Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Antalya'da 23 Nisan heyecanı çelenk sunumuyla başladı
Antalya'da 23 Nisan heyecanı çelenk sunumuyla başladı
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
İklim değişti, kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
29 Eylül 2015 Salı - 17:49

Güvenlik olmazsa turizm olmaz

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb, turizmin 3 altın kuralından en önemlisinin güvenlik olduğunu, güvenlik sağlanmadan turizmin yapılamayacağını söyledi.

Güvenlik olmazsa turizm olmaz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) toplantısı, turizm bölgesi Kundu'daki Baia Otel'de yapıldı. Toplantıya BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Ak Parti Antalya eski Milletvekili Sadık Badak ve sektör temsilcileri katıldı. 7 ay içersinde 2'nci bir seçim atmosferinin özellikle devlet mekanizmaları açısından ister istemez yavaşlamaya neden olduğunu belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, belirsizlikten yararlanmaya çalışan terörün 1001 yüzüyle karşılaştıklarını söyledi. Kentin terör olaylarıyla anılmaması gerektiğini en yakından bilen sektör olduklarına dikkati çeken Hacısüleyman, en üzücü olaylarda bile sektör temsilcilerinin sağduyulu davranması gerektiğini hatırlattı. Yaklaşık 200 bin sektör çalışanıyla büyük bir güce sahip olduklarını belirten Yusuf Hacısüleyman, şöyle dedi;

"Yapacağınız aylık toplantı, personel konuşmalarında bu konulara muhakkak değinmenizi rica ediyorum. Bizimle bu mesleği ifa eden arkadaşlarımız bu olayların içersinde yer almamalı ve uzak durmalılar. İşletme, genel müdür, yatırımcı ve tesis sahiplerinin hassasiyeti çok önemli." 

HÜKÜMETE 12 AY TURİZM ÇAĞRISI

Yeni bir teşvikle 15 Eylül, 30 Kasım arasında uçaklara yapılan desteğin 2'nci dönemine geçildiğini aktaran Yusuf Hacısüleyman, turizmin 12 aya yayılması için hükümete çağrıda bulundu. Hacısüleyman, şöyle konuştu:

"Antalya gibi turizmi yüksek, her türlü altyapısı olan şehrin kış döneminde tesislerin yarısından fazlasının kapatması, personelin yüzde 70'inin iş bulamaz halde bir sonraki sezonu bekler durumda kalmasını önleyecek bazı tedbirler için çağrıda bulunuyoruz. Çalışanların işlerine devam edebilmeleri için maaşları üzerindeki vergisel yükün azaltılmasını tavsiye ediyoruz. Bunu turizmin 12 aya yayılması için olmazsa olmaz görüyoruz. Uçak desteğinin tüm kış boyunca devam etmesini arzu ediyoruz. Nisan ayı dahil olmak üzere atıl durumdaki yataklarımızın ve evde bekleyecek personelimizin sorunlarına çare olabilecek uygulama olmasa bile bir miktar merhem olabileceğini düşünüyoruz." 

Turist getirmek için tur operatörü, acente, otel ve taşıma şirketlerinin 365 gün, 24 saat çalıştığını, bu nedenle bir kısım uygulamalar ya da bilgilendirmeler için sektörün tüm temsilcilerinin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Hacısüleyman, "Şu günlerde birçok ülkede 'Türkiye'nin bazı coğrafi bölgelerine gitmeyin' uyarısında yazılar olduğunu biliyoruz. Normal olabilecek bazı gösterilerin de bir korku fulyası içersinde sunulmasına asla müsaade etmeliyiz. G-20'yi hepimiz güvenli bir kent, hoşgörünün en yaygın olduğu kent ve sevginin hüküm olduğu bir kent olarak Antalya'da yapılacak olmasının, imaj tazelemeye yönelik olması gerektiğini biliyoruz. G-20'nin Antalya'da yapılmış olmasını mutlulukla karşılıyoruz. Hem ülkemizdeki zor dönem hem Ortadoğu'daki zor dönemin en zor noktasının geçilmiş olduğunu umarak, sonraki yılın daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

KENDİMİZE BAKALIM 

Ortadoğu ve Karadeniz'deki anlaşmaları hatırlatarak daha iyi bir 2016 temennisinde bulunduklarını belirten Yusuf Hacısüleyman, döviz kurları ve Rusya pazarındaki devalüasyon hızının devam ettiğini söyledi. Hacısüleyman, "Kendi ülkemize baktığımızda bizde de 2.35- 2.25 gördüğümüz aylardaki kurların bugün ne hallere geldiğini görüyoruz. Yüzde 35-40'a yakın bir devalüasyonla karşı karşıyayız. Umarız ki umutla 2016'ya bakarız" dedi.

"GÜVENLİK OLMAZSA TURİZM OLMAZ"

Dünyada turizmi etkileyen olumsuz siyasi gelişmelerin devam ettiğini belirten BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb ise, Güney Amerika ve Ortadoğu'daki siyasi gelişmelerin yanı sıra, Rusya başta olmak üzere kötü ekonominin turizmi olumsuz etkileyen faktörlerden olduğunu söyledi. Türkiye ve Antalya'nın turizm potansiyelini yakından takip ettiğini dile getiren Taleb, "Antalya bu konuda ilgiyle izleniyor. Turizmi etkileyen çok önemli faktörler var. Bunların en önemlisi güvenlik, eğer güvenlik olmaz ise turizm olmaz. Bu konuda özellikle Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'nin bunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. İkinci faktör ise sürdürülebilirlik. İstikrar ve sektördeki devamlılık çok önemli. Teknolojik açıdan da yeniliklerin takip edilmesi üçüncü faktör. Bu üç faktörün devam etmesi halinde Türkiye ve dünya turizminde büyüme devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve beraberindekiler, katılımından dolayı BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb'e hediye verdi.


AKDENIZ TURISTIK OTELCILER VE ISLETMECILER BIRLIGI'NIN (AKTOB) TOPLANTISI, TURIZM BOLGESI KUNDU'DAKI BAIA OTEL'DE GERCEKLESTI. TOPLANTIYA BM DUNYA TURIZM ORGUTU GENEL SEKRETERI RIFAI TALEB, KONUSMA YAPTI. KONUSMALARIN ARDINDAN AKTOB BASKANI YUSUF HACISULEYMAN VE BERABERINDEKILER, KATILIMINDAN DOLAYI BM DUNYA TURIZM ORGUTU GENEL SEKRETERI TALEB'E HEDIYE TAKDIM ETTI.(FOTO:AKIF ARICI/ANTALYA-DHA)

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)- 

 
Başarılı öğrencilere ödül
 
Kumluca'da seyir halindeki otomobil yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Topçu: Aspendos eleştirileri ideolojik linç
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ...
Aspendos restorasyonunda 'mutfak mermeri' eleştirisi
ANTALYA’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki ...
Alanya'da yılda 250 bin turist safari yapıyor
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen turistlerin en çok tercih ettiği ...
 
Turizm desteği belli oldu
Turist sayısındaki azalmaya karşı önlemler artıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
Oteller hastane veya okula dönüşebilir
Turistik Otelciler İşletmeciler ve yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı ...
Safaride cip devrildi; 7 turist yaralı
ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde safari sırasında devrilen cipte 4’ü İngiliz, ...
 
Sahiller turistlere kaldı
ANTALYA'da Arife Günü etkili olan yağmurun yerini güneşli havaya bırakmasıyla sahiller doldu.
Alman devinden 24 otel geliyor
Almanya'nın en büyük 4'üncü tur operatörü FTI, satışları kuvvetlendirmek ...
Otel esnafı böyle turist görmedi
Antalya'da 5 yıldızlı otelde, sahte 50 Euro'lar ile alış veriş yapan turistin ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva