Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
15 Ocak 2020 Çarşamba - 14:46

HO-RE-CA'da hedef 3.5 milyar dolar

ANTALYA'da ANFAŞ Fuarcılık tarafından bu yıl 31'inci ANFAŞ Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) ile 27'nci ANFAŞ Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), 'Hotel-Restoran-Cafe' (HO-RE-CA) adı altında birleştirildi.

HO-RE-CA da hedef 3.5 milyar dolar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin en büyük konaklama, ağırlama, yiyecek ve içecek endüstrisi hotel, restoran ve cafe buluşması, ANFAŞ Fuar Merkezi'nde yapılan açılış töreniyle başladı. Törene Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı eski bakan yardımcısı ve Ak Parti eski Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Gülşah Özdemir, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ATSO Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ile yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda katılımcı yer aldı.

ANTALYA ÜÇÜNCÜ

Antalya'nın geçen yıl 16 milyona yakın ziyaretçi ağırlayarak tüm zamanların rekorunu kırdığını belirten Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, “Yılbaşında gerçekleştirilen bu fuarla da Antalya, turizmde ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor. 650 bin yatak kapasitesi ve milyonlarca ziyaretçisi ile turizmde dünya şehriyiz. Antalya'nın turizmden daha fazla pay alabilmek için fuarlarda da etkinliğini göstermek istiyor. Antalya'da 28 fuar gerçekleştirilmekte. Ülkemizde en fazla fuarın düzenlendiği üçüncü kent. Birincisi İstanbul, ikincisi İzmir" dedi.

40 BİN METREKARE DOLDU

Turizm ve gıda sektörlerine yön veren Türkiye'nin en büyük fuarları Hotel Equipment'e 31'inci kez, Food Product'a 27'nci kez ev sahipliği yapmaktan gururlu olduklarını söyleyen Ali Bıdı, 40 bin metrekarelik alanı ile fuarların doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını açıkladı. Bu yılki fuarlarda 600'ün üzerinde firma, 3 bin 700'den fazla markanın yer aldığını belirten Bıdı, 50 binden fazla yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçi beklediklerini söyledi.

HİSSE SATIŞI ÇAĞRISI

Bu fuarların oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ali Bıdı, Almanya'da fuarcılığın çok ileride olduğu ve yüksek gelirler elde edildiğinden bahsederek, Türkiye ve Antalya'nın da fuarcılıkta Almanya seviyelerini yakalaması gerektiğini söyledi. Fuarcılığın gelişmesi için bütün yatırımını ANFAŞ'a yaptığını kaydeden Bıdı, fuarcılığın gelişmesi için herkesin katkı ve destek vermesini istedi. Bıdı, bazı ortakların hisse satışı yapacağını belirterek, bu konuda istekli olanlara da çağrıda bulundu.

3.5 MİLYAR DOLARLIK HEDEF

Yurtdışı alım heyetleri ve katılımcılar arasında düzenlenecek B2B görüşmelerinde toplam 3.5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedeflendiğini belirten Bıdı, "Ekibimiz sektörün önünü açacak uluslararası yeni hedef pazarlara yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Yurtiçinin yanı sıra, ABD, Almanya, Brezilya, Cezayir, Çin, Hindistan, Ukrayna'nın olduğu toplam 70 ülkeden alım ve heyeti ve ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

'YAŞASIN ANADOLU' TEMASI

Hotel Equipment ve Food Product fuarlarında, Türkiye'nin sektördeki satın alma platformları otel, restoran, kafe, hastaneler, yurt ve misafirhaneler gibi sektör ve kamu kurum yöneticilerinden oluşan alım heyetleri biraraya gelecek. Fuarlarda, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği ve ANFAŞ işbirliğiyle 'Yaşasın Anadolu Food Show etkinleriyle, turistik tesislerde yerli malı kullanımını teşvik için yemek yarışmaları, workshop ve söyleşiler yapılacak.

VERİMLİ ENERJİ

Otel Baristaları Derneği tarafından 'Latte Art Yarışması ve Kahve Etkinlikleri, fuarın her günü ziyaretçilerle buluşacak. Ayrıca Hotel kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği tarafından 8'inci Uluslararası Housekeeping Olimpiyatları ile enerjinin verimli kullanımı ve elektrik maliyetlerinin düşürülmesi konusunda bilgilerin verileceği Enerex Enerji temalı özel oturumlar yapılacak.

TURKIYE'NIN EN BUYUK KONAKLAMA, AGIRLAMA, YIYECEK VE ICECEK ENDUSTRISI HOTEL, RESTORAN VE CAFE BULUSMASI, ANFAS FUAR MERKEZI'NDE YAPILAN ACILIS TORENIYLE BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK KONAKLAMA, AGIRLAMA, YIYECEK VE ICECEK ENDUSTRISI HOTEL, RESTORAN VE CAFE BULUSMASI, ANFAS FUAR MERKEZI'NDE YAPILAN ACILIS TORENIYLE BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE'NIN EN BUYUK KONAKLAMA, AGIRLAMA, YIYECEK VE ICECEK ENDUSTRISI HOTEL, RESTORAN VE CAFE BULUSMASI, ANFAS FUAR MERKEZI'NDE YAPILAN ACILIS TORENIYLE BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Araçta ele geçirilen uyuşturucuya 2 gözaltı
 
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
25 öğrencisine istismarla suçlanan öğretmenin, 300 yıl hapsi istendi
ANTALYA'da, 25 ilkokul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ...
CHP'li belediye başkanı, Türel'in projesine 'Güzel' dedi
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Menderes Türel döneminde hayata ...
CHP'de 8 ilçede başkanlar değişti
ANTALYA'da CHP'nin ilçe kongreleri tamamlandı. Seçimler sonrasında 8 ilçede ...
 
Başkan Kurnaz, otogar esnafını ziyaret etti
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali ...
Esline mankenleri katalog çekiminde buluştu
ANTALYA'nın popüler mankenlik ajansı Esline, 2020 katalog çekimi gerçekleştirdi.
ANTİAD'ta devir teslim töreni
ANTALYA İş İnsanları Derneği'nin (ANTİAD) 5'inci dönem başkanlığına seçilen ...
 
Nazım Hikmet dizelerini trafoya çizdiler
ANTALYA'da, elektrik trafo binalarını sanat eserine dönüştüren Muratpaşa ...
Antalya'da Yabancılar Meclisi kuruldu
ANTALYA'nın en kalabalık ilçelerinden Muratpaşa'da yaşayan yerleşik yabancılar, ...
Minik sanatseverler için senfonik masal
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Şubat ayında 'Fonikler Köyü' senfonik ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva