Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
20 Mart 2011 Pazar - 14:43

Gürsel Güler: Niçin aday adayıyım

CHP Antalya Milletvekili aday adayı Gürsel Güler, dünya, Türkiye ve Antalya ile ilgili görüşlerini açıkladı, neden siyasete girdiğini anlattı. İşte, o röportaj:

Gürsel Güler: Niçin aday adayıyım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

KISACA KENDİNİZDEN SÖZ EDER MİSİNİZ?
 
1966 Afşin doğumluyum. İlk-orta ve lise öğrenimini İskenderun'da tamamladım.
O.D.T.Ü. Gaziantep Mes. Yük. Okulu İnşaat bölümünü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldum. Berlin Goethe Enstitüsünde Almanca dil eğitimi aldım. Eğitimi seven bir insan olarak Yüksek Lisansa devam ile ilgili çalışmalarımı sürdürmekteyim. 1990 yılında Askerlik görevimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Yurtdışı ve Yurtiçinde özel sektörde yöneticilik yaptım.
4 yıl Almanya'da çeşitli inşaat projelerinde görev aldıktan sonra, Antalya'ya yerleştim.
İnşaat firması kurarak ticarete başladım. Çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarında başkan, üye ve yönetici olarak görev aldım. Almanca ve İngilizce bilmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım
Halen yurtiçi-dışı inşaat sektöründe faaliyet gösterip, çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazmaktayım.
 
KÜRESELLEŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE NE YAPMALI?
Dünyada küresel ekonomik rekabet süreci büyük bir acımasızlıkla devam ediyor. Türkiye’de siyaset değerlendirmesi yapılması uluslar arası koşullardan ayrı düşünülemez. Küreselleşme dedikleri olgu tüm Dünyada emek ve sermayenin dolaşımını kapsamakta, oluşan rekabet şartları ülkeleri sürekli yenilenebilir politikalar üretmeye zorlamaktadır. Türkiye büyük küresel güçlerle bu rekabetini sürdürürken bir taraftan da bölgedeki dengelerini gözeterek mücadelesini sürdürmek durumundadır. Çağımızın küresel ekonomik üstü örtülü dünya savaşı yaşadığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Türkiye bu küresel rekabet tiyatrosunda hem iyi rol hem de iyi bir senaryo içerisinde bulunmalıdır. Başkalarının senaryosunda rol kapmak yerine kendi senaryosunu kendisi hazırlamalı ve istediği rolü kendisi almalıdır. Bunu gerçekleştirmesinin olmazsa olmazı kendi iç politik kesim ve toplumla asgari müştereklerde mutabakattan geçmektedir. Bugün Ülkemizde binlerce yetişmiş eğitimli, genç, donanımlı kalifiye insan gücümüz vardır. Bunların ülke hizmetine kazandırılmaları ve kendi öz insan kaynaklarımızla Küresel rekabet ortamında ‘’Önce Ülke’’ diyebilenlerle yola çıkılmalıdır.
 
SİZCE TÜRKİYE İÇİN EN UYGUN EKONOMİK MODEL NEDİR?
Büyük Önder Mustafa Kemal’in Türkiye’de uyguladığı karma ekonomik modelin geçerliliğine inanıyorum. Bizim toplumsal ve kültürel yapımıza en uygun siyasi ve ekonomik model budur.
Bizim coğrafyamız bir taraftan küresel ve bir taraftan bölgesel mücadelelerin kesiştiği yerdedir. Bölgesel olarak değerlendirmeler yapılarak bazı alanlarda doğrudan –aracısız Halka ulaşılmalı-devlet yatırımları yapılmalı, küresel aktörlerle uluslar arası rekabet için liberal ekonomik politikalar uygulanmalıdır.
 
SİZCE SİYASET VE SİYASETÇİNİN GÖREVİ NEDİR?
 Bu gün Avrupa ülkeleri çoğu vatandaşına işsiz bile olsa geçimini sağlayacak şekilde hatta tatil yapabilecek, ev kirasını, sağlık hizmeti karşılayacak doğrudan imkânlar sağlamaktadır.
Toplumsal problem çıkmasın diye Avrupalı Devletler, vatandaşını hatta Ülkelerinde yaşayan yabancıları bile finanse ederken biz de vatandaş basiretsiz yöneticiler yüzünden karnını doyurma derdinden kurtulamamaktadır. Bizde böyle bir uygulama yapılsa herhalde kıyamet kopar ve serbest piyasa ekonomisinden sapma var denir. Türkiye de işsiz ne kadar insan varsa konut kirasını devlet karşılamalı en azından barınma ve aç kalma derdini ortadan kaldıracak imkânları sağlamalıdır. Açlık ve yoksulluk korkusu olan vatandaş kalmamalıdır bu memlekette. Ben siyaset ve siyasetçinin görevini böyle algılıyorum.
 
SİZCE BİR SİYASETÇİNİN PROFİLİ NE OLMALIDIR?
Ülke sorunlarına duyarlı, ulusal, uluslar arası gelişmeleri ve teknolojiyi takip edebilen, Atatürkçü, Laik, demokrat, cumhuriyetin kuruluş felsefesine bağlı ve ülkemizin gelişmesine küresel rekabet sürecinde katkı ve çözüm önerileri sunabilecek, çağdaş niteliklerde olmalıdır.
Ülkemize ve Milletimize sahip çıkıp birleştirici rol oynayabilecek profil yapısında olmalıdır.
 
CHP’NİN DURUMUNU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Türkiye’de son sekiz yıldır tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi, karşısına sağlam bir alternatif oluşturacak bir siyasi parti çıkmadığından ya da çıkartılmadığından freni boşalmış kamyon gibi yol almaktadır. Bu durum yine ülkemiz insanları ve çocukları tarafından oluşturulmuş olan iktidar partisine zarar verir. Bir ülkede demokrasiden söz ediyorsak o yerde karşıt bir alternatif olması gerekir. Bu demokrasi terazinin dengesi için önemlidir. Aksi takdirde demokrasiden söz edilemez.
Halktan ve haktan yana duruşu ile CHP bu gün yeni bir ivme kazanarak bu terazide denge oluşturacaktır. Ülke sorunlarına demokrasi temelinde uyarlı kesimlere düşen görev CHP’nin yanında yer almak, CHP’yi iktidara taşımaktır. Herkesin bu konuda gayret göstermesi gerekmektedir.
Bu sadece CHP için değil demokrasi ülkemizin geleceği hatta AKP için bile önemlidir.
 
 
TÜRKİYEDEKİ SİYASİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRİRMİSİNİZ? TÜRK SİYASETİ NEREYE GİDİYOR?
Türkiye’de siyaset şu an tek bacaklı bir haldedir. Bu Türkiye demokrasisinin ve ülkeyi yöneten siyasilerin ayıbıdır. Demokrasi denge ve denetim rejimidir. Son dönemlerde Türkiye’de siyasi denge ve denetimden söz etmek mümkün değildir. Bu sebeple Yaşadığımız küresel süreçte çok dikkatli davranmak kaçınılmazdır. Türkiye’nin yükü son iki dönemdir tek parti üzerine yıkılmıştır. Türkiye hem siyasi hem de ekonomik olarak yorulmuştur. Gelecek seçimlerde Mevcut olan iktidarın dinlendirilmesi ve parlamentonun yeniden şekillenmesi ve yenilenmesi ihtiyacı vardır. Partiler önce ülke düsturuyla kısır çekişmeleri bir yana bırakarak, uygulanabilir projeler üretmeli ve halkı rahatlatmalıdırlar. Demokratik açıdan bakıldığında Türkiye’nin tek partili yönetim sisteminden çıkması ve güçlü muhalefetin parlamentoda oluşturulması uluslar arası küresel mücadele için de şart görünmektedir. Şu an Türkiye siyasi akıl tutulmasını bir nebze Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun rüzgârıyla aşmakta gibi görünmektedir. Türkiye demokrasisi için parlamentoda güçlü bir iktidar-muhalefet güç dengesine ihtiyaç vardır. İktidarın orantısız büyük bir güçle ülkeyi yönetmesinin uluslar arası şartlar açısından bu dönemden sonra hem kendisine hem de ülkeye zarar vereceğini düşünüyorum. Son 50–60 yıldır ülke yönetiminde doğru dürüst söz hakkına sahip olmayan sosyal demokrat bir anlayışa Türkiye’de demokrasi açısından gereklilik vardır. Sürekli ve büyümeye devam eden güç er geç sahibine zarar verir. Türkiye’deki tüm legal partilerin ve yöneticilerinin ülke ve vatandaş menfaatini ön planda tutan, ülke çıkarları için gerektiğinde iktidarı muhalefetiyle omuz omuza geldiklerini yurttaşa göstermelidir. Toplumsal moral motivasyon ve başarı için bu çok önemlidir.
 
 
ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKADAKİ GELİŞMELERİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Köleler aynı efendiler değişiyor. Dünya yeniden şekillendiriliyor. Dikkat edilirse sınırları cetvelle çizilmiş haritalar 30–40 yıllık sürelerde değişiyor. Sınırları kanla çizilmiş coğrafyalarda bu değişiklikler kolay olmayacaktır. Batı işine geldiği yerde demokrasi sorunu var diye müdahale ediyor. Suudi Arabistan gibi yarı sömürge durumuna getirdikleri yerlerde antidemokratik rejimleri görmezden geliyorlar. Bu bölgelerdeki tek mücadelenin petrol ve diğer enerji kaynaklarının paylaşımının mücadelesi olduğunu düşünüyorum.
 
CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MISINIZ?
Şimdiye kadar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkan, yönetici ve üye olarak görev alarak halkımıza ve bölgemize hizmet etmeye çalıştım. Bildiğiniz gibi sivil toplum kuruluşları gönüllülük esasına göre çalışma yapılan demokratik kitle örgütleridir. Halkın, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarını yakından bilen birisi olarak bu sorunların çözümleri noktasında parlamenter olarak görev almayı istiyorum. Partinin bir üyesi ve neferiyim. Bu çerçevede bize hem parti hem de halk tarafından bir görev verilirse bu görevi yaparız, görevden kaçmayız.
 
CHP’DEN BÖYLE BİR TEKLİF GELİRSE NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ?
Onur duyarım. Gerek eğitim gerekse donanım olarak yurt içi ve dışındaki birikimlerimizi ülke ve milletin hizmetine sunarız. Dünyanın birçok ülkesini gezmiş ve orada yaşamış biri olarak çeşitli konuları karşılaştırma imkânına sahibim. Tabi ki böyle bir görev verildiğinde şu ana kadar edinmiş olduğumuz tecrübeleri paylaşma ve uygulama imkânları oluşur.
 
PROJELERİNİZ VAR MI?
Referandum öncesinden başlayan süreçle birlikte birtakım teknik ve somut projeleri düşüncelerimizi çeşitli kesimlerden iktisatçı-siyaset bilimci akademisyenlerden oluşan arkadaşlarla zaman zaman genel merkeze ilettiğimiz olmuştur. Bu projeler Antalya yereli olarak bölgesel ve Türkiye geneli olarak Ulusal bazdadır. Bu düşünce ve projelerimizin hayata geçirilmesi ile ilgili bir fırsat oluştuğu takdirde bunların Ülkemize ve vatandaşlarımıza büyük faydalar sağlayacağına eminim. Hem inşaat hem de işletme eğitimli biri olarak ekonomi ve inşaat sektörü konularında katkı sağlayacağımı düşünüyorum.
Öncelikle Yoksullukla mücadele, işsizlik, barınma, inşaat sektörü, ihale kanunları, kamu ihale kurumu
ile ilgili somut projelerim bulunmaktadır. Bunları zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağım.
 
(EDVERTORİAL)
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Kuzey Iraklı turistler Antalya'da
 
BDP Nevruz kutlaması düzenledi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 3 Aralık 2012 Pazartesi 22:36

gürsel bey seni herzaman partite gormek istiyoz gorevinde herzaman başarılar dileriz

Yorumu oyla      6      3  
hasan genc 3 Aralık 2012 Pazartesi 22:32

senı herzaman buyuk yerde gormekden gurur duyariz senin hepyanındayız hep peraper

Yorumu oyla      5      3  
24 Mart 2011 Perşembe 15:26

bir sen eksiktin şimdi tam oldu.100 aday var sana sıra gelmez.

Yorumu oyla      8      13  
nursel güler 23 Mart 2011 Çarşamba 22:26

senin gibi dürüst ve aydın insanların CHP çatısı altında olması bizi mutlu ediyor.İnşallah sizi mecliste görürüz.başarılarınızın devamını diliyorum.

Yorumu oyla      12      7  
Uçak tamircisi 22 Mart 2011 Salı 16:19

Amme hizmeti yaparken, herkes kenara çekilip izlerken yapmış olduğu hizmetler delil dirki, bizi TBMM çatısında en iyi temsil edebilecek kişilerdendir. nihayet halktan adamlar CHP' nin içinde elbette Syın KILIÇDAROĞLU doğru yolda kendine has adamlar seçecektir

Yorumu oyla      11      6  
Ahmet 22 Mart 2011 Salı 01:50

Cok dogru yaklasimlar CHP de Gursel Guler gibi insanlarin olmasi bizi umutlandiriyor.Umarim bunu parti ust yonetimide degerlendirir.Gursel Guler Antalya da herkesimden bir cok kisinin sevdigi saydigi biri.boyle insanlari bilmeyen kesimlere tanittigi icin gunhabere tesekkur ederim.

Yorumu oyla      11      6  
Mehmet Ali ŞENİLİ 21 Mart 2011 Pazartesi 15:58

Gürsel GÜLER arkadaşımız ileri görüşlü,daha doğrusu ufku açık,dinamik,ülke sorunları ile ilgili gündemi yakından takip eden biri olarak görüyor ve kendisinin bu ülkeye faydalı olacağına inanıyorum,desteklerimiz gürsel GÜLER bey'den yanadır.Gürsel bey başarılar...

Yorumu oyla      14      5  
H.Akan 21 Mart 2011 Pazartesi 15:05

Başarılar...

Yorumu oyla      12      5  
suna demir 20 Mart 2011 Pazar 23:57

Gürsel Bey gibi aydın,ileri görüşlü aklı ve gönlü hür doslarımızın halkımıza çok daha faydalı olacağı kanatindeyim.kendisini canı gönülden destekliyoruz.Yolunuz açık Gürsel Bey başarılar...

Yorumu oyla      13      5  
hüseyin aktaş 20 Mart 2011 Pazar 22:14

sayın gürsel bey sizin çevrenizdeki kişilere karşı olan yakın ilgilerinizden ve çevreci bir kişilige sahip olmanızdan dolayı bizler sizi destekliyoruz.sizin için kendi çevremizdeki arkadaşları aydınlatmaktada da kendimi ve ailemi görevli sayıyorum.inşallah hayırlısı olur...

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çorabatır: 'Karvizit peşinde değiliz'
Milletvekilliği için adaylığını açıklayan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği ...
Seçim kazandıracak tüyolar
CHP’nin doktor vekillerinden Sacid Yıldız, seçim kampanyası döneminde ...
Şehit ailesi ziyareti
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ...
 
Seçmen listeleri askıya çıktı
12 Haziran 2011’de yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak ...
Vekil seçilmek kaça patlıyor
12 Haziran’da yapılacak seçimler için geri sayım başlarken listelerin ...
Bedelli ve adaylık açıklaması
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın nükleer ...
 
İstanbul'da yeni bir şehir kurulacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sır gibi sakladığı ve seçim beyannamesinde ...
Antalya'da önseçim yok
CHP 29 kentte tüm üyelerin katıldığı önseçim yapacak. Antalya ve diğer ...
Kurtulmuş'tan açılış
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva