Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
27 Nisan 2016 Çarşamba - 15:20

Hastaneye 1 milyon liralık 'yanlış kan' davası

Antalya MedicalPark Hastanesi, 3 aylık bir bebeğe yanlış kan verip ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle mahkemelik oldu. Hastane iddiayı reddederken, ailesi 1 milyon TL'lik dava açtı.

Hastaneye 1 milyon liralık  yanlış kan  davası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da 3 aylık bebeklerinin, ameliyat sırasında yanlış kan verildiği için organ yetmezliğine bağlı hayatını kaybettiğini iddia eden aile, özel hastane ve doktorlar hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Anne Derya Tunçer, çocuğunu koklamaya bile doyamadan kaybettiğini söyledi.

Antalya'da geçen yıl geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından 1 Aralık'ta yaşamını yitiren 3 aylık İzzet Emre Tunçer adlı bebeğin ölümüyle ilgili aile, yanlış kan verildiği iddiasıyla özel hastane ve sorumlular hakkında tazminat davası açtı. Aile ayrıca bebeklerinin ölümüyle ilgili sorumlular hakkında cezalandırılmaları için de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ailenin avukatı Fırat Kılıç tazminat davasıyla ilgili dilekçesinde, bebeğin sevk edildiği özel hastanede hatalı teşhis ve ameliyatlar nedeniyle vefat ettiğini ileri sürdü. Bu nedenle vefat eden bebeğin annesi ve babası için 500'er bin lira olmak üzere toplam 1 milyon liralık manevi tazminat talep ettiklerini bildiren avukat Fırat Kılıç, ayrıca şimdilik 100 liralık da manevi tazminat istediklerini söyledi. Talep ettikleri tazminatların vefat tarihinden itibaren ödenmesini isteyen Kılıç'ın talebine, davalı avukatı da dilekçeyle cevap verdi. Yaşanan bu üzücü olayda hastanenin ve hekimlerin kusuru olmadığını iddia eden hastane avukatı Özgür Taşçı, davanın reddini talep etti.

Tazminat davasının görülmesine Antalya 3'üncü Tüketici Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında İzzet Emre Tuncer'in babası Mehmet Tuncer, annesi Derya Tuncer ile tarafların avukatları hazır bulundu. Hastanenin avukatı Taşçı, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

KAN GRUBU YANLIŞ ÇIKTI

Duruşma sonrası açıklama yapan Mehmet Tunçer, normal doğumla dünyaya gelen bebeklerinin doğumdan 9 gün sonra fenalaştığını söyledi. Bunun üzerine bebeklerini devlet hastanesine götürdüklerini anlatan Tunçer, "Bizi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Üniversite hastanesinde yer olmayınca bir özel hastaneye sevk ettiler. Orada çocuğumuzun aort damarının dar olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Çocuğumuzun kan grubunun A RH pozitif olduğu söylendi. Bizden bu gruptan kan bulmamız istendi. Biz de bu kanı temin ettik. Ancak bebeğimiz ameliyattan böbrekleri iflas ederek çıktı. Ayağı kangren oldu. İkinci bir ameliyata alındı. Kangren sonlandırıldı. Kendi çabalarımızla oğlumuzu İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne götürdük. Burada çocuğumuzun kan grubunun 0 RH negatif olduğu ortaya çıktı. Oğlumun yanlış kan grubu nedeniyle böbreklerinin iflas edip çoklu organ yetmezliğine maruz kaldığını öğrendik. İstanbul'dan sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen oğlumuz burada vefat etti. İlk çocuğumuzun başına gelen bu olay nedeniyle eşim bir daha anne olmaya cesaret edemiyor" diye konuştu.

ANTALYA'DA 3 AYLIK BEBEKLERININ, AMELIYAT SIRASINDA YANLIS KAN VERILDIGI ICIN ORGAN YETMEZLIGINE BAGLI HAYATINI KAYBETTIGINI IDDIA EDEN MEHMET TUNCER ILE DERYA TUNCER (FOTODAKILER) , OZEL HASTANE VE DOKTORLAR HAKKINDA 1 MILYON LIRALIK TAZMINAT DAVASI ACTI.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)

'KOKLAMAYA DOYAMADAN KAYBETTİM'

Adliyeden göz yaşları içinde ayrılan Derya Tunçer ise çocuğunu koklamaya bile doyamadan kaybettiğini söyledi. Suçluların cezalandırılmasını isteyen Derya Tunçer, şöyle dedi:

"Her iki ameliyatta da bana A RH pozitif kan arattırdılar. Bir defasında da kan değeri düştü. Tekrar A RH pozitif kan arattırdılar. İstanbul'da 3 kez tahlil yapıldı. Üçünde de 0 negatif çıktı. Antalya'dan İstanbul'a gidinceye kadar çocuğumun kan grubu mu değişti? Çocuğumu göz göre göre, ölmeden çürüttüler. Devletten daha çok para almak için benim çocuğumu parça parça ettiler. Çocuğumun hesabının verilmesini istiyorum."

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

MEDİCALPARK HASTANESİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Medical Park Hastaneler Grubu bu iddialar gündeme geldiği dönem yazılı bir açıklama yaparak suçlamaları reddetmişti.  Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: Hastane etik kurulu tarafından hastaya verilen tüm kan barkotları incelenmiş böyle bir iddiayı doğrulayan durumla karşılaşılmamıştır. İzzet Emre Tuncer isimli hastanın hastanemize tedavi için gönderilmesini takiben gerekli müdahale ve tedavi düzenlenmiş olup, tıp kurallarının gerektirdiği tüm işlemler bebek yararına yapılmıştır. Bebekte oluşan durum bebeğin mevcut durumu, biyolojik ve kendine özgü yapısından kaynaklı bir durumdur. Konunun hukuka intikal ettiği gerçeğinden hareketle şu aşamada daha fazla bir açıklama yapılmasının mümkün olmadığını bildirir, aileye başsağlığı dileklerimizi sunarız.'
 
 
 


 

 
Flaş uyarı
 
Canlı bombanın asıl hedefi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hızla kilo veriyor ve yutmada sorun yaşıyorsanız
Başlıca sebepleri arasında sigara ve sağlıksız beslenmenin yer aldığı ...
Antalya Tabip Odası yönetimi belli oldu
Antalya Tabipler Odası'nın geçen hafta yapılan genel kurulunda seçilen ...
Konforlu bir adet dönemi için önemli öneriler
Sancılı adet görme, her 10 kadından 1’inde ortaya çıkarak günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
 
Antalya’da doktorlar sandığa gitti
ANTALYA Tabip Odası’nın genel kurulunda 7 kişilik yönetim kurulundan dördünü ...
Pediatrik Kardiyoloji Kongresi Antalya'da yapılıyor
Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen ...
Kalp hastalıkları kadınlar arasında da hızla yayılıyor
Türkiye’de ve dünyada ölüm nedenlerinin üçte birini kalp hastalıkları oluşturuyor.
 
Prof. Dr. Demirbaş; İki türlü yaşam var
Türkiye'nin ilk transplant cerrahlarından Prof. Dr. Alper Demirbaş, bugüne ...
Tütüncü sağlık merkezini inceledi
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımı devam eden belediye sağlık ...
Hastalara kötü haber
Sağlık Bakanlığı, eczanelerin hastalara ilaç vermek için kullandıkları ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva