'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
14 Kasım 2018 Çarşamba - 17:47

Halil, tavuk bile kesemez

ADANA'da, sosyal medyadan kendisini kadın olarak tanıtıp, randevulaştıktan sonra kadın kıyafetiyle buluştuğu Kazım Fidancı'yı (69) kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Halil İ. ve cinayeti azmettirdiği öne sürülen Nizami K.'nin yargılanmasına devam edildi.

Halil, tavuk bile kesemez
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 22 Ağustos 2017 tarihinde, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Bayramhacılı Mahallesi Seyhan Baraj Gölü kıyısında meydana geldi. Park halindeki araçlarda kontrol yapan polis ekibi, 01 KN 889 plakalı otomobilin sürücü koltuğundaki kişinin hareketsiz durduğunu fark etti. Aracın kapısı açılarak, yapılan incelemede, sürücünün yaşamını yitirdiği belirlendi. Cansız bedenin, ailesinin kayıp başvurusu yaptığı, sanayi bölgesinde çatı malzemesi üretilen iş yeri bulunan Kazım Fidancı'ya ait olduğu saptandı.

SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI BELİRLENDİ

Polis ekipleri, cinayeti aydınlatmak için 9 ay boyunca 5 mahallede yüzlerce kişiyle görüştü. 350 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceleyen ekipler, Kazım Fidancı'nın, Yenidoğan Mahallesi'nde bir kadını otomobiline aldığını daha sonra göl kenarına geldiğini tespit etti. Kadını tanıyan çıkmayınca Fidancı'nın otomobiline binen kişinin, kadın kıyafeti giyen erkek olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu. Uzman kişilerden de görüş alan ekipler, şüphelinin, kadın kıyafeti giyen erkek olduğunu saptadı. Polis ekipleri, Kazım Fidancı'nın görüştüğü erkekleri de tek tek araştırdı; ancak otomobile binen şüpheliye ulaşamadı. Fidancı'nın, 21 Ağustos 2017'de bir kadınla görüşmek için sosyal medya hesabından randevulaştığı ve onu Yenidoğan Mahallesi'nden aracına aldığı belirlendi. Yine sosyal medya üzerinden yapılan çalışmada, Fidancı ile görüşmek isteyen kişinin, kadın ismiyle hesap açan Halil İ. olduğu ortaya çıkarıldı.

EŞ CİNSEL İLİŞKİ ÇIKTI

Halil İ.'nin, Kazım Fidancı'nın yanında 20 yıl çalışan Nizami K. ile ilişkisi olduğu belirlendi. Nizami K.'nin, 2 yıl önce Fidancı'nın yanından ayrılıp, çatı malzemeleri satılan iş yeri açtığı; ancak piyasadaki bütün işleri Fidancı aldığı için Nizami K.'nin iş yapamadığı saptandı. Tefeciden 20 bin lira alan Nizami K.'nin, Fidancı'yı kefil gösterdiği, ödeyemeyince de borcun 100 bin lira olduğu, tefecilerin Fidancı'yı, Fidancı'nın da Nizami K.'yi sıkıştırdığı tespit edildi. Halil İ.'nin, Nizami K.'nin iflas etmemesi için sosyal medyada kadın ismiyle hesap açıp, Kazım Fidancı ile irtibata geçtiği, 21 Ağustos'ta da buluşmak için randevulaştıkları saptandı. Halil İ.'nin, Fidancı ile görüşmeye kadın kıyafetiyle geldiği belirlendi. Fidancı'nın, otomobile binen Halil İ.'yi erkek olduğunu anlayıp, araçtan indirmek istediği; ancak Halil İ.'nin, Fidancı'nın boğazına bıçak dayayarak, göl kenarına götürüp, burada kalbinden tek bıçak darbesiyle öldürdüğü tespit edildi. Nizami K.'nin ise olay yerine gelip, Halil İ.'yi götürdüğü saptandı.

Bu bilgiler üzerine Halil İ. ve Nizami K., gözaltına alındı. Halil İ., emniyetteki ifadesinde, eş cinsel olduğunu, uzun süredir Nizami K. ile ilişki yaşadıklarını ve bu nedenle Kazım Fidancı'yı öldürdüğünü söyledi. Nizami K. ise Fidancı yüzünden iş yapamadığını, iflas ettiğini Halil İ.'ye anlattığını, onun da kendisine aşık olduğu için Fidancı'yı öldürdüğünü, kendisinin 'Öldür' emri vermediğini öne sürdü. Adliyeye sevk edilen Halil İ., 'adam öldürmek'ten, Nizami K. ise 'adam öldürmeye azmettirmek' suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

'TAVUK BİLE KESEMEZ'

Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nizami K. ve Halil İ., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada ayrıca sanıkların arkadaşı, başka suçtan Adana E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan B.S. de SEGBİS ile bağlanıp, tanık olarak dinlendi. Kazım Fidancı'yı uzun süredir tanıdığını dile getiren B.S., mahkeme heyetine, "Sanayide kaynakçı olarak çalışıyorum. Kazım Fidancı iş yeri açsın, diye Nizami'ye 150 bin lira para verdi. Kazım'ı Nizami öldürmüş olabilir. Halil cinayet işlemek değil, tavuk bile kesemez" dedi. Tutuklu sanık Nizami K. ise hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.
ADANA'DA KAZIM FIDANCI, KAYINBIRADERINE AIT OTOMOBILDE BICAKLANARAK OLDURULMUS BULUNDU.  FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)*ARSIV*

ADANA'DA KAZIM FIDANCI, KAYINBIRADERINE AIT OTOMOBILDE BICAKLANARAK OLDURULMUS BULUNDU.  FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)*ARSIV*

ADANA'DA KAZIM FIDANCI, KAYINBIRADERINE AIT OTOMOBILDE BICAKLANARAK OLDURULMUS  BULUNDU. (FOTOGRAFTAKI OLDURULEN KAZIM FIDANCI) FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)*ARSIV*

Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, (DHA) 

Etiketler:
 
Otomobilde ele geçen 28 kilo patlayıcıya 4 tutuklama daha
 
Kaçırılan Berfin'in babası: 4- 5 kızı daha kaçırmışlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilde ele geçen 28 kilo patlayıcıya 4 tutuklama daha
MALATYA'da, polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobilin yakıt deposunda ...
Akaryakıt istasyonundan mazot hırsızlığı yapan 2 çalışan tutuklandı
GAZİANTEP'te, çalıştıkları akaryakıt istasyonundan kendi aracındaki varillere ...
Bebeğin yemek borusuna kaçan 50 kuruş operasyonla çıkarıldı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde Suriyeli Muhammed Osman (1) bebeğin yemek borusuna ...
 
Yunanistan'dan gönderilen göçmenler: Polisler demir çubukla dövdü
YUNANİSTAN polisi, ülkelerine yasa dışı yollardan giren bir grup göçmeni ...
Atatürk Anıtı'na baltayla saldıran kadın adli kontrolle serbest
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde, dün, Atatürk Anıtı'na balta ile saldıran ...
'Kesik Baş' cinayetinde zanlı toruna yaş nedeniyle savcı 24 yıl hapis istedi
KAYSERİ'de, 6 yıl önce babaannesi Pembe Boraze'yi (82), dedikodusunu yaptığı ...
 
TBMM yakınında kalp krizi geçiren MHP Kulu İlçe Başkanı hayatını kaybetti
MHP Kulu İlçe Başkanı Murat Toklucu (64), geçen hafta partisinin grup ...
Dijital bağımlılığa zombi mizanseniyle dikkat çektiler
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde dijital bağımlılık konusunun tartışıldığı ...
Kuyumcuda soygun girişimi kamerada
ANKARA'da kar maskeli bir kişi, elindeki tabancayla girdiği kuyumcu dükkanını ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva