Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
6 Şubat 2016 Cumartesi - 14:40

Gündüz: Milyonlar nereye gitti?

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Mustafa Akaydın döneminde ihaleyi kazanan A-Kent firmasının cihazlarını kapatması üzerine 550 bin kart sahibinin milyonlarca lirasının birilerinin cebine gittiğini söyledi.

Gündüz: Milyonlar nereye gitti?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da yaşanan kent içi ulaşım sorununun tüketiciye mal edilemeyeceğini belirten Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, "Tüketici kendi rızasıyla 'A' ya da 'B' firmasıyla sözleşme imzalamamıştır. Bir damacana suda bile depozito alınırken 500 bine yakın kişiye hizmet verecek şirketten neden teminat alınmadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bundan müteselsilen sorumludur" dedi.

Kent içi ulaşımda kullanılan A-Kent firmasının cihazlarını kapatması ve Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Kart'a geçmesiyle birçok vatandaş ellerindeki eski kartlarıyla ortada kaldı. Kartlarındaki bakiyelerinin tüketilmesi konusunda her ne kadar duyurular yapılsa da sırf bakiye tüketmek için otobüs ve dolmuş kullanmak istemeyen binlerce vatandaşın kullanmadığı paraları, kartla birlikte yandı. Halk otobüsleri ve dolmuşların cihazlarını değiştirmesi üzerine vatandaşlar eski kartlarıyla birlikte bedelsiz kartlarını teslim aldı. Ancak kartlarındaki bakiyelerin iade edilmemesinden şikayetçi olanlar soluğu Tüketiciler Birliği Derneği'nde aldı.

BELEDİYE, FİRMADAN TEMİNAT ALABİLİRDİ

Vatandaşların tek muhatabının Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Neşet Gündüz, "Bir damacana su aldığımızda bile depozito alınırken, günde 500 bine yakın kişiye hizmet verecek şirketten neden teminat alınmadı. Tüketicinin her türlü mağduriyetini gidermek belediyeye aittir" dedi. Tüketicilerin kendi rızalarıyla 'A' ya da 'B' firmasıyla sözleşme imzalamadığını, verilen kartlarda belediye logosu bulunduğu için aynı sorumluluğa sahip olduğunu dile getiren Gündüz, "Evrensel tüketici haklarının 1,2,3,4,5,6 ve 7'nci maddelerine aykırılık, 6502 sayılı yasanın 5, 7 ve 13'üncü maddeleri ve Anayasa'nın 172'nci maddesindeki seyahat özgürlüğü maddeleri gayet açık. Açılacak davaların hak kazanımları elde edildiği takdirde tüketiciler belediyeden tazminat talebinde de bulunabilir" diye konuştu.

BELEDİYE MÜTESELSİLEN SORUMLUDUR

Ayrıca eski kart tesliminde vatandaşlara imzalatılan teslim tutanağındaki 'önemsiz miktar' kelimesini eleştiren ve tutanağın 6502 sayılı yasanın 5'nci maddesine aykırı olduğunu da ekleyen Neşet Gündüz şunları söyledi:

"Kime göre, ne ye göre önemsiz miktar. Vatandaşın her kuruşu değerlidir. Tüketiciye dolum fişlerinin saklanması gerektiği bilgisi verilmeliydi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ne kadar karşı çıksa da müteselsilen sorumludur. Bu teslim tutanakları ile belediyeye karşı dava açılmaması ve kalan bakiyenin takipçisi olunmaması istenmektedir. Tüketiciden kullanmadığı hizmetin bedeli alınamaz. Her ay düzenli dolum yapanlar var. Kamu çalışanları bize gelerek, 'Biz karı koca ayda 250 liralık dolum yapıyoruz, para gitti' dedi. Eski daire başkanı şu an 550 bin yolcunun taşındığını söyledi. 1 lira çalınsa 550 bin TL eder. Bize gelen şikayetlerdeki en küçük miktar 13- 16 lira arasında. 70-80 TL, 200-300 TL'lik şikayetler var. Milyonlarca lira bir yerlere gitti. Bu tüketiciye atılmış büyük bir kazık."

ANTALYA'DA YASANAN KENT ICI ULASIM SORUNUNUN TUKETICIYE MAL EDILEMEYECEGINI BELIRTEN TUKETICILER BIRLIGI DERNEGI ANTALYA SUBE BASKANI NESET GUNDUZ, "TUKETICI KENDI RIZASIYLA 'A' YA DA 'B' FIRMASIYLA SOZLESME IMZALAMAMISTIR. BIR DAMACANA SUDA BILE DEPOZITO ALINIRKEN 500 BINE YAKIN KISIYE HIZMET VERECEK SIRKETTEN NEDEN TEMINAT ALINMADI. ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI BUNDAN MUTESELSILEN SORUMLUDUR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Akseki'de aç kalan tilki mahalleye indi
 
Vah EXPO vah
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yolcu....inecek var... 8 Şubat 2016 Pazartesi 23:10

Belediyemiz bizden yana görünmektedir ancak uygulamada eylem yoktur...kolaylik bundan sonra kalıcı bir sistem oturmalidir siyasilerden bağımsız. Turizm kenti göç alan güzel şehrimize kalıcı çözümler istiyoruz. Bakiyeler kart aidatları aktarmalar sorun olmayacak sistem değişikliğinde diyen belediye yetkilileri sahip çıkmalı sözlerine sadık kalmaları bekliyoruz

Yorumu oyla      3      3  
yolcu....inecek var... 8 Şubat 2016 Pazartesi 23:02

Asıl konu yeni kart nufus cuzdani gibi tüm bilgiler üzerinde kayip calinti da belediyemiz bunu güvenceye alıyor mu? tc numarasıyla tüm işlemleri yapacak ortalıkta güvensiz kişiler kurumlar varken hatta bu konuda emniyet banka telefon operatörleri bile uyarı yaparken bu bilgileri korumaya almalidir gizli tutmalıdir. Bundan önceki kartlarda bu bilgiler görünmüyordu. Bilet veriyordu makina sonrakinde de makinada ad soyad baş son harfleri cikiyordu.basimiza ne gelir gelecek?anlık kartin fotoğrafini çekenler sahtecilik yapanlara gün dogdu

Yorumu oyla      3      3  
yolcu....inecek var... 8 Şubat 2016 Pazartesi 22:55

65 yas üstü vatandaşların ücretsiz şehiriçi ulasiminda serbest dolaşım hakki icin Mart 2014 yasa çıkmıştır. Aile ve Sosyal dayanışma Bakanlığı ustlenmistir. Tartisilmaz bile bazi soforler uyarılması saygılı vicdanyla başbaşa yolcuyu durakta almaları sorun çıkarmadan tartışmadan 65 yaşına geldiklerinde aynı konumda olacakları hatirlatilmalidir

Yorumu oyla      3      3  
yolcu....inecek var... 8 Şubat 2016 Pazartesi 22:54

Takip bilgileri araçların zamanında gelmeyisi iki aractan aktarmalarin unutturuldugunu söyledim. Hatta ABB ulasim Müdürlüğü nun görev ve sorumluluklarını ilgili k bendini okudum Bu sistem değişimi olacağını duyduğumda 3 kez belediye ulasim 6060707 aradım yetkili gorevli sorun yok bakiye ler yeni karta aktarilacak dediğinde ben guvenip inanip aralik ayinda yeniden kontör yuklemistim kart aidatı yok dendiğinde verirsen yok ki içindeki bakiye de gidiyor vermesin yine kart parası. Üstelik 72 saat içinde denen süre 6 10 arasında. Akentin kamuoyuyla paylaşımını okudum ulasim Müdürlüğü telefon ve web sayfası na ulaşılmadigi kart parası alırken makbuz yok kayıtdışı durumunda belediye Bakiyeler den sorumlu değilim derken neden imzali belge istıyor dayatiyor.hukuki dayanağı yoktur.bKiyeler için belediye açıklama yapmistir.soyle ki Akent ne bana ne tüketiciye vermiştir demektedir. Ben halkı üzmek istemiyorum cümlesini kullanmıştır. Paralar kimdedir? ?akıbeti ne olacaktır? Kamuoyuyla alay edilmektedir adeta bu açıklamalarla .... Akent ise hukuki süreç 3 ay ile 1 yıl arasındadır. Açıklamıştır. Bir cumartesi günü Milliyet akdeniz tüm araçlarda binlerce ve sokakta dağıtımı yapılmıştır bu da düşündürücü. Akentin paraları alıp gittiği halkı mağdur ettiğini duyurma isini belediye ustlenmistir. elimizdeki kartlardaki belediye logosu yani sorumluluğunu gösterdim tasaron firma akent muhatabi mız belediyedir hertürlü soru istek sorunlarda onu arıyoruz. Otobüsleri guzergah lari soforler olanları belediye yetkili sorumludur. Antalyalı son zamanda 3 kez kartla tanıştı.artik kalıcı kart sistemi istiyoruz Ulaşım 4 bacaklıdir 1. Hizmet veren belediye 2.hizmet veren yazılım firması 3. Hizmet veren sürücüler 4. Hizmet alan yolcu tüketiciler Bugüne kadar 4. Gruba fikri sorulmamis sıkıntıyı çekmesi cezalandırılması sağlanmıştır. Online sisteminde geçen dönem kart ve konturler yükleme işlemleri internetten yaparken geçen zamanda 5 6 yıl daha gelişmiştir. TC numarasından her bilgiye ulasilmakradir. Şimdiki durum bilinçli dir kaos kavga kargaşa ile halk sadece kart alma derdine düşürülmesiyle odaklanması dağıtılmış hak arama sorgulama yetisi yerine kölelik istenmis sürüye Katıl ses çıkarma al evrak ver evrak ver kart al kart ver para yoksa araçtan in tam para ver moduna sokulmustur...hukukdisidir. sosyal devlet belediye anlayışına aykırıdır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akseki'de aç kalan tilki mahalleye indi
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yüksek kesimlerdeki kar yağışı nedeniyle ...
Antalya'da aynı noktada 2 kaza: 7 yaralı
ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde aynı noktada meydana gelen iki ayrı kazada, 7 kişi yaralandı.
Akdeniz'de deprem
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin şiddetini 4.4 olarak duyurdu.
 
Antalya'da hortum evlerin çatılarını söktü
Konyaaltı İlçesi'nde meydana gelen hortumda evlerin çatıları uçtu, seralar zarar gördü.
Sonu böyle mi olmalıydı?
ANTALYA'da bir yetiştirme yurdunda kalan 17 yaşındaki Berfin Özkan, falezlerden ...
IC Vakfı'ndan gelişim semineri
IC Vakfı katkıları ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 6. Gelişim Semineri yapıldı.
 
Mobilya atölyesindeki yangın korkuttu
ANTALYA'da mobilya atölyesinde çıkan yangın ekiplerin hızlı müdahalesi ...
Antalya'da MENA ülkeleri zirvesi
ORTADOĞU ve Kuzey Afrika (MENA) ülkeleri zirvesi, Antalya'da başladı.
'Tangopera' yeniden sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, kapalı gişe oynayan müzikal eser 'Tangopera'yı ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva