Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
29 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:37

Gülşen cezaevinden çıktı

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen Çolakoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi. Üst mahkeme, Gülşen'in tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

Gülşen cezaevinden çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre tarafından 26 Ağustos'ta üst mahkemeye gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunulmuştu. Dilekçede, Gülşen'in, üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı ve tutuklamanın hiçbir koşulu gerçekleşmediği halde haksız ve  hukuka aykırı kararla tutuklandığı belirtilmişti. Gülşen hakkındaki tutuklama kararının kaldırılarak tahliyesine karar verilmesi istenmişti. 

ÜST MAHKEME İTİRAZI DEĞERLENDİRDİ

İtirazı üst mahkeme olan İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi. Kararda adli kontrol tedbirlerine uymadığı takdirde tutuklanacağı ihtar edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de bir konser sırasında, "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklindeki beyanda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatıldığı ve polis tarafından hazır edilmesi talimatı verildiği açıklandı. 

Bunun üzerine şarkıcı, 25 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından ifadesi alınan Çolakoğlu, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çolakoğlu'nun Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Hakimliği'nce  tutuklanmasına karar verildi. Gülşen Çolakoğlu ifadesinde, "Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Yaşanan olayı zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir. Memleketimin bütünlüğünü, din, dil, ırk hiçbir şekilde kategorize etmeden ülkenin bütünlüğünü, ve refahını görmek için mücadele ediyorum. En yakın arkadaşımla yaptığım espirinin insanları kışkırtıcı bir şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur" demişti.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Gülşen Çolakoğlu, avukatının itirazı üzerine 'Konutu Terk Etmemek' adli kontrolüyle serbest bırakıldı. Gülşen bugün 14.50 sıralarında, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden cezaevinden çıktı.

"ÜLKEMİZİN BÜTÜN HUKUKÇULARI SUÇUN OLUŞMADIĞINA HEMFİKİR"

Cezaevi önünde açıklama yapan avukatı Emek Emre, tutuklamanın hukuka uygun olmadığını belirterek, "Gözaltı, ancak bir suçüstü olması durumunda uygulanan bir prosedürdür. Her ne kadar rahatsız edici de olsa, Nisan ayı sonunda sarf edilen veya sarf edildiği iddia edilen bu kelimeler, 25 Ağustos tarihinde bir gözaltı uygulanmasına neden olamaz. Tutuklamanın gerçekleşmesi için öncelikle kuvvetli ve somut suç şüphesi içeren delile ihtiyacımız var. Şimdi diyeceksiniz ki; 'Video kaydı var. Bu sözü söylediği duyuluyor. Bu somut ve yeterli delil değil mi?' Türk Ceza Kanunu 216. madde 1. fıkrasına göre, suçun oluşması için müvekkilin sarf ettiği cümlenin akabinde, kamu güvenliğinde somut bir tehlike olması gerekir. Bu tehlike mevcut olmadığı için, suçun oluşmadığı konusunda, sadece biz değil ülkemizin bütün hukukçuları, bir iki istisna isim dışında hemfikir oldular" dedi.

"MAKSADINI AŞMIŞ BİR ŞAKA"

Tutuklamaya yaptıkları itirazın kabul edilmesine çok sevindiklerini dile getiren Emre, "En azından müvekkil bu akşam evinde çocuğuyla birlikte olacak. Şimdi ev hapsi dediğimiz konu, tutuklama tedbirinde olduğu gibi, kişi hürriyetini bağlayıcı bir tedbir. Tabii ki cezaevi koşullarında olmamak herkes için sevindirici ve olumlu bir gelişme. Bu tedbirin de yeniden değerlendirilmesi, kaldırılması yahut daha uygun başka bir tedbire çevrilmesi yönünde hukuki girişimlerimiz olacak. Burada müvekkil, ülkemizin önemli bir eğitim kurumunun öğrencilerine yönelik sarf etmiş olduğu değerlendirilen, aslında maksadını aşmış bir şaka olsa da çok rahatsız edici olduğu açık bu söylemleri, suç oluşturmadığı için adli kontrolün de hukuksuz olduğunu, yasaya uygun olmadığını düşünüyoruz. İddianame daha tanzim edilmedi. Edilecek mi edilmeyecek mi onu da bilmiyoruz. Savcılığın bu husustaki soruşturması devam ediyor. Onların takdirinde olan bir konu. Hangi sevk maddesiyle iddianame düzenlenecek bilmiyorum. Cezaevine girdiği andan bu yana, tek düşüncesi hızlı bir şekilde oğlu Azur'a, evine dönmek oldu. Onu da bugün gerçekleştireceği için, kendisi de biz de çok mutluyuz" diye konuştu.

"POŞET İÇERİSİNDE KIYAFET GÖTÜRÜLDÜ"

Gülşen'e tahliyesinden önce poşet içerisinde kıyafet götürüldüğü dikkat çekti. Cezaevinden ilk olarak Gülşen'in eşi Ozan Çolakoğlu çıktı. Çolakoğlu, çok mutlu olduğunu dile getirdi. Gülşen Çolakoğlu cezaevindeki işlemlerin ardından avukatı Emek Emre ile birlikte kapıya yönelirken, şarkıcının sevenleri ve basın mensupları kalabalık oluşturdu. Cezaevi önünde önlem alan güvenlik görevlileri, kalabalığı kapıdan uzaklaştırmaya çalışırken, lüks bir minibüs cezaevi kapısına yanaştı. Sanatçı Gülşen hızla kendisini bekleyen minibüse yönelirken, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Gülşen'i taşıyan minibüs, beraberindeki araçlarla cezaevinden ayrıldı. Araç konvoyu Gülşen Çolakoğlu'nun Beşiktaş'taki evine doğru hareket etti. 

Sevda SARIKAYA-Oğuzhan UYSAL- Melihcan ÇALIŞKAN- Ömer HASAR/İSTANBUL,(DHA) 

 
Elsa, sahibi bıçaklanınca başından ayrılmadı
 
9 yaşındaki Emirhan, düğündeki maganda kurşunuyla öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Caretta caretta 'Tuba' 17 bin 500 kilometre katetti
MUĞLA'da yaralı bulunup, tedavi sonrası uydu takip cihazı takılaral, denize ...
Gülşen'i ziyarete gelen ağabeyi: Tek kişilik koğuşta kalıyor
ATAŞEHİR'de 30 Nisan'da verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik ...
İrem'i kurtarırken boğulan 2 kardeşi, toprağa verildi
KAHRAMANMARAŞ'ta, baraj gölüne düşen kız kardeşleri İrem Özbir'i (23) ...
 
Düğün dönüşü kaza: 3'ü ağır 17 yaralı
BALIKESİR'de, düğünden dönenlerin içinde olduğu minibüs devrilirken, şoför ...
Cinayeti, cesedin üzerine örtülen kırmızı örtü aydınlattı
ADANA'da kullanılmayan bir evin bahçesinde başından tabanca ile vurulmuş ...
Silifkelilerin şifa kaynağı kapari bitkisi
MERSİN’de kozmetik ve boya sanayinde de en önemli bitkilerden birisi olan ...
 
Metropolis'te ilk kez toplu halde amfora ve su testileri bulundu
İZMİR'in Torbalı ilçesinde, Metropolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında ...
'Lucy'yi önce sevdiler, sonra götürdüler
BURSA'da 3 kişi, Aykut Altaş’ın gezdirmek için sokağa çıkardığı Şivava ...
Boğazda kaçak midye avcılığı yapanlara ceza
İSTANBUL Boğazı'nda kaçak midye avcılığıyla mücadele kapsamında denetimler ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva