Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
17 Aralık 2019 Salı - 13:12

Haham gözetiminde fındık yağı üretimi

MUSEVİLERİN Hamursuz Bayramı'nda tüketeceği fındık yağının üretimi, Yahudi din adamı olan haham gözetiminde, Afyonkarahisar'da gerçekleştiriliyor. Üretim aşamasını takip etmek için ABD'den gelen haham Yahudan Taub, "Fındık yağını Türkiye'den almayı tercih ediyoruz" dedi.

Haham gözetiminde fındık yağı üretimi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İsrail, ABD, İngiltere ve İtalya'da yaşayan Musevilerin her yıl kutladığı Hamursuz Bayramı'nda (Pesah) tüketilecek fındık yağı, Afyonkarahisar'daki yağ firması tarafından karşılanıyor. Hamursuz Bayramı'nda tüketilecek fındık yağının üretim sürecini takip etmek üzere haham Yahudan Taub, ABD'den Afyonkarahisar'a geldi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fındık yağı üretilen fabrikada tüm aşamalar, Taub'un gözetiminde gerçekleştiriliyor. Tedarik edilecek 5 konteyner yağın tamamlanacağı güne kadar fabrikada incelemelerini sürdürecek olan Taub, daha sonra ABD'ye dönecek.

'FINDIK YAĞINI TÜRKİYE'DEN ALIYORUZ'

Musevilerin nasıl yaşaması ve beslenmesi gerektiğinin kutsal kitapları Tevrat'ta anlatıldığını söyleyen Yahudan Taub, "İnancımıza göre, 7 gün boyunca hiçbir şekilde maya ve tahıl içermeyen ürünler tüketiyoruz. Bu süreçte tamamen ağaçlarda yetişen ürünleri tüketiyoruz. Museviler de kendi aralarında bölünmüş. Bu bölünmeye karşılık kimileri pamuk yağı tüketebilirken, birçoğumuz da tüketemiyor. Bu da yorumlamalarla ve din adamlarıyla ilgili. Bu süreçte üretilen ceviz yağı, fındık yağı, badem yağı ve palmiye yağı içinde en iyisinin fındık yağı olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı da fındık yağını Türkiye'den almayı tercih ediyoruz" dedi.

'TÜM İŞLEMLER İSTEDİĞİMİZ GİBİ YAPILIYOR'

Yahudan Taub, 'Kosher Sertifikası' gereğince alacakları ürünlerin fabrikada sterilizasyonunu yaptıklarını vurguladı. Alacakları ürünün ham maddesi uygun olduğunda verdikleri onayla üretimin başladığını aktaran Taub, "Bunu her fabrika sağlayamıyor; çünkü 'Kosher', bugün Amerika'ya gittiğiniz zaman İSO ve HASİP gibi bir kalite belgesi olarak görülür. Dünyanın her yerinde artık bu şekilde kabul ediliyor. Ben, Türkiye'ye ilk kez geldim. Bu fabrikayı da ilk defa görüyorum. Biz bu işi 20 yıldır yapıyoruz. Bu fabrikanın birçok fabrikadan çok daha ileri olduğunu ve bu kurallara çok sadık kaldığını düşünüyorum. Gönül rahatlığıyla fındık yağı tüketilebilir. Benim bu konuda gönlüm rahat. Fabrika sahiplerine de güveniyorum. Tüm işlemler istediğimiz gibi yapılıyor" diye konuştu.

5 KONTEYNERLİK İHRACAT

İşletmenin üretim müdürü olan Mehmet Çiftçi de Hamursuz Bayramı için yaklaşık 25 yıldır Yahudi din adamlarının gözetiminde fındık yağı üretimi yaptıklarını söyledi. Fındık yağlarını İsrail, ABD, İngiltere ve İtalya'ya ihraç ettiklerini aktaran Çiftçi, "Her yıl bayram öncesi din adamları, yağ üretimini gözlemlemek için fabrikamıza geliyor. İsrail'e ilk ihracatımız 1995 yılında başladı. O yıldan beri de Musevi din adamları fabrikamıza geliyor ve buradaki üretimin tamamında bulunuyor. Ürünlerde herhangi bir karışımın olup olmadığını inceliyorlar. Ürünlerin kalitesi uygunsa ancak o zaman kabul ediyorlar. Kendisi, ABD'den geldi ve oraya yapılacak 5 konteynerlik ihracat için burada" dedi. 

MUSEVILERIN HAMURSUZ BAYRAMI'NDA TUKETECEKLERI FINDIK YAGININ URETIMI, YAHUDI DIN ADAMI HAHAM GOZETIMINDE AFYONKARAHISAR'DA GERCEKLESTIRILIYOR.(FOTO:MUSTAFA KILINC/AFYONKARAHISAR-DHA)

MUSEVILERIN HAMURSUZ BAYRAMI'NDA TUKETECEKLERI FINDIK YAGININ URETIMI, YAHUDI DIN ADAMI HAHAM GOZETIMINDE AFYONKARAHISAR'DA GERCEKLESTIRILIYOR. URETIM ASAMASINI TAKIP ETMEK ICIN ABD'DEN GELEN DIN ADAMI YAHUDAN TAUB, "FINDIK YAGINI TURKIYE'DEN ALMAYI TERCIH EDIYORUZ" DEDI.(FOTO:MUSTAFA KILINC/AFYONKARAHISAR-DHA)

MUSEVILERIN HAMURSUZ BAYRAMI'NDA TUKETECEKLERI FINDIK YAGININ URETIMI, YAHUDI DIN ADAMI HAHAM GOZETIMINDE AFYONKARAHISAR'DA GERCEKLESTIRILIYOR. URETIM ASAMASINI TAKIP ETMEK ICIN ABD'DEN GELEN DIN ADAMI YAHUDAN TAUB, "FINDIK YAGINI TURKIYE'DEN ALMAYI TERCIH EDIYORUZ" DEDI.ISLETMENIN URETIM MUDURU MEHMET CIFTCI (SAGDA) DE 'HAMURSUZ BAYRAMI' ICIN YAKLASIK 25 YILDIR YAHUDI DIN ADAMLARININ GOZETIMINDE FINDIK YAGI URETIMI YAPTIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:MUSTAFA KILINC/AFYONKARAHISAR-DHA)

MUSEVILERIN HAMURSUZ BAYRAMI'NDA TUKETECEKLERI FINDIK YAGININ URETIMI, YAHUDI DIN ADAMI HAHAM GOZETIMINDE AFYONKARAHISAR'DA GERCEKLESTIRILIYOR. (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Etiketler:
 
Yabancı uyruklu kadınları, bakıcılık vaadiyle fuhşa zorladılar
 
Uyuşturucu satıcısı kadın yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırsızı, izindeki polis yakaladı
AFYONKARAHİSAR'da, bir iş yerinden birer gün arayla 2 cep telefonu çaldığı ...
Çay'da Yetişkin Günleri etkinliği
AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde Yetişkin Günleri etkinliği düzenlendi.
Silahla vurulan yılkı atı tedaviye alındı
AFYONKARAHİSAR'da, sol ayağından ateşli silahla vurulmuş halde bulunan ...
 
Seyir halindeki otomobil yandı
AFYONKARAHİSAR'da seyir halindeki otomobil çıkan yangında hasar gördü.
Afyonkarahisar'da tarihi eser operasyonu
AFYONKARAHİSAR'da jandarmanın düzenlediği operasyonda, 239 sikke ve 70 ...
Afyonkarahisar'da yaban hayatı fotokapana yansıdı
AFYONKARAHİSAR'da yaban hayatındaki canlıların araştırılması çalışmaları ...
 
Dinar'da anaokulu açıldı
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesindeki Yusuf- Sultan Güçlü Anaokulu açıldı.
Okul bahçesine kümes yaptılar
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde bir ortaokulun öğretmen ve öğrencileri, ...
Kaymakamdan yaylı ok atış kursuna ziyaret
SANDIKLI Kaymakamı Eflatun Can Tortop, eğitmen Mevlüt Kızak tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva