Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
3 Ocak 2011 Pazartesi - 23:53

Hakem semineri başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen 2010-2011 üst klasman hakem, yardımcı hakem ve gözlemci sezon arası semineri Antalya'da başladı.

Hakem semineri başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Sürpriz takımlara şampiyonluk yolu açılması için arkadan itilme iddiaları var" söylemine, "Doğruyu söylemek gerekirse bunu sadece hakemlerimize değil, TFF'nin tüm kurumlarına yapılan bir suçlama olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Ramada Plaza Otel'deki seminere, UEFA 1. Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Bayan FIFA ve FIFA yardımcı bayan hakemler ile FIFA kokartlı futsal ve plaj futbolu hakemleri katıldı.
 
Seminerin açılışında konuşan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan yaptıkları bu toplantının amacının ilk yarıda eksiklikleri gidermek, ikinci yarıya daha motiveli ve eksiksiz olarak başlangıç yapmak olduğunu söyledi. Sarvan, "Hakemlerimizin geçmiş yıllara göre performanslarını iyi buluyoruz. Küçük hatalar var bunları gidermek için gerekli çalışmaları yapacağız. Türkiye'de geleceğin hakemleri bu kurslardan geçiyor. Buradan gelecek hakemler bizlerden çok daha iyi yerlere gelecek" dedi.
 
GELECEK 5 YIL BAŞARI YILI
 
TFF Başkanı Mahmut Özgener ise konuşmasında gelecek 5 yılın Türk hakemleri açısından başarılı bir yıl olacağını belirterek, Türk hakemlerine güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Şampiyonluk yarışında artan kulüp sayıları nedeniyle hakemlerin sık sık tartışılacağını söyleyen Özgener, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Her hafta hakem hatalarının daha az konuşulduğu dönemlere geldik. Artık hakemler Avrupa'da başka, Türkiye'de başka maç yönettiği söylemleri gündeme gelebiliyor maalesef. Bu değerlendirmelere kesinlikle katılmadığımı belirtmek istiyorum. İlk yarı itibariyle taraflı tarafsız herkes ve yorumcularda hakemlerimiz ilk yarı performansını başarılı buldu. Hakemlik müessesesinin ne denli zor bir süreçte olduğu gerçeğini göremeyen spor yöneticilerinin Türk futbol geleceğini de yapılandırabilme şanslarının olacağına inanmıyorum. Yaşadığımız heyecan verici ligin, kulüplerimizin değerli yöneticileri açısından da tansiyonları zaman zaman yükselecek. Bu tempo içinde doğal olarak büyük heyecan yaşayan ve bu heyecanın etkisiyle Türk hakemlerini eleştirilerinde bulunan yöneticileri sağ duyu ve sükunetle dinleyeceğiz.
 
SÜRPRİZ TAKIMLAR BAŞARIYI YAKALAYABİLİR
 
En çok üzüldüğüm söylemlerden birisi de sürpriz takımlara şampiyonluk yolu açılması için arkadan itilme iddiaları. Doğruyu söylemek gerekirse bunu sadece hakemlerimize değil TFF'nin tüm kurumlarına yapılan bir suçlama olduğunu düşünüyorum. Şunun açıkça bilinmesini isterim ki, TFF yalnızca ve yalnızca doğru modellerle hareket edenlerin başarıya ulaştığı futbol ortamını yaratmak için uğraşıyor. Yapılan bütün düzenlemeler, gelirlerin arttırılması çalışmaları futbol çehresini de değiştiriyor. Böyle bir ortamda sürpriz takımlarında doğal olarak başarıyı yakalayabileceğini hepimizin kabul etmesi gerekir.
 
ELEŞTİRİLERE BİRLİKTE KARŞI DURACAĞIZ
 
Hepinizin bildiği gibi sezonun son haftalarında şampiyonluk ve küme düşme yarışı kızıştığında yine daha fazla konuşulmaya başlanacaksınız. Bir sezon boyunca yaptıkları hatalarla başarısızlıkları sizin tek bir maçtaki kararınıza bağlayanlar yine ortaya çıkacak. Bu suçlamalara beraber karşı duracağız. Her sene olduğu gibi bu dönemleri de beraber atlatacağız. Sizlerden ricamız bu kısır tartışmalara kendinizi kaptırmayın. Eğitimlerinize özen gösterin, kendinizi geliştirin, hedeflerinizi büyük koyun. 2011 yılında Türk hakemlerini adına başarılar getirmesini diliyorum."
 
Konuşmaların ardından FIFA kokartı alan hakemlere FIFA kokartı takılırken konuklar daha sonra gala yemeğine katıldı.

 
Galatasaray Antalya'da
 
Belediye mağlup
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray Antalya'da
İkinci yarı hazırlıkları için bugün toplanan Galatasaray, kamp çalışmaları için Antalya'ya geldi..
Umut'tan hocasına övgü
Trabzonsporlu futbolcular Umut Bulut ve Hrvoje Cale, kamp yaptıkları Gloria ...
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva