'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
29 Şubat 2024 Perşembe - 17:07

Hakan Tütüncü 5 yılda yapacaklarını anlattı

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, “Antalya'nın öncelikli problemi olan ulaşım sorununu kökünden halletmeliyiz. Yeni dönemde 5'nci yılın sonuna vardığımızda ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya olacak" dedi.

Hakan Tütüncü 5 yılda yapacaklarını anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 5 yıl boyunca hayata geçirmeyi planladığı projelerini tanıttığı bir lansman toplantısı düzenledi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yüzlerce partili katıldı. Toplantı projelerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından Tütüncü, alkışlarla sahneye çıktı.

Antalya'nın temel sorunlarına karşı projeler geliştirdiklerini söyleyen Tütüncü, sahnede 5 yıllık süreçte ulaşım, ekonomik kalkınma, temel belediyecilik, çevreci belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültür, sanat, bilim- teknoloji-eğitim, sağlık-spor, imar- şehircilik, turizm, alt yapı olmak üzere 11 konu başlığı altındaki projelerini anlattı.

Başkan Tütüncü, “Kepez'in 15 yılı, Kepez'in altın yılları oldu, Antalya'nın da bir altın çağı olmalı diye düşündük. Modern dünya vizyonlarının gösterdiği yolda ilerleyerek Antalya'da yeniden bir zihniyet dönüşüme ihtiyaç var. Altın çağ dediğimiz bu dönem, 1 Nisan itibariyle başlıyor. 5 yılın sonunda Antalya, Kepez'in yaşadığı gibi bir değişime giriyor. 15 yılda Kepez'de bu nasıl başardıysak, bu kenti de hep birlikte yeniden dünyanın en güzel şehri yapalım" dedi.

'15 YENİ GÜZERGAH AÇACAĞIZ'

Antalya'ya açmayı planladıkları ve trafiği rahatlatacağını düşündükleri 15 güzergahı anlatan Hakan Tütüncü, “Yeni dönemde ilk başlığımız hayatımıza olumsuzluklarla tesir eden ulaşım olacak. Ulaşımla ilgili çözüm önerilerimizi aktaracağız. Belediyelerin 1'nci görevi ulaşımı düzenlemektir. Bütçelerinin önemli bir kısmını buna ayırırlar. Ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya olacak. Ulaşım ana planı hazırlayacağız, yeni yollar açacağız, katlı kavşaklar ve kavşak düzenlemeler yapacağız, raylı ulaşım ağımızı geliştireceğiz. Antalya'nın merkezine 15 yeni güzergah açacağız. Antalya'nın öncelikli problemi olan ulaşım sorununu kökünden halletmeliyiz. Yeni dönemde 5'nci yılın sonuna vardığımızda ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya olacak" diye konuştu.

Hakan Tütüncü, lansman toplantısına katılan kızına sarıldı, eşinin elini öptü

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUKLARINI VAKİT GEÇİRECEK YERLER OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Toplu ulaşımla ilgili birçok projelerinin hazır olduğunu özellikle raylı sisteme büyük önem vereceklerini belirten Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehir gelişiyor, nüfus ve araç sayısı artıyor ama yollar sabit kalıyor. Araç sayıları, nüfus artıyorsa yeni yol açmamak prensibine sahip olmak nedir anlamış değilim. Antalya'nın ulaşım sorunu çok ama bizim de heybemizde proje çok. 1 yıldır bu konuyu çalışıyoruz. Biz belediye başkanlığı koltuklarını vakit geçirecek yerler olarak görmüyoruz. Belediye başkanlığı koltukları memleket için, millet için hizmet üretilecek yerlerdir. Başkalarıyla aramızdaki fark bu. 5 yeni raylı sistem hattı ilave edeceğiz. Antalya'nın altın çağında metroculuğun ilk adımları atılacak. Mevcut otobüslerimizin tamamını elektrikli otobüslere dönüştüreceğiz."

MANAVGAT YANGININDA SİYASET ELEŞTİRİSİ

Altyapılarla ilgili bütün ilçelerde problemler olduğunu söyleyen Tütüncü, “ASAT'ın çok daha ciddi çalıştığı bir dönem olacak. Antalya'mızı yağan yağmur sonrasında sel baskınları, taşkınlar artık bizim keyfimizi kaçıramayacak. 2021'de cumhuriyet tarihinin en büyük yangını yaşadık. Bu yangında da güçlerimizi birleştirmek yerine, yangınla mücadeleye siyaset bulaştırıldı. Helikopterli videoları seyrettiniz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk sahasındaki yangın alanlarında yangınla mücadele ana planını yapıyoruz" diye konuştu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM İMAR PLANINI HAZIRLAYACAĞIZ'

İmar ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirten Tütüncü, “Kepez'in mülkiyet sorunlarını bitirmiş bir belediye başkanıyım. Şimdi bu Kepez'in yaşadığı mutluluğu Antalya'nın 19 ilçesi yaşayacak. Depreme dayanıksız binaları dönüştürmek için kentsel dönüşüm imar planını hazırlayacağız. Menderes başkanım döneminde başlamıştı bu çalışma her şey çok iyi ilerlerken, yeni dönem başlayınca kaldı. Aksu Altıntaş ile ilgili çalışmalar yapacağız. Kepez Santral Mahallesi'nin dönüşümünü de tamamlayamadılar. Bunların hepsini tamamlayacağız. Düden Çayı projesiyle EXPO alanında çok daha büyük bir yeşil alan kazandıracağız. Kaleiçi'nin Unesco Dünya Koruma Listesi'ne yapacağımız çalışmalarla kabul ettireceğiz" dedi.

'SİNEK DE OLMAYACAK, HAŞERE DE OLMAYACAK'

Antalya'daki festivallerinin önemine dikkati çeken Hakan Tütüncü, “Antalya'da yeni evlenecek olan çiftlere 1 yıl boyunca aylık 5 bin lira kira desteği vereceğiz. Üniversiteye kayıt yaptırana ilk 1 yıl ulaşım bedava olacak. Emeklilerimize de 10.00 ila 16.00 arasında ulaşım bedava olacak. Ulaşım ücretlerini biz karşılayacağız. Sinek, her yaz ayların canımızı yakan basit bir bir polemik konusu olmaktan çıkacak. Antalya bunları hak etmiyor. Antalya'nın altın çağında sinek de olmayacak, haşere de olmayacak" diye konuştu.

BAKANDAN TÜTÜNCÜ'YE ATOM KARINCA BENZETMESİ

Toplantının ardından Tütüncü ile birlikte açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bugün 31 Mart'taki yerel seçimlere hangi projelerle hazırlandığımızın, seçimlerden sonra kenti neler beklediğinin ön habercisiydi. Hakan Tütüncü, projelerini hemşerilerimizle paylaştı. Geçmişe bakıldığında, Antalya'nın şu anına bakıldığında birçok sorunu var ama çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Önemli olan doğru, gerçekçi projelerle adım adım gerekli yol haritasının belirlenmesi ve sonuca varılması gerekiyor. Hakan Tütüncü'nün Kepez'de gerçekleştirdiklerini gezdim ve gördüm. Kepez'de yapılanlar Antalya'da gerçekleştirilenlerin çok üstünde. Önemli olan burada işbirliğiyle, belediye olarak, hükümet, bakanlık olarak, omuz omuza vererek hedefe ilerlemektir. Ben kendisine atom karınca diyorum. Gecesini gündüzüne katarak, Antalya'yı kucaklayarak hedeflediğimiz altın çağına Antalya'yı ulaştıracak" dedi.

Konuşmasının ardından Hakan Tütüncü kızı Zeynep Hatice ve eşi Ayşe Tütüncü'yü sahneye çağırarak katılımcıları selamladı.

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) -

 
Prof. Dr. Naci Görür'den kritik sözler
 
Fırat Tanış'tan ilk açıklama: Susuyorum çünkü...
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Naci Görür'den kritik sözler
BİLİM Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Her depremde ...
Antalya polisinden 'sahte alkol' operasyonu
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10 ay süren takip sonunda 4 ilde eş ...
Dolandırıcı sosyal medya fenomeni, yurt dışına kaçarken yakalandı
ANTALYA'da kamu kurum ve kuruluşlarında tanıdıkları olduğunu söyleyerek ...
 
Antalya'da 'dolandırıcılık' konusunda bilgilendirme yapıldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği çalışmaları ...
Antalya'da asayiş olaylarında 269 kişi tutuklandı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü asayiş birimlerince son bir haftada 300 bin ...
Dünya diplomasisi Antalya'da buluşuyor
ANTALYA Diplomasi Forumu (ADF) 2024, 147 ülkeden 19 devlet başkanı, 73 ...
 
Antalya'da mutfaktaki ocak yangını büyümeden söndürüldü
ANTALYA'da beş katlı apartmanın en üst katında çıkan yangında, evdeki ...
Bekir Kıvrım’dan sanayi esnafına ziyaret
Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım seçim çalışmalarını ...
Antalya GÜSAD'da yeni dönem
GÜZEL Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi sanatçılar, 17'nci genel kurulda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva