'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
11 Mart 2020 Çarşamba - 10:43

Hastane bahçesine konulan mobil kantin tartışması

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Kumluca Belediyesi'nin, mühürlediği kantinin yerine, devlet hastanesi bahçesine gece yarısı mobil kantin koymak istemesi tepkiye neden oldu. Mobil kantine hastane yönetimi karşı çıkınca zabıta ekipleri ve hastanenin özel güvenlikleri arasında arbede çıktı.

Hastane bahçesine konulan mobil kantin tartışması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kumluca Devlet Hastanesi bahçesinde yaklaşık 10 yıldır hasta ve yakınlarına hizmet veren kantin, Kumluca Devlet Hastanesi yönetimi tarafından bu yıl temmuz ayında yapılan ihaleyle özel firmaya kiralandı. Özel firmanın işlettiği kantin geçen ocak ayının son günlerinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

MECLİSTE GÜNDEME GELMİŞTİ

Kumluca Belediyesi ocak ayı olağan meclisinde AK Parti'li Halil Karataş, gündem dışı konuşmasında, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'na mühürlenen kantinin son durumunu sordu. Başkan Köleoğlu, kantinin mühürlenmesiyle hasta yakınları ve hastaların mağdur olduğunu, buna Kumluca Belediyesi'nin sebep olduğunu söyleyerek, hastane yönetiminin izin vermesi halinde hemen hastane bahçesine mobil bir kantin koyabileceklerini kaydetti.

KEPENKLERİN AÇILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Bu gelişmeler üzerine önceki gece Kumluca Belediyesi tarafından hastane bahçesine mobil bir kantin yerleştirildi. Bu duruma tepki gösteren hastane yönetimi ise dün sabah kantinin kepenklerinin açılmasına izin vermedi. Bunun üzerine Kumluca Belediyesi zabıta ekipleriyle Kumluca Devlet Hastanesi'nin özel güvenlik görevlileri arasında küçük arbede yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri arbedeyi önledi.

'BU KONUDA BİR MAĞDURİYET VAR'

Ardından hastane bahçesine CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ve yönetimi geldi. Burada basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, "Geçen günlerde Kumluca Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan kantine, ruhsatsız olmasından kaynaklı belediye müdahale etti. Burayı mühürledi. Ardından belediye meclisinde gündeme geldi. AKP'li Meclis Üyesi Halil Karataş'ın vermiş olduğu önergede burada vatandaşların mağdur olduğu en azından su, çay ve çubuk kraker ihtiyaçlarını gidermek için geçici çözüm bulmak istedi. Bu oybirliğiyle geçti. Belediye başkanımız hastanedeki vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çok kısa bir sürede bir çözüm buldu. Hastaneye mobil büfe getirdi. Hastane yönetimi buna karşı çıktı. Bu konuda bir mağduriyet var. Hastaneye gelen ziyaretçilerin en azından sadece su ve çay ihtiyacını karşılaması gerekiyordu. Bu konuda hastanenin yönetiminin, idaresinin daha duyarlı daha çözüm odaklı yaklaşmasını beklerdik. Maalesef burada bir arbede yaşandı. Bundan kaynaklı çok üzgünüz. İnşallah kısa sürede çözüme kavuşur" dedi.

AK PARTİ VE MHP'DEN ORTAK TEPKİ

AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan ise yaptıkları ortak basın açıklamasında Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun yasaları ve kamu kurumlarını hiçe saydığını belirterek, tepki gösterdi. Erol Uysal, "Bundan yaklaşık 1 ay önce ihalesine kendisinin de girmek isteyip de giremediği hastane kantini Kumluca Belediyesi tarafından mühürlenerek, Kumluca halkı mağdur edilmiştir. Bugün de 'mağduriyeti gidereceğim' diyerek gecenin bir saatinde gecekondu yapar gibi seyyar kantin getirip, hastanenin bahçesine koymuştur. Sayın Köleoğlu, samimi olsaydın ruhsatı olmayan bir kantinin ihalesini almaya çalışmazdın. Şunu da söyleyebilirsin; aldıktan sonra ruhsat işini hallederdin. O zaman da size şunu sorarlar, siz aldığınızda çözülecekse, size müracaat etmelerine rağmen neden çözmediniz de bir devlet kurumunun bahçesine kanunsuz şekilde seyyar bir araba getiriyorsunuz. Kusura bakmayın siz benim devletimin bir kurumunu hiçe sayarak kendi kafanıza göre işlem yapmak isterseniz devletin bütün kurumları birleşerek sizin karşınızda hukuksuzluğunuza 'dur' der. Bu durumda saygı değer halkımıza sormak istiyorum burada mağduriyeti yaratan devlet hastanesi mi? Kumluca Belediyesi mi? Ruhsat konusunda icra merciinin belediye olduğunu 5 yaşında bir çocuğa sorsan o dahi bilir. Belediyelerin görevi bu tip olaylarda kalıcı ve pratik çözümler üretmektir" diye konuştu.

Yaşanılan olayların ardından hastane bahçesine gece yarısı konulan mobil kantin, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla kaldırılıp, başka bir noktaya konuldu.

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE KUMLUCA BELEDIYESI'NIN, MUHURLEDIGI KANTININ YERINE, DEVLET HASTANESI BAHCESINE GECE YARISI MOBIL KANTIN KOYMAK ISTEMESI TEPKIYE NEDEN OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE KUMLUCA BELEDIYESI'NIN, MUHURLEDIGI KANTININ YERINE, DEVLET HASTANESI BAHCESINE GECE YARISI MOBIL KANTIN KOYMAK ISTEMESI TEPKIYE NEDEN OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE KUMLUCA BELEDIYESI'NIN, MUHURLEDIGI KANTININ YERINE, DEVLET HASTANESI BAHCESINE GECE YARISI MOBIL KANTIN KOYMAK ISTEMESI TEPKIYE NEDEN OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE KUMLUCA BELEDIYESI'NIN, MUHURLEDIGI KANTININ YERINE, DEVLET HASTANESI BAHCESINE GECE YARISI MOBIL KANTIN KOYMAK ISTEMESI TEPKIYE NEDEN OLDU. AK PARTI KUMLUCA ILCE BASKANI EROL UYSAL (SAGDA)  VE MHP ILCE BASKANI YUCEL KAPLAN (SOLDA) ORTAK BASIN ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)

Etiketler:
 
Kadir Şeker'in kaldığı cezaevine destek mektupları geliyor
 
Hasta çocuklara 'Şifa konseri'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çekirdeksiz mandalina 'Ertuğrul Bey'
AROMASI ve kokusuyla çok beğenilen, Bodrum mandalinası olarak da bilinen ...
Suriyeli sahte FETÖ'cüler Antalya'da neler yapmış neler...
ANTALYA'da Aynur H.'yi (65), kendilerini polis olarak tanıtıp, FETÖ ile ...
Antalya gecesi alev alev
ANTALYA'da sazlık alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın ...
 
Bakanlığın Belek halk plajları, sezona yetiştirilecek
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nca Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek ...
Kanserden ölen polis memuru toprağa verildi
ANTALYA'da lenf kanseri sonucu yaşamını yitiren polis memuru Erdal Öztürk ...
Finike'de İstiklal Marşı okuma yarışması
FİNİKE'de 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Haftası dolayısıyla düzenlenen ...
 
Sanat atölyeleri devam ediyor
ANTALYA'nın kültür ve sanat hayatına soluk kazandıran kentin en yeni kültür ...
Geri dönüşüm tesislerine inceleme gezisi
MURATPAŞA Belediyesi'nin temiz ve yaşanabilir bir çevre için okullarda ...
Yaşamını yitiren Selvinaz, toprağa verildi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaralı taşıyan ambulansa yol vermek istediği ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva