Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
23 Ağustos 2021 Pazartesi - 11:15

Güzel ülkemi çok seviyorum

Turgut Güngör

Güzel ülkemi çok seviyorum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'mi çok seviyorum. Kim sevmez ki vatanını? Cennet yurdumun ormanlarını yaksalar da seviyorum. O alanlara çok yıldızlı turistik otel yapılmasına göz yumsalar da,  yanan yerlere maden arama ruhsatı verseler de çok seviyorum. Dere yataklarına kentler kursalar da, hidro elektrik santralları yapsalar da, sel felaketine göz yumsalar da ülkemi çok seviyorum. Fay hatlarında olan güzel ülkemi çok seviyorum. Doğusu, güneyi, Marmara'sı,  İstanbul'u ile her gün deprem bekleyen insanların yaşadığı bu coğrafyayı çok seviyorum. Depremin ayak sesleri duyulsa da "Bak geliyorum, önlem alın, binaları yenileyin" diye yıllardır bağırsa da kılını kıpırdatmayan yöneticileri de sevmek istiyorum. Marmaris'e yazlık, Ahlat'a kışlık Saraylar yapılmasını istemiyorum. 500 milyon dolarlık bilmem kaçıncı uçak alınmasına, 80 milyon dolarlık çift zırhlı Mercedesler sipariş edilmesine karşı çıkıyorum. Tuzla tersanesine 140 metrelik yüzen saray sipariş edilmesine tepki veriyorum. Oysa, ben bu güzel ülkemi çok seviyorum. 

İBAN PARALARI NEREDE

Nükleer santral için ağaçların kesildiğini öğrenince çıldırıyorum. Kamu Bankası'ndan 750 milyon dolar kredi alan iş insanının yıllardır parayı ödemediğini duyunca öfke duyuyorum. Yangın söndürme uçaklarının yedek parçası ve tamiri için 4 milyon doları vermeyen anlayışı kınıyorum. 

Etiyopya, Somali, Sudan, Gabon gibi ülkelere milyonlarca dolar bağış yapıldığını öğreniyor, şaşırıyorum. Her felaket haberinde IBAN numarası yollayan, mesaj yazan AFAD, Kızılay, Bakanlık gibi kurumlara yardım yapmanın huzurunu yaşamak istiyorum. TOKİ'ye 10 yılda "Yurtdışı Çıkış Harçları" adıyla akıtılan 1 milyar lira nerede diye soruyorum. Deprem Vergisi olarak toplanan 35.5 milyar doların nereye harcandığını merak ediyorum.

KARDEŞLİK DİYE SÖMÜRÜ

"İğne yoktu, yol yoktu, havaalanı yoktu, üniversite yoktu, biz yaptık" diye övünen siyasetçilerin, böylesine kibirli oluşunu sevemiyorum. Yollarımız, yol geçen hanı. Ekonomi allak bullak. Adalarımızda başka bayrak. Yalılar, sahiller, topraklar Katarın,  İsrailin, İngilizin. Fabrikalar Arapların.  Sokaklarımızda Afrikalılar tezgah açıyor. Afganlar sürüler halinde akın ediyor. Irak'tan kaçan peşmergelere, Suriyeli savaş kaçkınlarına kucak açıyor, besliyor, nüfusumuza alıyor, vatandaş yapıyoruz.  Türkmen, Özbek, Kazak, Tacik, Azeri ırkdaşlarımız yıllardır bizden biri oldu. Kabul ediyor, iş veriyor, hakları olan parayı esirgiyor,  bir anlamda sömürüyor, kendi çıkarımıza bakıyoruz. Bu olanlara "kardeşlik" diyoruz.  Olanlardan utanıyor, karşı çıkamıyor, kendi insanımızı, esnafımızı koruyamıyor, yine de ses çıkaramıyoruz. 

Böylesine kötü koşullar,  vurdumduymazlık, aymazlık, çirkeflik olsa da bu ülkeyi çok seviyorum. Bu kafadaki bürokratlara kızıyorum, alınamayan kararlara isyan ediyorum, bireysel tepki gösteriyorum. İnsanımızın yardımseverliğini, kadirşinaslığını, cömertliğini, yumuşak kalpli oluşunu alkışlıyor, ülkemi çok seviyorum. 

BİZ GÜLMEYİ UNUTTUK

Nefret dolu söylemlerden utanıyorum. Kindarlık sözlerini anlamıyor, duymazlıktan geliyorum. Din adına beyin yıkayanları, en çok da Atatürk'e dil uzatan, ceza almaktan kurtulmak için "meczup" raporu verilen sözde delileri kınıyorum. "Hudut namustur" yazan gençleri gözaltına alan güvenlik güçlerine, yargı süreçlerine şaşırsam da memleketimi çok seviyorum.

 Bu cennet ülkem, bir süredir ciddi sıkıntılar geçiriyor. İnsanların sabırları tükenme noktasına geldi. Salgın hastalık endişesi, yakınlarını kaybedenlerin acısı, işsizlik bunalımı, yokluk, yoksulluk kısır döngüsü hepimizi yıprattı. Somurtkan olduk, gülmeyi unuttuk. 

ERKEN SEÇİM ÖNERİSİ

Bir şey olmalı...Biri bir şey yapmalı...Ne mi olmalı? Olumsuz, karamsar havayı dağıtacak, nefes aldıracak bir erken seçim olabilir. Nasıl mı olur? MHP hükümete desteğini çekebilir. Muhalefet partilerinin milletvekilleri topluca istifa edebilir. İktidardaki parti kötü koşulları görerek seçim kararı alabilir.

Maliyeti yüksek, faturası ağır olsa da güzel ülkeme bir erken seçim nefes aldırır.

 Bu durum ve şartlar içinde bile, Atatürk'ün dediği gibi, "Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek var olacaktır" inancımı koruyorum. Güzel ülkemi çok seviyorum.

 
SGK'nın üzerine zimmetlediği solunum cihazı hastanede çalındı
 
Bakan Koca'dan sağlıkta şiddete tepki
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recai Özdemir 24 Ağustos 2021 Salı 20:28

Ülkesini seven insanları seviyorum…

Yorumu oyla      0      0  
Necati Özdemir 23 Ağustos 2021 Pazartesi 19:37

Emeğine ve yüreğine sağlık. Selamlar ve sevgiler gönderiyorum hepinize.

Yorumu oyla      0      0  
Erguder Tirnova. 23 Ağustos 2021 Pazartesi 15:33

Bendee bu guzel yorum7n için Seni çok ama cok seviyorum. ..ve diyorum ki: ..Acaba tum politikacilar; iktidar ve muhalefet millet vekilleri bu " muhtesem " yorumu ciddiyele okusa ve icten duygulari ile hareket ederlerse bu ongoruu sel8ne katilacaklarina eminim. Biraz " BEYAZ ILETISIM " yuruutmenin ne sakincasi olur. Sadece fikir korlügundan kurtuluruz... .....Ben inaniyorum elbirligi etmenin zamaninin geldigine. .......ve "ULKEMI SEVIYORUM " Silagonuna tesvik kampanyasina tüm TC YURTTASLAR''in yurekten istirak etmelerini dilerim..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK'nın üzerine zimmetlediği solunum cihazı hastanede çalındı
FATİH'te özel bir hastanede koah hastalığı tedavisi gören babası için ...
Selde denize sürüklenen tomruklar toplanıyor
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından ...
40'ıncı Kafkasör Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi
ARTVİN'de bu yıl 40'ıncısı gerçekleştirilen 'Kafkasör Kültür, Turizm ve ...
 
Yolcu otobüsünde can pazarı!
ANTALYA'dan yola çıkıp Mersin'in Silifke ilçesinde, minibüse çarptıktan ...
Türkiye'den Haiti'ye deprem yardımı
TÜRKİYE, 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin etkileriyle ...
12 yaşındaki kızdan 3 gündür haber alınamıyor
İSTANBUL Fatih'te 12 yaşındaki Kübra Dinç'ten, geçtiğimiz cuma günü babaannesinin ...
 
Eller tetikte 'yeşil altın' nöbeti tutuyorlar
BATMAN yöresinde 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın hasat döneminin ...
Keçeden üretilen halıya talep arttı
MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde 51 yıl önce babasından devraldığı keçecilik ...
Alev alev yanan kafe, küle döndü
ÜMRANİYE'de 3 katlı bir kafe alev alev yandı. Çevrede paniğe neden olan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva