Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
12 Mart 2022 Cumartesi - 09:39

Hakem operasyonu masum ve temiz mi?

Turgut Güngör

Hakem operasyonu masum ve temiz mi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hakem operasyonu yapılıyor, Kulüpler birliği Vakfı'na bilgi verilmiyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve asbaşkan Servet Yardımcı'nın  haberi yok. Onlar biz yapmadık diyorlar. Servet Yardımcı TFF başkan vekili, UEFA'da Türkiye'yi temsil ediyor, Fenerbahçe kongre üyesi. Futbol dünyasında "Rizespor'un düşme potasında olmasının bedelini hakemlere ödetiyor" fısıltısı dolaşıyor. 

TFF asbaşkanı Servet Yardımcı, "UEFA'ya yeni bir yapılanma hareketi olduğunu bildirdik. UEFA gerekçesini sorar. Eğer kriminal bir gerekçe yoksa -ki yok- verdiğimiz bilgiler, onlar için yeterli."

Bu sözlerden de TFF'nin hakemlerle ilgili kriminal bir araştırma veya soruşturma yaptığı anlaşılıyor. Hakem operasyonu masum ve temiz anlamı çıkıyor.  Gerçekten öyle mi? Mehmet Demirkol diyor ki:

"TFF ve MHK insanlar, futbol üzerinden birbirine girsin diye sabotaj yapıyor. Sezon ortasında aldıkları kararın başka izahı yok."

MHK BAŞKANI SORUNLU

Spor Gecesi programında Ömer Faruk Ünal, "MHK başkanı, sizin 20 yıl önce bu camiadan ayrılış sebebiniz neydi" diye sordu, yanıtını da kendisi verdi: "Ferhat Gündoğdu 20 sene önce kadın ve şike işlerinden dolayı meslekten atıldı. Şimdi MHK başkanı oldu. Riva'da panik var. Kulüpler Birliği'nde panik var. Facia işler çıkacak."

Spor yorumcusu ve yazar Mehmet Demirkol (Sokrates dergisi) diyor ki: "MHK başkanı Ferhat Gündoğdu'ya karşı geçmişte şike soruşturması var. Şimdi onlar atılacak ortaya. Zaten bu tür görevlere, istediklerini yaptırabilecekleri zayıflıkta, zaafları olan adamları özellikle getiriyorlar."

Spor yorumcusu ve yazar Serdar Ali Çelikler'in iddiası da şöyle: "Galatasaray-Rizespor maçına Ümit Öztürk atanınca, Rizespor başkanı Tahir Kıran MHK başkanını aramış. 'Bu çocuk Galatasaraylı. Sıkıntı olmasın' demiş. Maçtan sonra Tahir Kıran, MHK başkanını yine aramış 'kefaletini öde' demiş.

ÇAKAR'IN BOMBA İDDİASI 

Eski hakem, spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın iddiası çok ilginç: "FIFA tasfiye edilen bazı hakemlerin ifadesine başvurduğunda anlayacak ki, bazı Federasyon ve MHK üyeleri maç sonuçları ile ilgili hakemlere baskı ve telkinde bulunmuşlardır. Bunun en önemli kanıtı Hüseyin Göçek'in ifadesi olacaktır."

Bomba gibi iddiasına Çakar devam ediyor:

"Hüseyin Göçek korkmayıp her şeyi anlatır ve HTS kayıtları da incelenirse olay ortaya çıkar."

 Bitmiyor, dahası var. Şöyle devam ediyor Çakar:

"Şayet Suat Aslanboğa korkmayıp konuşursa bırakın FİFA'nın duruma el koymasını o zaman Türk adli makamları da olaya dahil olur."

Konuşan çıkar mı? Şimdilik cevap yok. Rizespor Başkanı Tahir Kıran'ın sözleri için Ahmet Çakar diyor ki: "Bu video FIFA veya UEFA'ya gittiğinde onlar da anlayacak ki, Türk hakemliği ile ilgili kararları MHK değil başkaları veriyor. Yine anlayacaklar ki Türkiye ligi şaibelidir."

DEPREM OLACAK DEMİŞTİ

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran'ın o konuşması şöyle:

"Biz 24 haftadır bağırıyoruz. 24 haftadır ciddi anlamda bize operasyon yapılıyor. Bitecek diye düşünüyoruz. Zaten bitmezse hakikaten sıkıntı var. Bir takımın üzerine bu kadar oynanmaz. Nereden neyin geldiğini gayet iyi biliyorum. Onlar için bir zaman tanıyorum. O zaman içerisinde bunu düzelttiler düzelttiler, düzeltmediler ciddi anlamda Türk futbolunda deprem olacak."

Evet futbol dünyasında bir deprem oldu. Hakem operasyonuyla yer yerinden oynadı. 

 Bu lig şaibelidir. MHK başkanının iddiasına göre, özgür olmayan hakemler akılları başka yerde maç yönetmiş. Akıl alacak iş değil,  söylenecek söz değil. Özgür iradesi olmayan hakemlerin yönettiği maçların sonuçlarını tescil etmek, Türk futboluna ihanet olacaktır.

Konuştukça dibi boyladı

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, yayıncı kuruluşta Güntekin Onay ile özel röportajda ne demek istiyor? "Görevden ayrılan arkadaşlarımızı, futbolun ve camianın dışında tutmayacağız. Onlarla diyaloğumuz ve eğitim konusundaki işbirliğimiz devam edecek."

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

"Görevden ayrılan" değil, "görevden alınan,  görev vermeyeceğimiz, aforoz ettiğimiz, kadro dışı bıraktığımız" demesi daha doğru olurdu.

"Arkadaşlarımızı futbolun ve camianın dışında tutmayacağız" sözü de ne kadar doğru? Sezon sonuna 10 hafta kala görev vermeyeceğini açıkladığı ve futbolun dışında tutmayacağız dediği insanlarla ne yapacak? 

HÜR KARAR VERMEDİLER

Ferhat Gündoğdu'yu çok güç durumda bırakacak, inandırıcılığını yitirmesine neden olan sözleri söyle:

 "Düşüncesinde ve davranışında hür olmayan hiçbir insan, rahat karar veremez. Hakemlerden beklenen şey rahat ve hür karar vermesidir. Rahat ve hür karar veremeyen hakemlerin Kurumu yıprattığına karar verdik.  Bazı arkadaşlarımız bilerek veya bilmeyerek kurumun üstünde olmaya başladılar. Bu durum kurumumuzu yıprattı. Türk futbolunun 10 hafta değil bir gün bile beklemeye tahammülü yok."

MHK Başkanı çok ilginç bir iddia ortaya atıyor:

"Geçmiş maçları, iradesi özgür olmayan hakemler yönetti. Hür değillerdi."

Çok tuhaf bir tespit ve hiçbir hakem çıkıp da "ne demek istiyorsun" diye tepki göstermedi. "Özgür irademle maç yönetim" diyen yok. "Hürdüm, özgür irademle yönettim" diye dava açsalar tazminat kazanırlar. Bu sözlere itiraz eden olmadığına göre, "kim bilir ne dolaplar çevrildi" düşüncesi ortaya çıkıyor. Kimler nemalandı, kimlere kıyak geçildi, kimler elendi, yok edildi. Akıllarda bin türlü soru. 

LİSTEDEN SORUMLUYUM

"Bu kararda kimsenin dahili yoktur. Ne TFF başkanı, ne kulüp başkanları, ne de başka kişiler. Bu Llstenin hazırlanmasından ve sunulmasından tamamen ben ve ekibim sorumludur. Danışmanımız David Elleray'ın dahli ve listeden haberi yoktur. 4 aylık gözlem ve son 1,5 aylık raporlarıma göre bu karar verildi. Devam etmek isterlerse gözlemci, hakem eğitmeni olarak onlarla çalışmalara devam etmek istiyoruz."

Gündoğdu'nun "Bu kararda TFF ve kulüplerin etkisi yok. Bu kararı tamamen ben aldım" sözlerine inanan oldu mu?

Hakemler için yabancı danışmanla anlaşılmış. David Elleray gelmiş rapor istenmiş. Hakemleri izlemiş raporunu hazırlıyor. Ona bile haber vermeden "13 hakemi ben kovdum" diyor. Bekle başkan, adam raporunu yazsın. Acelen ne?

TÜM MAÇLAR KARANLIK

TFF Başkanı Nihat Özdemir, hakem ve gözlemci listelerinin yeniden düzenlenmesinin yönetim kurulu kararı olduğunu açıkladı. Listeye alınmayan hakem ve gözlemciler, Tahkim Kurulu'na 7 gün içinde başvurabilir ve kararının gerekçelerini öğrenebilir. Gözler Salı gününe çevrildi. Bakalım bu karardan mağdur olan kim tahkime başvuracak?

Başkan Gündoğdu'nun bir başka tespiti tartışmalı. "Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında tek başına olması kararınızda etkili oldu mu" sorusuna verdiği cevap: "Doğrudan etki etmedi, ama etkenlerden biri buydu."

Bu sözleriyle etken olduğunu itiraf ediyor.

 Hakemler Trabzonspor'a kıyak mı geçti? Başkan, bu sözlerine açıklık getirmeli. Bu hakemlerin yönettiği tüm maçlar karanlıktır. Türkiye Süper Ligi bu hafta durdurulmalı ve sezon iptal edilmelidir. 

 
Akaryakıt fiyatlarına dolar farkı damga vurdu
 
Sonunda bu da oldu! İflas edenlerin derneği de iflas bayrağı çekti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz 12 Mart 2022 Cumartesi 17:51

Turgut Güngör de her halttan anlıyor. Bilmediği konu var mı?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor'da Mehmedi sezonu kapattı
FRAPORT TAV Antalyaspor'da sakatlığı bulunan Admir Mehmedi 2,5 ay sahalardan uzak kalacak.
Antalyaspor'da 3 oyuncudan vazgeçilmedi
SPOR Toto Süper Lig'de 6 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Fraport TAV ...
Antalyaspor cumartesi İstanbul yolcusu
Fraport TAV Antalyaspor, pazar günü oynayacağı Medipol Başakşehir maçı ...
 
FETÖ'cü hakemleri temizleyin
Turgut Güngör
Türk hakem dünyasında deprem şoku
Turgut Güngör
Serik Belediyespor - Bayburt Özel İdare Spor: 1-1
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor ile Bayburt ...
 
Serik Belediyespor'da Özcan Kızıltan dönemi
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor, teknik direktör ...
Antalyaspor'un golleri 'sağ ayaktan'
SPOR Toto Süper Lig Fraport TAV Antalyaspor, ligde oynadığı maçlarda golleri ...
Korkuteli Belediyespor, Kemerspor'u 2-1 yendi
BÖLGESEL Amatör Lig (BAL) 4. Bölge 3. Grup'ta Korkuteli Belediyespor, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva