Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Fenerbahçe'ye Miha Zajc müjdesi
Fenerbahçe'ye Miha Zajc müjdesi
18 Ocak 2011 Salı - 12:38

Gümrüklerde neler oldu

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın soru önergesine verdiği yanıt gümrüklerde son 5 yılda 2 milyar 415 milyon 467 bin TL tutarında ticari eşya ve uyuşturucuya el konulduğunu ortaya koydu.

Gümrüklerde neler oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın gümrüklere ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakan Yazıcı 2006-2010 yılları arasında gerçekleştirilen ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalamalarına ilişkin rakamsal bilgiler verirken buna göre 2006 yılında bin 883 olayda 463 milyon 391 bin 867 TL’lik ticari eşya ve uyuşturucu yakalandı. 2007 yılında bin 980 olayda 525 milyon 23 bin 777 TL’lik ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalanırken 2008 yılında bin 637 yakalama olayında 508 milyon 580 bin 278 TL’lik ticari eşya ve uyuşturucu yakalandı. Yine 2009 yılında bin 453 yakalama olayında ele geçirilen ticari eşya ve uyuşturucunun maddi değeri 450 milyon 377 bin 280 TL olurken 2010 yılında ise 3 bin 318 olayda 468 milyon 94 bin 72 TL’lik ticari eşya ve uyuşturucu yakalandı. Son beş yılda ele geçirilen ticari eşya ve uyuşturucunun maddi değeri ise 2 milyar 415 milyon 467 bin TL’yi buldu. Gümrüklerdeki el koyma sayısı ise 10 bini aştı.
-450 PERSONEL SORUŞTURMA GEÇİRDİ 123 PERSONEL DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARILDI-
Bakan Yazıcı 2006-2010 yılları arasında Gümrük Müşteşarlığı denetim elemanlarınca düzenlenen soruşturma raporlarına göre kaçakçılık ve rüşvet konulu 145 inceleme ve soruşturma açıldığını belirtirken yaklaşık 450 personelin de soruşturma geçirdiğini, 123 personelin devlet memurluğundan çıkarıldığını, 8 personelin görevden uzaklaştırıldığını ve 1 personelin de 657 sayılı Kanunun ilgili maddelerine göre görevine son verildiğini bildirdi.
-8 BİN 950 PERSONELİN MAL BEYANI İNCELENDİ-
Bakan Yazıcı CHP’li Seyhan’ın sorusu üzerine İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ve bağlantı idarelerinde 2008 yılında 645, 2009 yılında 893 ve 2010 yılında 771 personelin yerinin değiştirildiğini bildirdi. Yazıcı incelemeler doğrultusunda 2010 genel beyan dönemi itibariyle, 8 bin 950 personelin genel mal beyanlarının incelendiğini, bunlardan yeterli açıklamalarda bulunmayan ya da eksik belge ibraz eden 414 personelden izahat ve belge istendiğini bildirdi. 1 aylık beyan süresine aykırılık nedeniyle 93 personelin kademe ilerlemesinin durdurulması cezası önerisiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini kaydeden Bakan Yazıcı, 5 personel hakkında da haksız mal edinme gerekçesiyle soruşturma istendiğini kaydetti.
-“YERİ DEĞİŞTİRİLEN PERSONELİN MALVARLIKLARI İNCELENMELİ”-
Bakan Yazıcı’nın verdiği cevapları değerlendiren CHP’li Seyhan ise 2010 yılında gümrüklerde meydana gelen el koyma işlemlerindeki artışa dikkat çekti. 2006 yılında bin 888 işlem yapıldığını el koyma işleminin 2010 yılında 3 bin 318’e çıktığını ifade eden Seyhan “Bu artış kapılardaki denetimlerin sıkılaşması sonucu mudur? Hiç sanmıyorum. Aylardır özellikle İstanbul gümrükleri ile ilgili iddialar dillendiriliyor ve bunları biz gündeme getirdik. Artışın neden kaynaklandığı açıklanmalıdır. Acaba kaçakçılık işlemleri de aynı ölçüde artmış olabilir mi? Bu, buz dağının görünen kısmı olabilir mi?” sorularını gündeme getirdi. Gümrüklerde yönelik son operasyona değinen Seyhan “Soru önergeme verilen yanıttan, sadece İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nde 2008 yılında 649, 2009’da 892 ve 2010 yılında 771 personelin yerinin değiştirildiğini görüşüyoruz. Yeri değiştirilen personelin yarısından fazlası İstanbul’da. Bu atamaların niçin yapıldığı ve yerleri değiştirilenlerin malvarlıkları araştırılmalıdır. Operasyon  soruşturmasında bu konuda göz ardı edilmemeli, personelin yer değiştirme gerekçeleri ve malvarlıkları incelenmelidir” dedi.

 
Devlet Tiyatroları’nda “yeni”ler bitmiyor
 
"Ekonomi hakimi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Tiyatroları’nda “yeni”ler bitmiyor
Devlet Tiyatrolarının Ocak ayı turneleri devam ederken, dört yeni oyun da prömiyer yapacak.
Hrant Dink anılacak
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel ...
Kedi tartışmasına İçişleri Bakanı da katıldı
Ankara logosunun çakma olduğu iddialarına İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan ilginç bir yanıt geldi.
 
Habertürk’ün kaybı Hürriyet'e gitti
Yılbaşından sonraki haftayı büyük bir düşüşle kapatan gazeteler, ikinci ...
Hepimiz Cimbom'uz
Gazeteci-yazar Bekir Coşkun, üç günden beri Galatasaraylı olduğunu açıkladı.
Burdurlu erkeklerin cilt bakım merakı
Burdurlu erkekler de cilt bakımına kadınlar kadar ilgi göstermeye başladı. ...
 
Sevgililer Günü’nde 1 Euro’ya uçak
Türk Hava Yolları Sevgililer Günü için düzenlediği promosyonla yurt dışı ...
Dinç Bilgin’e hapis
ETİBANK'ın zarara uğratılması davasında karar açıklandı.Dinç bilgin ve ...
Envanter dışı cephanelik
Genelkurmay Başkanlığı, Aktütün Jandarma Karargahı hurdalığında “envanter ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva