Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
2 Temmuz 2022 Cumartesi - 17:12

Gültekin Uysal Antalya Dostlar Meclisi'nde...

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Dostlar Meclisi'nin konuğu oldu.

Gültekin Uysal Antalya Dostlar Meclisi nde...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak, 'sembolik aday, siyasetin dışında bir aday, iddiasız bir aday' şeklinde bir gündemlerinin olmadığını belirterek, “Birincil iddiası olan, icracı olacak bir aday profilidir. Ama bunu söylerken de çok net bir gerçeklik var ki, o da başarıyı elde etmektir" dedi.

Partisinin il kongresi için geldiği Antalya'da DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, parti üst düzey yöneticileri ve Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal'ın katıldığı Antalya Dostlar Meclisi'nin toplantısında Gültekin Uysal, ülke gündemi, 6'lı masa ve adaylık konularına ilişkin konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için, 'Aday olursa destekleriz' yönündeki açıklamaları sorulan Gültekin Uysal, şöyle konuştu:

“Bir temel prensibi, hem Kemal Bey, hem Ali Bey, hem diğer genel başkanlar ifade etti. Heyetin içerisinde siyasetin farklı sorumluluk sahalarında bulunmuş çokça insanımız, dostumuz var sizlerin arasında, gayet iyi bilirler ki birtakım kararların tabii, doğal bir zamanlaması vardır. Ne öncesi ne sonrası olmaz. O doğal zamanlamayla son bir ayda, bir haftada veya son bir günde vereceğimiz kararları bugünden veremezsiniz. Aday belirleme süreçleri de dahil. Bu noktada bir prensip kararı ifade edildi. İsimleri tartışmaya açtığınızda, çok kolay yönetebileceğiniz süreçler değildir haklı olarak ama her siyasi parti kendi cephesinde bir değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirmeyi yaparken de ülkenin siyasi şartlarının önümüze koyduğu kısıtlar, parametreler, ölçüler var. Onların çerçevesinde değerlendirmek mecburiyetindeyiz."

DP GENEL BASKANI GULTEKIN UYSAL, ANTALYA DOSTLAR MECLISI'NIN KONUGU OLDU. PARTISININ IL KONGRESI ICIN GELDIGI ANTALYA'DA DP ORDU MILLETVEKILI CEMAL ENGINYURT, PARTI UST DUZEY YONETICILERI VE CHP'LI MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL'IN KATILDIGI ANTALYA DOSTLAR MECLISI'NIN TOPLANTISINDA GULTEKIN UYSAL, ULKE GUNDEMI, 6'LI MASA VE ADAYLIK KONULARINDA KONUSTU. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

'İDDİASIZ ADAY, BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ OLAMAZ'

İki düzlemde bir rekabet olduğunu dile getiren Uysal, “Bir siyasal karakterin çok daha fazla ön plana çıktığı, siyasal kimliğin, kişiliğin ön plana çıktığı cumhurbaşkanlığı rekabeti. Aynı zamanda da partilerin hem ittifak içi hem ittifak dışı bir genel seçim rekabeti iç içe geçmiş birbirini etkileyen süreçler bunlar aynı zamanda. Bunları atbaşı, eşgüdüm içerisinde, senkronize şekilde yürütebilmek çok kolay değil takdir ederseniz. Ama mesuliyetimiz bunları yürütmek. Bu açıdan bakınca Türkiye'nin bir 'sembolik aday, siyasetin dışında bir aday, iddiasız bir aday' böyle bir gündemi olamaz, ki yakınlarda Sayın Kılıçdaroğlu da bunu ifade etti. Çünkü önümüzde bir yanda dış politikadan ekonomiye çok sıcak kriz başlıklarımız var" diye konuştu.

'İDDİASI OLAN, İCRACI OLACAK BİR ADAY PROFİLİ'

DP Lideri Uysal, sadece bir iktidar değişimi değil, iktidar değişimiyle birlikte bir kurucu akılla Türkiye Cumhuriyeti devletini belki yeniden kuruyormuşçasına kodlayacak bir siyasal süreci yönetecek bir liderliğe Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu kaydetti. Gültekin Uysal, çıkartılacak adayla ilgili şunları söyledi:

“Özellikle de 20 yıllık bir tek başına iktidar döneminin akabinde yolsuzluklardan, yaşanan hukuksuzluklara, usulsüzlüklere, Türkiye'nin yaşadığı pek çok travmatik dönem var ki, bugünden seçim gününe kadar da Türkiye'nin bu manada hangi olumsuzlukları yaşayabileceği hakkında hepimizin bir öngörüsü ve değerlendirmesi var. Bunları da üzerine koymakta fayda var. O açıdan biz de ifade ediyoruz, birincil iddiası olan, icracı olacak bir aday profilidir. Ama bunu söylerken de çok net bir gerçeklik var ki, o da başarıyı elde etmektir. Hem seçim öncesi hem seçim sonrası bu iki süreci ortak bir paydada bir algoritmayla değerlendirerek pek çok cephesinden bir tercih yapmaktır. En azami sonucu hem TBMM temsiliyetinde hem cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl üretiriz, aslında herkesin vatandaşların, siyasi partilerin, siyasi parti genel başkanlarının üzerinde durduğu mesele o."


DP GENEL BASKANI GULTEKIN UYSAL, ANTALYA DOSTLAR MECLISI'NIN KONUGU OLDU. PARTISININ IL KONGRESI ICIN GELDIGI ANTALYA'DA DP ORDU MILLETVEKILI CEMAL ENGINYURT, PARTI UST DUZEY YONETICILERI VE CHP'LI MURATPASA BELEDIYE BASKANI UMIT UYSAL'IN KATILDIGI ANTALYA DOSTLAR MECLISI'NIN TOPLANTISINDA GULTEKIN UYSAL, ULKE GUNDEMI, 6'LI MASA VE ADAYLIK KONULARINDA KONUSTU. (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

 
İstanbul Ev Eşyası Depolama Şirketleri
 
Antalya bugün yanacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 2 Temmuz 2022 Cumartesi 18:35

Gültekin Uysal,Temel KARAMOLLAOĞLU,Meral AKŞENER ve Kemal KILIÇDAROĞLU baştan beri yapısal bir anlayışla 6' lı masayı bu günlere kadar getirdiler.Ahmet Davutoğlu ve Ali BABACAN'da sonradan çalışmalara katılarak katkıda bulunuyorlar.Buradan muhtemelen bir kişinin adaylığı ortak destekle çıkacak gibi görünüyor.Kim aday gösterilirse gösterilsin,sonuçta bu sistemi değiştirerek parlamenter sisteme geçiş için çalışacakları nedeniyle millet için bir şans olarak görülmelidir.Bu gün an itibariyle yaşadığımız bütün sorunların sebebi, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'denilen ve güçler ayrılığını kaldırarak, bir kişinin yetkisine bırakan olağanüstü yetki nedeniyle ülkenin yönetilemez hale gelmesidir.Onun içindir ki başta ekonomik şartların,adaletin ve her şeyin düzene ve sisteme kavuşması için Millet İttifakının desteklemesi gerekir.Yoksa bu günleri bile mumla arar hale geliriz,hatta olmaz olmaz demeyin, ekmeğin 8,10 Tl,lere satıldığını görürseniz şaşırmayın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın ...
Yolda bulduğu cüzdanın sahibine ulaşıp teslim etti
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Ömer Uysal, yolda bulduğu cüzdandaki sürücü ...
Sevgililerin parkta 'kıskançlık' kavgası
ANTALYA'da, sokakta yaşadıkları ve sevgili oldukları belirtilen Mehmet ...
 
Haziran ayı domates, sebze ve meyve endeksleri açıklandı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), haziran ayı Antalya halleri domates, sebze ...
Uyuşturucu ticareti yapan 2 şüpheli tutuklandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde polis bir otomobilde yaptığı aramada 454 gram ...
Alanya'da hentbol heyecanı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Türkiye Hentbol Federasyonu ev sahipliğinde ...
 
Güreş antrenörü Sarıcalar vefat etti
KORKUTELİ Belediyesi Spor Kulübü antrenörü Muhammed Ali Sarıcalar (40), ...
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Demre'de coşkuyla kutlandı
DEMRE'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında ...
Gazipaşa'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü E.B. yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva