Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
Turunç Masa'da yüzde 93,3 memnuniyet
2 Eylül 2022 Cuma - 11:36

Gülşen'in iddianamesi hazır! İşte istenen ceza

ATAŞEHİR'de 30 Nisan 2022'de verdiği konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan daha sonra itiraz üzerine konutu terk etmemek şartıyla tahliyesine karar verilen Gülşen Çolakoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Gülşen in iddianamesi hazır! İşte istenen ceza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, "müşteki (şikayetçi)" olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı. Gülşen Çolakoğlu'nun "şüpheli" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde ve sosyal medya platformlarında paylaşılan videoların incelenmesinde, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun vermiş olduğu bir konser esnasındaki söylemiş olduğu söz ve beyanların TCK 216. maddesinde "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçunun unsurlarını oluşturduğu ve re'sen soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Gülşen hakkında gerek dilekçe ile gerekse CİMER aracılığıyla ihbar ve şikayette bulunulduğu vurgulandı. İddianamede, ilgili videonun birçok hesap ve grup tarafından olumsuz yorumlar ile birçok defa paylaşılarak sosyal medyada gündeme geldiği, videonun 9 saniyeden oluştuğu, açık kaynak araştırmasında videonun uzun versiyonuna ulaşılamadığı da ifade edildi. Gülşen'in emniyet ifadesine yer verildi

"SÖZLERİ KIŞKIRTICI, AYRIŞTIRICI, TAHRİK İÇERİKLİ..."

İddianamede, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun sözlerinin "halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve bu halde toplumun içinde bulunduğu birlik ve beraberlik içeren ortak değer yargılarının olması hilafına, kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk edilerek halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrımcılığa maruz bırakıldığı" belirtildi. İddianamede, "Şüphelinin söz ve beyanlarının kışkırtıcı ve düşmanca tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği, toplumun gelişmesine katkı sağlamaktan uzak salt halkı kin ve düşmanlığa sevk edici, ayrıştırıcı ve muayyen özelliklere sahip bir kesiminin diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu ve halkı kışkırttığı ve tahrik içerikli olduğu ve bu tahrikin halkın birbirine karşı düşmanlık uyandırmaya, kin beslenmesine ve toplumu oluşturan bireyler arasında kitlesel düşmanlık uyandırmaya elverişli olduğu" ifadeleri kullanıldı.

ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

"Birçok müşteki tarafından verilen şikayet dilekçeleri ile şikayette bulunulduğu da dikkate alınarak soruşturmaya konu mezkur söz ve beyanların halkın bir kesimi nezdinde tahrik konusu olup, tahrik edilenler nazarında endişe yaratacak şekilde bir etki oluşturarak kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı" denilen iddianamede, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. Çolakoğlu hakkındaki iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianame kabul edilirse Gülşen Çolakoğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)

 
Antalya'ya sonbaharın ilk kafilesi, İsveç'ten geldi
 
Yaralı bulunan caretta carettaya tedavi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 3 Eylül 2022 Cumartesi 15:13

Sene olmuş 2022 hala kılık kıyafet,etnik köken,mezhep,soy sop,bölğe gibi konuların gündemde tutulması kadar ülkeye zarar veren başka bir şey yok.Yıllarca bunların hepsini yaptınız ve gelinen noktada milletin çoğunluğu açlık içerisinde,1 kğ et olmuş 150 Tl,1 litre mazot 27 Tl,1 bardak çay 5 Tl,her şey ateş pahası,vatandaş üç beş kuruş emekli maaşı alıyorsa şehirlerde yaşama şansı kalmamış.Daha önceleri terk ettikleri köylerine dönüşler başlamış,babadan kalma evleri tamir ettirerek ikamet etmeye başlamışlar.Başka Devletler neyle uğraşıyor,bizimkiler neyle uğraşıyorlar,ne diyelim Allah akıl fikir versin desek bile bu güne kadar demek ki nasiplerini alamamışlar.Bundan sonrada alacaklarını sanmıyorum.Herhalde bir iki kuşak daha beklememiz gerekecek gibi.Yoksa mesele Gülşen veya bir başkası değil,ismi geçene kadar ne kendisini bilirim nede şarkılarını dinlerim ama konu insan hak ve hürriyetleri olduğu zaman akan suların durması lazım.Yarın haksızlık hukuksuzluk hepimizin başına gelebilir,o zaman da başkaları aldırış etmez,o nedenle herkes kendine yapılmış gibi tepki göstermelidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'ya sonbaharın ilk kafilesi, İsveç'ten geldi
ANTALYA turizminde, yaz mevsiminin sona ermesiyle eylül ayıyla birlikte ...
Karadeniz'de istavrit bolluğu; fiyatı yarıya düştü
KARADENİZ'de, av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle 'vira bismillah' ...
Yunanistan'da can aldı Türkiye için uyarı geldi
YUNANİSTAN'da can kayıplarına neden olan 'Batı Nil Virüsü' ile ilgili ...
 
Hukukçular uyardı: İsim değişikliği değil düzeltme
ERZURUM Barosu avukatlarından Selçuk Yıldız, e-Devlet üzerinden ad ve ...
Ormanda Hint keneviri yetiştiren şüpheliler yakalandı
MERSİN'de orman içerisinde Hint keneviri yetiştirip, uyuşturucu ticareti ...
'Aile diş hekimliği modeli, tüm Türkiye'ye yayılmalı'
ADANA Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, aile diş hekimliği modelinin, ...
 
Minibüs şoförlerinin yol verme kavgası kamerada
MALTEPE'de iki minibüs şoförü arasında yol verme tartışması çıktı. Minibüsten ...
Dolandırıcılar sert kayaya çarptı: Ankara Valisi'ni dolandırmaya çalıştılar
Ankara Valisi Vasip Şahin, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Vali ...
6 bin kilometre şartı için ‘beyin’ yakan hileler
Galericilerin fahiş fiyatlarla sıfır araç satmasının önüne geçmek için ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva