Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
2 Ekim 2018 Salı - 15:11

Haber Global, 'mağdurun sesi' olacak

Geçtiğimiz hafta yayın hayatına giriş yapan Türkiye'nin en genç haber kanalı Haber Global'in Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, bambaşka bir ekran oluşturmak istediklerinin altını çizerek, "Mağdurun devlete sesini duyurmasını sağlayacağız" dedi.

Haber Global,  mağdurun sesi  olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Güvenilir, tecrübeli, insan odaklı, hızlı, sosyal habercilik anlayışıyla topluma ve insana katkı sağlayan haberler yapan, Türkiye’nin en iyi haber kanallarından biri olmayı hedefleyerek, haberciliğin rutinlerini kıran bir kanal olma amacıyla yola çıkan Türkiye'nin yeni haber kanalı Haber Global geçtiğimiz hafta yayın hayatına başladı.

Azerbaycanlı Global MedyaGroup A.Ş.tarafından kurulan ve Genel Yayın Yönetmenliği'ni deneyimli televizyoncu Suat Toktaş'ın yaptığı kanal, her biri alanında uzman birçok ismi kadrosunda bulunduruyor. Bütün platformlarda izlenir olacak Haber Global Türkiye'den ve dünyadan haberler, tartışma programları, ekonomi, spor, insan hikâyeleri, sosyal medya, teknoloji, sanat, eğlence, müzik ve belgesel olmak üzere pek çok konuda içerikleri izleyicileri ile buluşturacak.

Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş kanalın kuruluş hikâyesini anlatırken, Türkiye televizyonculuğu için müthiş bir proje olduğunu ifade etti. 200'den fazla alanında uzman kişi ile yola çıkıldığını bildiren Toktaş, editörleri ve ekran yüzleri ile ortak bir dil, kültür ve habercilik anlayışı oluşturduklarını kaydetti. Toktaş, kışkırtan değil, uzlaştıran bir çizgi izleyeceklerinin altını çizerek, "biz daha çok sosyal haberlere eğilmeyi düşünüyoruz. Tartışma programlarımız da olacak. Tartışma programlarımızda herkesin kendisini rahatlıkla ifade edebileceği bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Kışkırtan değil tam tersine birbirini anlamaya çalışan görüşlerini en net şekilde ifade edebilecekleri bir tartışma programı formatı yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

"TOPLUM SORUNLARINA EĞİLECEĞİZ"

"Bizim daha çok yapmak istediğimiz ve iddialı olduğumuz yer, gündüz kuşaklarındaki sosyal habercilik çerçevesinde ürettiğimiz haberlerimiz olacak" diyerek sözlerine devam eden Toktaş , "Gündüz saatlerinde toplum sorunlarına eğilen, mağdurun devlete sesini duyurmasını sağlayacak, devletle halk arasında köprü oluşturacak ve çözüm üretebilecek bir kanalız. Çünkü siyasetin çok konuşulduğu bir dönemdeyiz. Siyaset çok fazla konuşulduğu için sosyal sorunlarımızın biraz ıskalandığını düşünüyoruz. O alanda habercilik yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda insanların seslerini duyurabilirsek ne mutlu" şeklinde açıklamada bulundu.

"DOĞRU VE HIZLI HABERCİLİK YAPACAĞIZ"

Haber Global’ın ekran yüzlerinden Erhan Ertürk de heyecanlı olduklarını vurgulayarak, "Türkiye'nin en genç haber kanalını kurduk. Genç bir haber kanalıyız ama bu binanın içine tecrübeyi getirdik. Bu binada Türkiye'nin en iyi gazetecilerini ve ekran yüzlerini göreceksiniz. Bu binanın içerisine tecrübeyi, bilgiyi ve birikimi getirdik. Dolayısıyla iddialı bir başlangıç yaptık. Türkiye'nin en genç haber kanalında doğru ve hızlı habercilik yapacağız. Bunları düşünerek yola çıktık ve yayınlarımıza başladık. İzleyiciye layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

"ANLAŞILIR OLMAK GİBİ BİR DERDİMİZ VAR"

Kanalın bir başka ekran yüzü Senem Toluay Ilgaz ise kurulan ekibin çok tecrübeli olduğuna değinerek şunları söyledi: Medyanın farklı yerlerinde çalışmış haberciler var. Bu ikisinin bir araya gelmesi de güzel. Çünkü ikisinin dinamikleri farklı ve onun ortasını bulmak da güzel. Tecrübeli ve heyecanlı bir ekip... Sanki mesleğe dün başlamış gibi bir heyecan var. Bunu da hazırlık aşamasında gördüm. O aşamada bir haber metnini nasıl yazmalıyız, televizyon metni nasıl olmalı, standartlarımız ne olmalı diye... Çünkü anlaşılır olmak gibi bir derdimiz var. Bu ekrana gelen her haberin seyirci açısından anlaşılır, basit bir dili olması lazım."

"HABERCİLİĞE YENİ BİR SOLUK GETİRMEK İSTİYORUZ"

"Haber Global çok heyecanlı, çok dinamik ve deneyimli bir ekipten oluşuyor" diyen diğer bir ekran yüzü Seda Selek, "Ben dahil bütün arkadaşlarımız farklı kanallarda edindiğimiz tecrübelerimizi buradaki ortak havuzda bir araya getirdik. Bunun yaratacağı sinerji elbette önemli. Beklentilerimiz var. Her şeyden önce Türkiye'de çok uzun süredir yeni bir haber kanalı kurulmadı. Biz Haber Global olarak televizyonculuğa ve haberciliğe yeni bir soluk getirmek, klişelerin ve kalıpların dışına çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 
'Kaleiçi Old Town Festivali' başlıyor
 
ASFİM parkinson hastalarına umut oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinayet sanığı: Ben öldürdüm ama cesedi yakmadım
BOLU'da, tartıştığı Burak Altuntaş'ı (17) öldürüp, cesedini yaktığı iddiasıyla ömür ...
Simülasyon aracında kazayı yaşadılar
 MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde vatandaşlara, simülasyon aracında, kaza ...
Deniz Zeyrek Hürriyet'ten gönderildi
Doğan Medya Grubu’nun mart ayında Demirören Holding’e satılmasının ardından ...
 
Psikolog eski hastası tarafından vuruldu!
BAHÇELİEVLER'de bulunan özel bir hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor yaralandı.
Lüks otomobil, otobüs durağına daldı: 3 yaralı
ÜSKÜDAR'da kontrolden çıkan lüks otomobil otobüs durağına girdi. Kazada ...
O soruyu soramadılar...
Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Berat Albayrak'ın ülkenin ekonomisini ...
 
Adıyla şaşırtan 'Çıplak' köy
ÇANAKKALE merkeze bağlı, 340 nüfuslu Çıplak köy, adıyla duyanları şaşırtıyor. ...
ATM'den döviz işlemlerinin izi sürüldü
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ekonomik ve finansal güvenliği ...
Hakkari'de 2 PKK'lı terörist teslim oldu
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva