'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
20 Ekim 2015 Salı - 13:39

Günal: Bilal neden İtalya'da?'

MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın neden İtalya'da olduğuna ilişkin yorum yaptı.

Günal: Bilal neden İtalya da?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD)  bu haftaki Porto Bello Otel'deki  kahvaltılı toplantısının konuğu MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal oldu.

Toplantıda konuşan Mehmet Günal, turizm çerçeve kanununun çıkması için 8 yıldır mücadele verdiğini ama maalesef bu sorunun çözülemediğini belirtti. Bu sorunun çözülememesi durumunda ticarette de işlerin  yoluna giremeyeceğini vurgulayan Günal, ‘’Turizm, Türkiye’nin en yerli sektörüdür. Ürünler ve katma değer açısından en yerli sektörümüz turizmdir. Turizmde tam bir çıkmazdayız. Sorunun temelinde organizasyonsuzluk var. Oteller bu yıl kriz nedeniyle fiyat düşürmüş, tur operatörleri 2016’da fiyatlar aynı kalsın diye  otellerin üzerine çökmüş’’ dedi.
 
OTELLER GECEKONDU GİBİ
 
Türkiye’de köklü bir turizm politikası olmadığına dikkat çeken Günal, ‘’Antalya’nın bazı turizm bölgelerinde oteller gecekondu gibi yan yana dizilmiş. Arka arkaya yapışmış. Bunu nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Plansız bir turizm yapılaşması var. Hem fiyat konusunda hem de yatırımlar konusunda plansızlık var’’ diye konuştu.
 
KEŞKE TÜREL BAKAN  OLSAYDI
 
Son yıllarda görev yapan Kültür ve Turizm Bakanları hakkında da konuşan Mehmet Günal, şunları söyledi:

‘’Son yıllarda görev yapan bakanlardan Ertuğrul Günay, sosyal demokrat kökenli olduğu için ona iş yaptırılmadı. Ondan sonra Turizm bakanı olarak gelen bakan Ömer Çelik ise gölge dışişleri bakanı olarak anılıyordu. Görevi boyunca Antalya’ya sadece 2 kere gelebildi. Turizm bakanı konusunda sektör şansız. Keşke Turizm Bakanı Menderes Türel veya Mevlüt Çavuşoğlu olsaydı. Onlar bölgenin insanı. Turizm konusunda onların başlarına üşüşür gerekeni yaptırırdık. Onlarda hükümetin içinde oldukları için daha etkin olurlardı. Turizm sektörü daha şanslı olabilirdi.’’

Ülkemizin bunalımlı günlerden geçtiğini vurgulayan Günal, bu bunalımlı günlerde sadece ekonominin değil güvenlik ve huzurun da ön plana çıktığını kaydetti.

Günal, KONYSİAD üyelerine MHP’nin seçim vaatlerini ve seçimlerden sonra yapacaklarını anlattı.

"BİLAL NEDEN İTALYA'DA?"

Konuşma sonrası soruları cevaplayan Günal, 'Bilal İtalya'ya gitti. Niye İtalya?.. Çünkü, bizim İtalya ile suçluların iadesi anlaşmamız yok. Bir de Vatikan... Niye Vatikan. Çünkü, Vatikan en çok kara paranın olduğu yer' dedi.


 
KONYSİAD BAŞKANI BORA TERZİOĞLU
 
Konysiad Başkanı Bora Terzioğlu ise açılışta yaptığı konuşmada, ülkemizde ve yakın bölgemizde yaşanan son gelişmeler çerçevesinde geçmekte olduğumuz zorlu ve kritik günlerin, birlik ve beraberlik içinde sorumlu, sağduyulu, sabırlı, metanetli ve dayanışma içinde hareket etmemizi gerektirdiğini ifade etti.

Huzur ve barış ortamımızı ciddi bir şekilde tehdit eden ve son zamanlarda artan elim terör saldırılarının endişeleri arttırdığını, bu saldırıların sonucunda şehit düşen asker, polis ve köy korucuları ile kaybettiğimiz vatandaşlarımız için derin üzüntü duyduklarını belirten Terzioğlu, şöyle konuştu:

‘’Bölgesinde kilit bir konumda ve stratejik önemde olan ülkemizin karşısına çıkan sorunlar da gittikçe daha çetrefilli bir nitelik kazanıyor. Komşularımız Irak ve Suriye’deki mevcut tablonun ülkemize yansımaları, DEAŞ terör örgütünün faaliyetleri, güvenli bir yaşam alanı ümidiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli sığınmacıların durumu ve insan kaçakçılığıyla mücadele gündemimizde üst sıralarda yer alıyor. Siyasetçilerimizden beklentimiz, iç ve dış politikada yaşanan olayların ve gelişmelerin etraflıca ve dikkatlice düşünülerek takip ve analiz edilmesi, krizleri aşmaya yönelik adımlarla birlikte önleyici tedbirlerin biran evvel alınmasıdır.  Bu doğrultuda temennimiz diyalog ve uzlaşı anlayışıyla barış, dostluk, hoşgörü ve işbirliği mesajlarının ön plana çıkarılarak siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınmayı sağlayacak elverişli ortamların sağlanmasıdır. Ötekileştirmekten ve toplumsal kutuplaşmadan kaçınarak, ülkemizdeki din, dil, kültür, mezhep, etnik köken çeşitliliğinin çok önemli bir zenginlik ve potansiyel kaynağı olduğunun farkındalığı ve bilinciyle hareket etmenin, ulusal ve uluslararası platformlarda karşılaştığımız sorunlara geçici değil kalıcı çözümler bulunmasında çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.’’
 
-İSTİKRAR İÇİN HUZUR VE GÜVEN ŞART-
 
Terzioğlu, siyasi istikrarın sürdürülebilir olması, ekonominin gelişmesi ve sosyal huzurun sağlanmasının ancak hoşgörülü bir ortamda güçlü çoğulcu bir demokrasi ve hukuk sistemiyle teminat altına alınabileceğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

‘’Bu bağlamda genel seçimlerin ardından kurulacak hükümetin demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, temel hak ve hürriyetler, ekonomik kalkınma konularında mevcut şartları iyileştirecek ve geliştirecek reformları süratle hayata geçirmesini arzuluyoruz.
Gelecek dönemde, Antalya’mızın refah seviyesinin yükseltilmesi için turizm, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde uygulanabilir projeler geliştirilmesi ve bu projelerin hayata geçirilmesi önem taşımaktadır. Ancak planlamalar yapılırken Antalya’mızın tarihi ve doğal dokusuyla yerel ve evrensel değerlerinin korunup gözetilmesine de hassasiyet gösterilmelidir. KONYSİAD olarak, Konyaaltı ve Antalya ile ilgili üretilen projelerin kamuoyuna anlatılması ve tartışılması için demokratik ortamlar yaratarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.’’


 
 
 

 
Yatağında ölü bulundu
 
Cuma'ya dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'nin gizli günlükleri
Aralarında Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın da bulunduğu AKP heyetinin ...
Çavuşoğlu, Antalya projelerini açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt ...
Antalya'nın seçmen sayısı 19 bin 958 arttı
ANTALYA'da 1 Kasım seçimlerinde 4 bin 723 sandıkta 1 milyon 588 bin 111 ...
 
MHP Milletvekili Günal: Koalisyon protokolu çantadaydı
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 17 Ağustos'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ...
AKP köstebek avında!
Tutanakları kimin sızdırdığını bulmak için de geniş kapsamlı bir soruşturma açıldı.
Masum Türker: Terör bahanesiyle siyaset yapılıyor
DSP Genel Başkanı Masum Türker, terör bahanesiyle siyaset yapılıyor dedi.
 
Antalya'ya yeni yat limanı onaylandı
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da 97 kişinin ...
Patlama istifa getirdi
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde AKP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Dizi, yazılı ...
HDP Gazipaşa İlçe Eş Başkanı bombalı saldırıda öldü
ANKARA'da düzenlenen mitinge katılan HDP Gazipaşa İlçe Eş Başkanı Niyazi ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva