37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
26 Ocak 2021 Salı - 12:48

Hatice'nin katiline savcı 'müebbet' istedi

ANTALYA'da birlikte yaşadığı sevgilisi Hatice Şimşek'i (30) döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Gökhan Çınar (32) için mahkeme savcısı ömür boyu hapis cezası talep etti.

Hatice nin katiline savcı  müebbet  istedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 2 Ağustos'ta Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi 798 Sokak'ta meydana geldi. 3 katlı apartmanın giriş katında yaşayan Gökhan Çınar, polisi arayarak birlikte yaşadığı Hatice Şimşek'in hareketsiz yattığını söyledi. İhbar üzerine adrese giden polis ve sağlık ekipleri, Şimşek'in hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli görülen ölümün ardından bölgeye Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve olay yeri inceleme ekipleri istendi. Bu sırada sorgulanan Gökhan Çınar'ın evin balkonuna çıkarak sık sık gözyaşı döktüğü görüldü.

Şüphe üzerine kelepçelenerek gözaltına alınan Gökhan Çınar'ın 11 suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Çınar'ın ilk ifadesinde, “Alkol almıştık. Gece kavga ettik ve dövdüm. Sonra uyuduk, uyandığımda öldüğünü anladım. Ardından bir yakınımı, daha sonra da polisi aradım" dediği öğrenildi. Polis Gökhan Çınar ile olay gecesi aynı evde olan kız kardeşi Ü.Ç. ve sevgilisi S.A'yı da gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Gökhan Çınar ve Ü.Ç. 'kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, S.A. ise savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ü.Ç., tutukluluğa yapılan itirazdan bir hafta sonra tahliye edildi.

Gökhan Çınar dün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Gökhan Çınar, bulunduğu cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile katılırken, şikayetçiler ve taraf avukatları, Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği vekili Avukat Aylin Onursev, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Şikayetçi vekili avukat Nur Deniz Toklu, sanığın maktule düzenli olarak şiddet uyguladığını öne sürerek, “Sanık Gökhan'ın eziyet ederek kasten insan öldürme suçundan cezalandırılmasını, sanık Ü.Ç.'nin ise bu suça iştirak ettiğinin kabulünü ve sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşmanın savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın yaklaşık 2 yıldır maktul ile sevgili olduğunu belirterek, “Dosyada mevcut raporlarda tespit edildiği üzere sanığın maktulü darbederek, künt kafa travmasına bağlı olarak beyin kanaması ve beyin doku hasarı sonucu ölümüne neden olduğu anlaşılmıştır. Sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılması kamu adına mütalaa olunur" dedi.

Sanık avukatı ise savcının mütalaasına karşı savunma yapmak için mahkemeden süre talebinde bulurken, maktulün kayarak düştüğünü ve bu şekilde yaralandığını öne sürerek müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia etti. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verilen duruşma ertelendi.

AVUKATLAR: SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS İSTEMELİYDİ

Duruşma sonunda konuşan Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği vekili Avukat Aylin Onursev, savcının ömür boyu hapis cezası istediğine dikkat çekerek, “Bizler ve Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu'nu temsilen katılan avukatlar, savcılık mütalaasına katılmıyoruz. Hatice ölmeden önce sistematik işkence görmüştür. Failin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep ediyoruz" dedi. Avukat Onursev, "Ayrıca savcılık makamı, Hatice ölürken orada olan diğer sanıkların beraatını talep etmesi bir bakıma 'şiddet yanı başınızda olsa bile ihbar etmeyebilirsiniz' demiş olmaktadır. Oysaki ceza yasasında 'suçu bildirmeme suçu' açıkça tanımlanmıştır" diye konuştu.

ANTALYA'DA BIRLIKTE YASADIGI SEVGILISI HATICE SIMSEK'I (30) DOVEREK OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN GOKHAN CINAR (FOTODAKI) ICIN MAHKEME SAVCISI OMUR BOYU HAPIS CEZASI TALEP ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA BIRLIKTE YASADIGI SEVGILISI HATICE SIMSEK'I (30) DOVEREK OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN GOKHAN CINAR (FOTODAKI) ICIN MAHKEME SAVCISI OMUR BOYU HAPIS CEZASI TALEP ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA BIRLIKTE YASADIGI SEVGILISI HATICE SIMSEK'I (FOTODAKI) DOVEREK OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN GOKHAN CINAR ICIN MAHKEME SAVCISI OMUR BOYU HAPIS CEZASI TALEP ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA BIRLIKTE YASADIGI SEVGILISI HATICE SIMSEK'I (30) DOVEREK OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN GOKHAN CINAR (32) ICIN MAHKEME SAVCISI OMUR BOYU HAPIS CEZASI TALEP ETTI. ANTALYA KADIN DAYANISMA MERKEZI VE DAYANISMA DERNEGI VEKILI AVUKAT AYLIN ONURSEV (SOLDAN IKINCI), DURUSMA SONUNDA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Bilim insanlarından Kovid-19 uyarısı: Evcil hayvanlar da aşılanmalı
 
Eriyen kar suları Karadeniz’in rengini değiştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu operasyonunda yakalanan 20 şüpheli daha adliyede
ANTALYA'nın Alanya ve Manavgat ilçelerinde, jandarmanın eş zamanlı düzenlediği ...
Sertifikaları Başkan Uysal verdi
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, mesleki yeterlilik programını tamamlayan ...
ATSO 'KÖK' Ödülleri heyecanı başladı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından kentte fark yaratan ...
 
TMMOB, balık ölümlerine kalıcı çözüm bulunabilmesi için hazır
TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon ...
Yaşlı kadının evi yandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde sobadan çıkan yangında yalnız yaşayan Ayşe ...
Demre'de şaşırtan görüntü; bir tarafta hortum, bir tarafta güneş
ANTALYA'nın Demre ilçesinde kıyıdan açıkta hortum oluştu. Cep telefonu ...
 
Antalya risk haritası maviye döndü
ANTALYA'nın koronavirüs risk haritası, iki aydır uygulanan önlemler sayesinde ...
Havva'nın mirasçılarının, 5 milyar dolarlık arazi kavgası
ANTALYA'da Bahçevlievler ve Meltem mahallelerinde 10 bin civarı konut, ...
Boş arazide erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da çeşitli suçlardan kaydı bulunan Emre K. (30), boş arazide elektrik ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva