TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
17 Ekim 2014 Cuma - 19:21

Hasret bitti

CHP' eski genel başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, memleketi Antalya'da 2.5 yıldır ayak basmadığı İl Başkanlığı'nda genel başkan gibi karşılandı.

Hasret bitti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçen hafta sonu yapılan il kongresinde Cavit Arı'nın başkan seçilmesi üzerine Baykal, yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için Antalya'ya geldi. Baykal'a Antalya milletvekillerinden Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ile Arif Bulut eşlik etti.

Antalya Havalimanı'nda yeni il başkanı Cavit Arı'nın yanı sıra eski il başkanlarından Ertuğrul Ünay, Ömer Melli ve Özer ülken gibi isimler de karşılama töreninde yer aldı. Baykal'ı karşılamak için Antalya il başkanlığı önünde de yaklaşık 1000 kadar partili toplandı.

Alkışlar eşliğinde 'genel başkan' gibi karşılanan Baykal, partililerle selamlaştıktan sonra il başkanının odasına geçti. Yanına İl Başkanı Cavit Arı'yı da alan Baykal, koltuk tek olduğu için ayakta konuşmasını yaptı. İkinci bir koltuk geldikten sonra konuşmasına oturarak devam eden Baykal'ın hemen arkasında ise Devrim Kök döneminde il başkan yardımcılığı yapan Şükran Akkaya yer aldı. Buna karşılık Akkaya dışında eski il yöneticilerinden hiçbiri Baykal'ın karşılandığı toplantıya gelmedi.

14 YIL SONRA İKİNCİ FOTOĞRAF

Neşeli görünen Deniz Baykal'ın yanına, göz yaşları içinde elinde bir fotoğraf olan bir çocuk geldi. Kendisinin 14 yıl önce bebekken birlikte fotoğraf çektirdiğini ve adının Deniz Karatekin olduğunu söyleyen çocuğu, Deniz Baykal yanına çağırdı. 14 yıl önce çekilen fotoğrafı adaşı Deniz'den alıp bakan Baykal, 14 yıl aradan sonra ikinci bir fotoğraf daha çektirdi.

Deniz Baykal, il binasında yaptığı konuşmada "Ne yazık ki ben 2.5 yıldır çok sevdiğim partimin Antalya'daki il örgütünü ziyaret etme olanağını kaybetmiş durumdaydım. Bu konuda kimseyi suçlamadım. Ne yazık ki böyle bir gerçek ortaya çıkmıştı ve ben onun gereğini yapmakla yetindim. Buraya başı dik onurlu bir şekilde geleceğim anı sabırla bekledim" dedi.

"ANNEMİN EVİNE GİRER GİBİ GİRİYORUM"

Kendisinin siyasi hayatı boyunca her Antalya'ya gelişinde önce partisini ziyaret ettiğine dikkat çeken Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"40 yıl önce elimle bavulumla geldiğimde annemi ziyaret etmeden önce partime uğrardım. İl başkanıma, yönetime bilgi veririm. Onlar bana önerilerini, programlarını söyler, görevimi alır öyle çıkarım. Benim ilk uğradığım yer, mekan bütün siyasi yaşamım boyunca hep CHP olmuştur. İki buçuk yıldır bunu yapamıyordum. O tartışmaları bitirdik. Şimdi tekrar 40 yıl önce olduğu gibi bugün il örgütüme anne evime, kendi evime girer gibi girebiliyorum."

Antalya siyasetinde yeni bir dönem başladığını anlatan Baykal, Türkiye siyasetinde de yeni bir dönem açmak istediklerini söyledi. Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak bazı ilçe belediyelerinin kaybedildiğini hatırlatan Baykal, bunları CHP'nin hak etmediğini söyledi. "Bunların olması ne yazık ki sürpriz olmadı" diyen Baykal, şimdi bunları tekrar yaşatmayacak şartları yaratmanın gerekliliğine dikkat çekti.

'DİNCİ SİYASET' SORUNU

Türkiye'nin ve bölgenin CHP'nin siyasetine ihtiyacı olduğunu belirten Baykal, bölgenin en önemli sorununun dinci siyaset olduğunu kaydetti. Ortadoğu'da yaşanan olayların kendileri için sürpriz olmadığını aktaran Baykal, "Ortadoğu tekrar bir savaş alanı haline geldi. Bu savaşlar alışılmışın ötesinde. Katliamlar yaşanıyor. Acı olaylar yaşanıyor. Bütün dünya şaşkınlık içinde ne yapabiliriz diye tartışıyor. Yaşanan bu savaş ve katliamın arkasında bir siyaset anlayışı var. O siyaset anlayışı ise dinci siyasettir" dedi.

ORTADOĞU SORUNU BOMBAYLA DEĞİL SİYASETLE ÇÖZÜLÜR

Türkiye'nin bu acı olayların, çatışmanın bir parçasına dönüşmemesi gerektiğini de belirten Baykal, sorunun çaresinin Türkiye'nin tarihinde kuruluş felsefesinde olduğunu anlattı. Baykal, "Türkiye bunca ters etkiye rağmen bunu yaşamıyor. Arap baharı bunu çözer sandılar. Tam tersi oldu. Çare için, Ortadoğu'yu çözmek isteyenler Türkiye'ye baksın. Bombardımanla değil, bombardıman ötesinde siyasetle çözülür. Bombalayarak değil siyaset yaparak çözülür" dedi.

SEÇİMLERDE UYARIMI YAPTIM

Baykal 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir muhalefet oluşturduğuna ilişkin iddiaların sorulması üzerine, bu konuda itirazlarının elbette olduğunu söyledi. Ancak sistematik bir şekilde kavga olmadığını da anlatan Baykal, görevini yaptığını söyledi. Görevini yaparken yanlış işlere karşı itirazlarını yaptığını anlatan Baykal, 30 Mart seçimlerinde oyları farklı bir partiye yönlendirdiğine ilişkin iddiaları ise 'iğrenç bir iftira' olarak nitelendirdi. Bunu söyleyenin ispat etmesi gerektiğini anlatan Baykal, "Biz yanlışlıklar ortada dedik. Yanlışlıkları söyledik. Tepkimizi çok açık ve aleni olarak ortaya koyduk. Cumhurbaşkanlığı konusunda da yapılan yanlıştı. Ama hayır ona değil de şuna oy verin diye bir şey olabilir mi. Bunlar çok ayıp şeyler" diye konuştu. Baykal, havanın güzel olması durumunda cumartesi ve pazar günü Konyaaltı'nda yüzeceğini de sözlerine ekledi.

CHP ANTALYA'DA KAMP KURACAK

Deniz Baykal, 31 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında CHP'nin TBMM'deki bütün milletvekilleri ve genel başkan, parti yönetiminin Antalya'ya gelip toplantı yapacağını da açıkladı. Baykal, "Ayağı uğurlu geldi il başkanımızın. Bütün CHP, Cavit Arı'yı kutlamak için buraya geliyor bir anlamda" dedi.








Mustafa KOZAK- Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Alanya'da öğrenci yurdu açıldı
 
Bahçeli Antalya'da
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akif yasan 22 Ekim 2014 Çarşamba 12:19

partiye yakışmış tepriklerr

Yorumu oyla      3      3  
Halk rumuzlu kişiye cevap 20 Ekim 2014 Pazartesi 19:34

Hodri meydan size.sıfır etkisinde olacaksınız

Yorumu oyla      5      3  
halk ( cvp veren şahıs ) 20 Ekim 2014 Pazartesi 15:12

o gün orada olda eylemi gör sen

Yorumu oyla      5      6  
"HALK" RUMUZLU KİŞİYE CEVAP 20 Ekim 2014 Pazartesi 12:55

bakalım siz oy vermezseniz ne değişecek.vermeyin.azıcık gücünüz bile olmadığı ortaya çıkıp rezil olun.

Yorumu oyla      8      6  
korku başladı 20 Ekim 2014 Pazartesi 09:48

Bakalım baykal muhalifleri ne yapacak :)))) Milletvekili listesinde kendilerine son sırada bile yer bulamayacaklar :)))))

Yorumu oyla      7      3  
partili 20 Ekim 2014 Pazartesi 09:26

Antalyada barış zamanı..kaybedilenlerin geri alınması için kenetlenme ve birlik zamanı

Yorumu oyla      3      3  
halk 19 Ekim 2014 Pazar 13:43

30 martta büyükşehiri kaybettirenler kahram gibi karşılanmış. dsp ye calışanlar, dsp meclis uyesi adayı olanlar il seçiminde cavit arıyı desteklediler. yazıklar olsun. devrim kök ve ümit uysal destek vermeseydiler, hizip ve entirika yine bu bınaya giremezdi ... beklıyecegiz. baykal listeyi belirlesin eylem ustune eylem yapmmassak adam degiliz.

Yorumu oyla      8      8  
antalyalı 18 Ekim 2014 Cumartesi 16:09

hep aynı yüzler..yazık Antalya kaybettirildi iki buçuk yıl

Yorumu oyla      8      4  
antalyalı 18 Ekim 2014 Cumartesi 12:40

ikibuçuk yıl niye gitmemiş ona bir cevap verse ,baykal ve ekibine oy moy yok.

Yorumu oyla      8      5  
demir 18 Ekim 2014 Cumartesi 12:18

Şu fotoğrafa bir bakarmısınız,değişen bir şey varmı?hep aynı yüzler ve klasikleşmiş aynı söylemler.Siyaseti meslek haline getirmiş bir grup,yine kendi çıkarları için bir araya gelmiş topluluk.Bakın görün önümüzdeki vekillik seçimlerinde bu resme girenlerin çoğu aday adayı olacaklar.Kalkıp da ta havaalanına kadar gitmelerinin sebebi de bu olmalı.Nasıl sendikaları ele geçirenler bir daha bırakmıyorlar ağa oluyorlarsa,aynen BAYKAL'ın da siyaset ağası olduğunu düşünenler etrafında pür dönmüşler.Biliyorlar ki veya öyle düşünüyorlar ki vekil olmak için BAYKAL'a yakın olmak gerekiyor.Onlar da biliyor üyenin,deleğenin,ilçe,il yönetim kurullarının göstermelik olduğunu ve bir fonksiyonlarının olmadığını.Tablo böyle olunca, halk da olmuyor,halk olmayınca ikdidar da olunmuyor.Beğenirsiniz beğenmezsiniz veya AKP nin hakkında bir sürü olumsuzluklardan da bahsedebilirsiniz, ama şu gerçeği de görmelisiniz, 3 dönem kuralını getirerek ve arkasında durarak, partiye yeni yüzler ve yenileşme kazandıracak.Bir de CHP ye bakarmısınız 35 yıldır aynı yüz, aynı siyasetçi,aynı çevre,aynı söylem.Nerdeyse 3 kuşak oy vermeye başlamış bunların dönemlerinde, aynı tas aynı hamam.Hadi AKP kadar cesaretiniz yok anladık, 3 dönem kuralını koyamıyorsunuz,elinize vuranmı var?değişdirin şu tüzüğü, her seçim de aday olacaklar, bütün parti üyelerinin katılacağı hakim nezaretinde ön seçimle seçilsin, sonucu birde öyle görelim, halk varmı yokmu?Ha derseniz ki o zaman biz de 35 yıl vekillik yapamayız,havaalanına karşılamaya gelen bulamayız,el etek öpenleri vekil yaptıramayız,parti içi iktidara gelemeyiz, oda bizim işimize gelmez derseniz,sizde haklısınız.Ülkemi önemli bizmi önemliyiz derseniz,tabiki siz önemlisiniz.Aman size bir şey olmasın,Elmalı'nın balını,Kaş'ın balığını, yiyerek ,Konyaaltı'nda da yüzerek hep dinç kalasınız.Yoksa bakın dostlarınız üzülür!!!!!.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıklar papuç oldu
CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen’in başlattığı ...
Erken seçim konuşuluyor
Türkiye'nin Kobane nedeniyle yaşadığı sokak protestoları, seçim takvimini ...
Cemaat'ten 10 itirafçı!
10'a yakın ismin itirafçı olmak için müracaat ettiği iddia edildi.
 
Cavit Arı koltuğuna oturdu
CHP'nin Antalya'da gerçekleştirdiği olağanüstü kongrede il başkanı seçilen ...
Aksünger başdanışman oldu
CHP'nin Antalya eski Parti Müfettişi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ...
Devlet Bahçeli Antalya'ya geliyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin belediye başkanlarıyla Antalya'da ...
 
SEÇİMİN GALİBİ KİM ?
CHP Antalya İl Başkanlığı yarışında Cavit Arı, 271 delegenin oyunu alarak ...
CHP Antalya İl Yönetimi belli oldu
ANTALYA'da Cavit Arı'nın zaferiyle sonuçlanan CHP'nin olağanüstü kongresinde ...
Bravo sana genç adam
CHP Antalya Kongresi'nde başkanlık yarışını 85 oyla kaybeden Mimar Bahadır ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva