELI'DE, 5 OCAK'TAN BERI HABER ALINAMAYAN MUNZUR UNIVERSITESI OGRENCISI GULISTAN DOKU'YU (21) ARAMA CALISMALARI, 164'UNCU GUNDE DE SURDU. FERIT DEMIR/TUNCELI, (DHA)

GULISTAN DOKU'NUN ABLASI AYGUL DOKU (FOTOGRAFTA) ELLERINDE SADECE BIR BOZUK KAMERA GORUNTUSU OLDUGUNU, O GORUNTUNUN COZULMESI HALINDE KARDESINE NE OLDUGUNUN ORTAYA CIKACAGINI ILERI SUREREK, "SARISALTUK VIYADUGU UZERINDE MUNZUR UNIVERSITESI'NIN BIR GUVENLIK KAMERASI GORUNTUSU VAR. 5 OCAK GUNUNE AIT VE GULISTAN, KOPRUNUN UZERINDE GORULUYOR. GORUNTU BOZUK, NET ANLASILMIYOR. GORUNTU TEMIZLENSE GERCEK ORTAYA CIKAR AMA O GORUNTU HIC DUZELTILEMEDI" DEDI. FERIT DEMIR/TUNCELI, (DHA)

GULISTAN DOKU'DAN GELECEK OLUMLU YA DA OLUMSUZ BIR HABERI BEKLEYEN ANNE BEDRIYE DOKU, (FOTOGRAFTA) PERISAN OLDUKLARINI VE KIZININ BURADA OLDUGUNA INANMADIGINI IFADE EDEREK, OLDURULMUS OLABILECEGINI SOYLEDI. FOTO: FERIT DEMIR/TUNCELI, (DHA)

TUNCELI'DE, 5 OCAK'TAN BERI HABER ALINAMAYAN MUNZUR UNIVERSITESI OGRENCISI GULISTAN DOKU'YU (21) (FOTOGRAFTA) ARAMA CALISMALARI, 164'UNCU GUNDE DE SURDU. FERIT DEMIR/TUNCELI, (DHA)

TUNCELI'DE, 5 OCAK'TAN BERI HABER ALINAMAYAN MUNZUR UNIVERSITESI OGRENCISI GULISTAN DOKU'YU (21) ARAMA CALISMALARI, 164'UNCU GUNDE DE SURDU. FERIT DEMIR/TUNCELI, (DHA)

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

Etiketler:
 
Odayı seraya çevirip, kenevir yetiştirmişler
 
Polisten aranan operasyonu: 71 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Odayı seraya çevirip, kenevir yetiştirmişler
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesindeki evin odasını seraya dönüştürüp, kenevir ...
Güvenlik korucusunun testi pozitif çıktı, köy karantinaya alındı
SİİRT'in Baykan ilçesine bağlı Obalı köyünde, koronavirüs belirtileri ...
Ortaca sahilinde atlı jandarmalara turist ilgisi
MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, sahil şeridinde göreve başlayan atlı jandarma ...
 
Kiraz topladığı ağaçtan düşüp, ağır yaralandı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, kiraz ağacından düşen Ömer Akdoğan (74) ağır yaralandı.
Akraba aileler hastanede kavga etti, çalışanlar yaralandı
GAZİANTEP'te bulunan özel hastanenin acil servisinde, akrabalar arasında ...
Bingöl'de 4.3 büyüklüğünde deprem
BİNGÖL’ün Yedisu ilçesinde ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde ...
 
Nehirde kaybolan Gökdeniz'in cansız bedeni bulundu
SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde önceki gün serinlemek için girdiği nehirde ...
Rize'de maske takmayan 135 kişiye ceza
RİZE'de İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından maskesiz gezmenin yasaklanmasının ...
Irmağa düşen 8 yaşındaki Rana, hayatını kaybetti
KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde, oyun oynarken köprüden Göksu Irmağı'na ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva