Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
26 Mayıs 2022 Perşembe - 07:28

Gün Haber yazdı Cumhuriyet üzerine gitti

Gün Haber Yazarı Dursun Gündoğdu'nun dün köşesinde dile getirdiği, Antalya'daki yurt binasının Danıştay'dan dönen tahsisi ile ilgili kararın büyükşehir belediyesi tarafından temyiz edildiği haberi büyük ses getirdi. Bugün de Cumhuriyet Gazetesi konuyu birinci sayfasından verdi.

Gün Haber yazdı Cumhuriyet üzerine gitti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında, "Başkan yurdu TÜRGEV'e verdi" başlığıyla verilen haber aynen şöyle:

"Yargı, Antalya'da AKP’li belediyenin yaptığı tahsisi iptal etti, CHP’li belediye kararı temyiz etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce 2013’te yaptırılan, Menderes Türel döneminde TÜRGEV’e devredilen kız yurduna CHP’li Songül Başkaya dava açtı. İptal edilen kararı başkan Muhittin Böcek’in temyiz ettiği ve yurdun TÜRGEV’e verildiği ortaya çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce (ABB) Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi’nde 2013 yılında CHP’li Mustafa Akaydın’ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde 300 öğrenci kapasiteli kız yurdu yaptırıldı.

Yurt, AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde TÜRGEV’e devredildi. CHP’li belediye meclis üyesi Songül Başkaya ise tahsis kararına karşı dava açtı. Yargı AKP’li belediyenin kararını iptal etti. Ancak 2019’da göreve gelen CHP’li Başkan Muhittin Böcek kararı temyiz ederek yurdun TÜRGEV’de kalmasının önünü açtı. Halen devam eden yargı sürecini eski Baro Başkanı Polat Balkan elindeki belgelere dayanarak anlattı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e tahsis, AKP’li Türel’in seçilmesiyle bir yıllığına yapıldı. Tahsis, 2015 yılında 10 yıla, ardından 2018 yılında 49 yıla çıkarıldı; irtifak hakkı ise 25 Ekim 2018 tarihinde tapuya tescil edildi. CHP’li Başkaya’nın ABB Meclisi’nin TÜRGEV’e 2014’te verdiği ilk tahsis kararının iptali için açtığı dava, Antalya 1. İdare Mahkemesi’nce reddedildi. Dava temyize taşındı. Danıştay, yerel mahkemenin kararını, belediye başkanının bu kadar geniş yetkilere sahip olamayacağını belirterek 24 Aralık 2019’da bozdu.

YİNE DANIŞTAY’DA

İdare mahkemesi, davayı tekrar ele aldı ve 17 Kasım 2021’deki duruşmada ilk aldığı karardan vazgeçince Türel döneminde TÜRGEV’e yapılan tahsis işlemi iptal edildi. 

Böylece ABB ile TÜRGEV arasında imzalanan “Sosyal ve Kültürel Ortak Hizmet Projesi Protokolü”nün hukuki dayanağı ortadan kalktı. Fakat yurt TÜRGEV’den alınabilecekken, yerel seçimlerden sonra Muhittin Böcek’in yönetimine geçen belediye, mahkeme kararını Kasım 2021’de temyize taşıdı. Danıştay’da olan dosya henüz görüşülmedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 2018’deki irtifak hakkı tesisi ile ilgili hiçbir işlem yapmadığı da ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kaçacaklar” diyerek TÜRGEV’in de aralarında olduğu vakıflara vurgu yapmasının ardından Antalya’daki bu tahsis konusunda CHP’li belediyenin tavrı dikkat çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreteri ise iş insanı Fettah Tamince’nin avukatlığını yapan Cansel Çevikol Tuncer."

DURSUN GÜNDOĞDU'NUN KONUYA İLİŞKİN 'BÖCEK'İN TURGEV İLE DANSI'YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

 
Milli Eğitim bütçesinden o vakfa 1 milyar 871 milyon TL
 
Kayınpederinin evini basan damat ve babasına meydan dayağı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:37

Bazen demek ki insanın aklı duruyor.Buna en güzel örnek Böcek,20 sene Konyaaltı'nda Belediye Başkanlığı yap ve o günün koşulları gereği Büyükşehir Belediye Başkanı ol,ancak önce Cansel Çevikol'u Konyaaltına Belediye Başkanı yapmaya çalıştığı söylendi,olmayınca hiç bir tecrübesi olmadığı halde Büyükşehir'e 'Genel Sekreter'yap,işte tamda aklın durduğu yer burası, demek ki kamuoyunun bilmediği bir şey var,acaba Böcek diyet borcumu ödüyor ve kimlere.Genel Sekreterin şu veya bu nedenle Büyükşehirde devirdiği çamları bilmeyen kalmadı,bu yurt meselesi ise artık bardağın taştığı yer olsa gerek.Genel başkan Kemal KILIÇDAROĞLU tek başına mücadele etsin,onun aday gösterdiği Böcek'e millet gitsin oy versin, ama Böcek elinde nacakla ha bire parti politikalarına karşı orayı burayı budasın.Sürekli Böcek'in nereyle dans ettiğinin haberlerini okumaktan kamuoyu bıktı,Antalya'ya yapacağı hizmetle anılması gereken Belediye Başkanı hep skandallarla konuşulur oldu.Millet ittifakına verdiği zararın hattı hesabı yok,aslında kendiliğinden istifa etmesi gerekir,nerede durması gerektiğini bilmiyor,covid insanda hasar bırakırmış,acaba karar mekanizmasında hasar mı oluştu,bundan sonra Böcek yaşayan siyasi bir ölüdür.Şimdiden emekli günlerini planlasa iyi olur.Antalya'da çok şanssız,son 25 seneye bakın,şöyle dört başı mamur bir Belediye Başkanı gelmedi,önüne arkasına bakmadan her tarafı tekmelediler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeki Triko'yu icradan Antalyalı turizmci almış
ÜNLÜ mayo üreticisi Zeki Triko markalarının icradan satıldığı öğrenildi.
Şehidimiz Antalya'da toprağa verildi
Pençe-Kilit Harekatı'nda, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan ...
Babalarının öldürdüğü 2 kardeş Ukrayna'da toprağa verilecek
UKRAYNA’daki savaştan kaçtıktan sonra yerleştikleri Antalya’nın Alanya ...
 
Tebrikler Nar Taneleri
Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kız Voleybol Takımı ...
Antalya'da farklı bir sergi
İSTANBUL da yaşayan, yurt dışında, yurt içinde de birçok şehirdeki rölyef ...
Şehidimizin cenazesi memleketi Antalya'da
PENÇE-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ...
 
Kolombiyalı milli sporcu Montano, Muratpaşa'da
SİGORTA Shop Kadınlar 1. Ligi'nde yeni bir şampiyonluk mücadelesi için ...
Böcek’in TÜRGEV ile dansı
Dursun Gündoğdu yazdı
ATB Mayıs meclisi toplandı
ANTALYA Ticaret Borsası Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva