Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
13 Ekim 2021 Çarşamba - 12:13

Hasta hayvanların tedavisine özel yerli üretim mama

SAĞLIKLI bir yaşam için insanlarda olduğu kadar hayvanlarda da doğru beslenmenin büyük önem taşıdığını dile getiren Veteriner Hekim Tarık Akan, “Basit önlemle kedi ve köpeğinizin daha kaliteli, uzun yaşamasına öncülük etmiş oluyorsunuz" dedi.

Hasta hayvanların tedavisine özel yerli üretim mama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yeterli miktarda vitamin, protein ve karbonhidrat alımı, tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanların da bağışıklık sistemi için büyük önem taşıyor. Hayvan sahiplerinin dikkat etmesi gereken temel noktalardan biri olan beslenme ile ilgili veteriner hekimler uyarılarda bulundu. Yanlış gıdalarla beslenen hayvanların hasta olma riskinin yüksek olduğuna dikkat çeken Veteriner Hekim Tarık Akan, “Beslenme artık profesyonel firmaların büyük Ar-Ge araştırmalarıyla onların sağlığı için en uygun bilgileri gıda takviyelerini içerisine koyarak hazırladıkları yemeklere döndü. Hazır, dengelendirilmiş, dostumuzun sağlığı için en uygun mamayı alıp ona vermek çok daha kolay. Bu şekilde yapıldığında beslenmeye bağlı alerji, idrar yolu problemi, karaciğer gibi birçok hastalığın da önüne geçilmiş oluyor. Ayrıca, hasta olduklarında kullanılması gereken ve tedavinin bir parçası haline gelen gıdalar var" diye konuştu.

YANLIŞ GIDA METABOLİZMAYI YORUYOR

Yanlış gıda ile beslenen hayvanların metabolizmalarının yorulduğunu ve birçok hastalığa sebep olduğunu belirten Akan, “Çok yağlı beslendiklerinde, sürekli protein aldıklarında karaciğer çok daha fazla yıpranıyor. Buna bağlı karaciğer hasarları görülebiliyor. Kötü gıdalarla, dengesiz beslendiklerinde aynı şekilde idrar yolu problemleri ve buna bağlı olarak böbrek problemleri, bizim en çok karşılaştığımız hastalıklar arasında. Alerjenlerden arındırılmış, özel teknolojilerle üretilmiş, yaşadığımız dostlarımızı alerjiyle muzdarip etmeyecek hazır mamalarımız var. Bunları kullanmak onların hayat kalitesini de çok yükseltecektir" dedi.

MAMA SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT!

Her geçen gün sayıları artan kedi ve köpek sahiplerine mama seçerken dikkat edilmesi gereken kuralları hatırlatan Unique Marka Müdürü ve Veteriner Hekim Burcu Baltalı, “Mamayı tercih ederken etiketine ve içeriğine bakmak çok önemli. Bakanlık onayıyla içindekiler kısmı çoktan aza doğru sıralanmak zorunda. O mamanın içeriğinde en fazla ne olduğuna bakılmalı. Karbonhidrat, protein, bunların değerlendirilmesi çok önemli. Eğer birincil içerik proteinse o mamanın içerik olarak zengin olduğunu anlayabilirsiniz. Evcil hayvan sahipleri sadece karnı doysun diye bakmamalı. Sağlıklı ve dengeli beslenerek kaliteli bir hayat sürsün diye bakmalılar. Her hayvanın günlük alması gereken bir miktar var. Alması gereken protein, yağ, karbonhidrat, selüloz oranı bunların her hayvan için özel formülasyonda belirlenmiş değerleri var. Bu yüzden bu değerlerin altında ya da üstünde olmaması gerekiyor" uyarısında bulundu.

HASTALIĞA ÖZEL YERLİ TEDAVİ MAMALARI

Hasta hayvanlara özel olarak hazırlanan mamalar olduğunu ve tedaviyi destekleyici olduğunu belirten Baltalı, “Hasta hayvanların mamasının sürekli kullanılabilir ve ulaşılabilir olması çok önemli. Biz ilk kez Türkiye’de hasta hayvanlar için yapılan mamaların yerli üretimini gerçekleştirdik. Reçeteli diyet mamaların normal mamalardan farkı içeriğindeki katkı maddelerinden kaynaklanıyor. Her birinde hastalığa özel katkı maddeleri mevcut. Bu katkı maddeleri son derece önemli. İlaçlı mamalar olarak tabir ediliyor ama aslında ilaçlı değiller ve tamamen doğal katkı maddeleriyle birlikte hastalığın tedavi sürecine destek olmak amacıyla kullanılıyor. Hastalığın türüne göre mamalar ömür boyu kullanım ya da kısa süreli kullanım olarak ayrılıyor" ifadelerini kullandı.

ALERJİ, BÖBREK TAŞI GİBİ BİRÇOK HASTALIĞA ÖZEL MAMA VAR

Sayıları 5 milyona yakın kedi ve köpeklerin tedavilerinde kullanılan mamalar hakkında bilgi veren Unique Yönetim Danışmanı ve Veteriner Hekim Canberk Balaban ise şunları söyledi:

“Yıllardır bu ürünler pazarlarda ancak ithal ürünler kullanıyorduk. Neden biz yapmayalım dedik ve ciddi bir Ar-Ge çalışmasıyla, üniversitelerimizle, büyük üreticilerle bu işe başladık. Danışman hocalarımızla ürünlerimizi oluşturduk ve nisan ayında da pazara sunduk. Çok güzel karşılandı. Hekimler de çok memnun kaldı. Sadece bununla kalmadı ve ihracata da başladık. Şimdiye kadar Balkanlar, Ortadoğu ve Uzakdoğu’da birçok ülkeye ihracat yaptık. Ürünler hekim kontrolü ile kullanılmalı. Bu yüzden ürünlerimiz sadece veteriner kliniklerinde satılıyor. Tedaviye destek ürünleridir bunlar ve hasta hayvanlar geldiğinde alerji, böbrek taşı, eklem hastalıkları gibi hekimler hem tedavi edici ilaçları uygularlar hem de bunun yanında diyetlerini bu mamalarla uygularlar. İthal ürünlere kıyasla hem fiyat açısından biraz aşağıda hem de Türkiye’de üretildiği için tazelik açısından da ürünlerimiz çok önde."

YETERLI MIKTARDA VITAMIN, PROTEIN VE KARBONHIDRAT ALIMI, TIPKI INSANLARDA OLDUGU GIBI HAYVANLARIN DA BAGISIKLIK SISTEMI ICIN BUYUK ONEM TASIYOR. HAYVAN SAHIPLERININ DIKKAT ETMESI GEREKEN TEMEL NOKTALARDAN BIRI OLAN BESLENME ILE ILGILI VETERINER HEKIMLER UYARILARDA BULUNDU. (BURCU BALTALI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Gökçe KARAKÖSE- Harun UYANIK/ANTALYA, (DHA)

 
Jandarmadan 'havada, karada' trafik denetimi
 
Turizmin kalbi Ekim'de daha güçlü atacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan 'havada, karada' trafik denetimi
ANTALYA'da jandarmanın eylül ayında havadan ve karadan gerçekleştirdiği ...
Okul harçlığını turizmden kazanıyorlar
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde ilkokul 4'üncü sınıfta eğitim gören iki arkadaş ...
Emir ve Elif kardeşlerin 'kan şekeri' dayanışması
ANTALYA'da yaşayan Emir (9) ve Elif (7) Sarıcaoğlu kardeşler, tip 1 diyabet ...
 
Tenor Devrim Demirel'den 'Sevda Türküleri'
ANTALYA'da opera sanatçısı tenor Devrim Demirel ve gitarist Sevcan Tahtacı ...
Antalya'daki orman yangını, o bölgeye doğru ilerliyor
ANTALYA'da dün yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını, Göynük Kanyonu'na ...
Antalya plakalı araç Manisa'da TIR'la çarpıştı
MANİSA'nın Kula ilçesinde yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda ...
 
Kemer’deki orman yangını rüzgarın etkisiyle yayıldı
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını bölgede etkili olan rüzgar ...
Kumluca'da makilik alan yangını
ANTALYA'nın Kumluca ilçesi Belen Mahallesi'nde makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Antalya'nın lezzet markaları 'Coğrafi İşaret'lendi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva