'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
6 Mart 2022 Pazar - 14:34

Harkiv'de mahsur kalan Merve Buse, Antalya'daki ailesine kavuştu

RUSYA'nın askeri harekat başlattığı  Ukrayna'nın Harkiv şehrinde arkadaşı Ezgi Türkoğlu (22) ile birlikte mahsur kalan üniversite öğrencisi Merve Buse Develi (23), Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki ailesine kavuştu.

Harkiv de mahsur kalan Merve Buse, Antalya daki ailesine kavuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'nın Harkiv şehrinde kendisi gibi üniversite öğrencisi arkadaşı Ezgi Türkoğlu ile birlikte mahsur kalan Merve Buse Develi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucu tahliye oldu ve ailesinin bulunduğu Korkuteli'ne geldi. Zorlu yolculuğun ardından dün akşam saatlerinde 3 Türkmenistanlı öğrenci arkadaşıyla hava yoluyla Antalya'ya ulaşan Merve Buse'yi babası Mustafa Develi, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve yakınları karşıladı. Daha sonra Korkuteli'deki evine gelen Merve Buse için kurban kesildi. Kızına sarılan Fatma Develi "Annem, kuzum, bir tanem, annem ben öldüm. Canım annem, senin kokularını duyamayacağım diye çok korktum" diyerek gözyaşları döktü. 

'UÇAK SESİ DUYDUĞUMDA KORKUYORUM'

27 saat tren yolculuğu yaptıklarını dile getiren Merve Buse Develi "Hiç durmadığımız için yiyecek-içecek de bulamadık. Gece trenimize taciz ateşleri yapıldı, trenin içinde saklanmak zorunda kaldık. Bayağı zorluydu. Romanya'ya girdikten sonra içimiz rahatladı. Şu an bile uçak sesi duyduğum zaman korkuyorum. Bir daha dönüp bakıyorum, bir şey mi oluyor diye. Bizim için çok zordu. Şu an okuduğumuz okul, yürüdüğümüz yollar mahvoldu" dedi.

Mustafa Develi de 45 gün sonra kızını ilk gez gördüğünü belirterek "Zor bir dönemdi. Tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Son 2 gün ümidimizi kesmiştik. Belki son konuşmamız, belki son görüşümüz diyorduk. Şu an anlatılmaz bir duygu içindeyim. Evladıma kavuştum. Tek temennimiz, tüm çocukların ailesine kavuşması" diye konuştu.

'KEŞKE DAHA FAZLASINI GETİREBİLSEYDİK'

Fatma Develi ise çok kötü günler geçirdiğini ve yaşadıklarını anlatmakta zorluk çekeceğini ifade ederek "Televizyonun başından kalkmadım. Sürekli dua ettik. Herkesin yardımlarıyla kızım evine geldi. Oradan çıktığını duyduğum an çok mutlu oldum. Şimdi kızıma kavuştum, sevinç gözyaşları döküyorum. Önceki gözyaşlarım üzüntü içindi, bu sevinç için. 3 Türkmenistanlı çocuğumuza gücümüz yetti. Onları da getirdik. Keşke daha fazlasını getirebilseydik. Kızımın sevdiği yemekleri de yaptım" ifadelerini kullandı. 

'KALACAK BİR YER KALMADI, HER YERE GİRDİLER'

Merve Buse Develi ile gelen Türkmenistan uyruklu öğrencilerden Mansudov İsaberdi, Ukrayna'da şehirlerin bombalanmaya başladığını aktararak "Okulumuz yarım kaldı, arkadaşlarımızla Türkiye'ye geldik. Savaş bölgesinden kurtulduk, Allah'a şükür" dedi. Kendilerine kucak açan Develi ailesine teşekkür eden Orazberdiyew İlyasberdi ise "Çıkmamıza yardımcı olanlara da çok teşekkür ederiz. Orada hayat çok zor oldu. Geride insanlar kaldı. Tahliye falan da yoktu. Sadece metro istasyonlarında kalan insanlar var. Orada kalacak bir yer kalmadı, her yere girdiler" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE 9 BİN 500 ÖĞRENCİMİZ GELDİ'

AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ise "Bu olaydan haberimiz olmasının ardından Merve Buse kardeşimizle irtibata geçtik. Başta Dışişleri Bakanı'mız Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer yetkililerle irtibata geçerek, Merve Buse kardeşimizin tahliye olmasını sağladık. Sınırdan çıkıncaya kadar Merve Buse ile sürekli irtibat halinde oldum. Türkiye'ye 9 bin 500 öğrencimiz geldi. Diğer her bir kardeşimiz bizler için çok önem arz ediyor. İnşallah temennimiz, bu savaşın bir an önce sona ermesi" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA) -

 
Ankara Sigorta Antalya'da bölge müdürlüğü açtı
 
AKM de 'korno' keyfi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 7 Mart 2022 Pazartesi 08:06

Binlerce öğrenci bu Rusya'da,Ukrayna'da,Kıbrıs'da okuyor,iyide bizde de binlerce üniversiteden her yıl öğrenci mezun oluyor,ancak çalışacakları alan yok.Bir plansızlık var,memlekette ara elemana ihtiyaç olduğu halde her yere gereksiz üniversite açarak çocukları mezun edin çoğunluğu boşta geziyor.Oysa iki yıllık teknisyenlere,ustalara, üreticilere ihtiyaç var.

Yorumu oyla      0      0  
taş 6 Mart 2022 Pazar 18:32

Savaşın çıkacağı belli iken herkes oturmuş Ruslar'ın saldırmasını beklemiş.Oysa Ukrayna'yı zamanında terk etseler hiç bir mesele olmayacak,ABD,İnğiltere,Kanada gibi ülkeler vatandaşlarını savaştan hemen önce çıkardılar,peki biz ne yapmışız oturmuş öylece beklemişiz.Vatandaşlarımıza 1 ay önce çıkın çağrısı yapılsa kimse kalmazdı,bu sorunda yaşanmazdı.Rusya sınıra nerede ise 200 Bin asker yığarken herhalde iş olsun diye bunu yapmadı.Demek ki yeterli istihbaratı alamamışız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Sigorta Antalya'da bölge müdürlüğü açtı
Yüzde yüz yerli sermaye ile 1936’da kurulan Ankara Sigorta, üst üste gerçekleştirdiği ...
Mor yürüyüş, 8 Mart’ta Konyaaltı Varyantı’nda
Antalya’da, kadınlar 8 MartDünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Muratpaşa Belediyesi’nin ...
CHP'li Budak, savaşın Antalya'ya etkilerini anlattı
CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, ...
 
Kepez’de eğitimli babalar, mutlu yuvalar
Kepez Belediyesi ve AÇEV işbirliğiyle düzenlenen “Baba Buluşmaları” adlı ...
Savaşan iki ülkenin çiçekleri Antalya'da kaldı
TÜRKİYE'de kesme çiçek üretiminin önemli merkezlerinden Antalya'dan, 8 ...
Dev karavanla Türkiye turu
ALMAN çift dev karavanla çıktıkları Türkiye turunda, Antalya'nın Demre ...
 
Kömürlük sahili sağlama alındı
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kömürlük Plajı'nın Demre Öğretmenevi ile ...
Serik'te esrar operasyonu
SERİK Emniyet Müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele ekipleri, ilçe merkezinde ...
Eyvah, eyvah... Bu güzellikler de elden gidebilir
Koruma altındaki Kekova, Patara, Olimpos, Pamukkale, Ihlara ve Salda Gölü ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva