Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
16 Ekim 2019 Çarşamba - 15:29

Hayat kurtaran mesaj

ANTALYA'da yaşayan İran asıllı Katayoun Sayyaf'ın hayatı 2 yıl önce Muratpaşa Belediyesi'nden cep telefonuna gelen mesajla değişti. Ücretsiz meme kanseri taramasına davet eden mesajla kanser tarama merkezinin yolunu tutan Sayyaf, ileri evrede meme kanseri olduğunu öğrendi.

Hayat kurtaran mesaj
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hastalığı yenen Sayyaf, “Bu mesaj sayesinde benim hayatım bana ve kızıma bağışlandı. Muratpaşa Belediyesi'ne böyle can kurtarıcı bir mesaj gönderdiği için minnettarım" dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 1- 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Antalya Meme Derneği Başkanı Prof. Dr. Cumhur Arıcı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminer programı düzenledi. Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleşen seminer, Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz'ın açılış konuşmasıyla başladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın çok istemesine rağmen programa katılamadığını belirten Kaçmaz, “Başkanımız Sayın Uysal, kanser başta olmak üzere tansiyon, şeker gibi halk sağlığını doğrudan ilgilendiren hastalıklar konusunda oldukça hassas. Bu hastalıklarını önlenmesinde büyük çabalar içinde olduğu, tüm müdürlükleri bu konuda faaliyete geçirdiği bir gerçektir" diye konuştu.

Kaçmaz'ın konuşmasının ardından Başkan Uysal'ın 2 yıl önce Antalya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'yle imzaladığı protokol çerçevesinde gerçekleşen ve yaklaşık 6 bin kadının ücretsiz meme kanseri taramasının gerçekleştirildiği programa katılan Katayoun Sayyaf, kürsüye davet eldi. İran asıllı Sayyaf, 2017'nin Ocak ayında Muratpaşa Belediyesi'nden cep telefonuna ulaşan bir mesajla hayatının seyrinin değiştiğini söyledi. Belediye Başkanı Ümit Uysal adına gönderilen mesajda, kadınların meme kanserinde erken tanı için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) ücretsiz taramadan geçebileceğinin ifade edildiğini aktaran Sayyaf, “Neden olmasın" diyerek KETEM'e gittiğini anlattı.

Gerekli taramalar sonrasında sonuçlar için kendisine gün verildiğini belirten Sayyaf, fakat o günden çok önce hekimlerin kendisine telefonla ulaştığını belirtti. Telefondaki hekimin kendisine “Koşun gelin" dediğini anımsatan Sayyaf, meme kanseri olduğu öğrendiği günü, gözleri dolarak, “Kızımla beraber KETEM'e gittik. Bana dediler ki 'Durum çok ciddi. İlerlemiş ve kötü huylu meme kanserine yakalanmışsın. Elini çabuk tutmazsan hayatın tehlikeye girer" sözleriyle anlattı.

Üçüncü evre meme kanseri olan Sayyaf'ın tedavisine hemen başlandı. Sayyaf, “Zor zamanlar geçirdim. Ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, ışın tedavisi ne gerekiyorsa yapıldı" dedi. Hastalığının öğrendikten sonra facebook'ta örgütlenen 'Pembe Athenalar - Meme Kanseri Antalya Psiko-sosyal Destek Grubu'na katıldığını da sözlerine ekleyen Sayyaf, o zor günlerin sonucunda hastalığı yendiğini belirtti. Sayyaf, şöyle konuştu:

“Bu mesaj sayesinde hayatım bana bağışlandı. Kızıma bağışlandı. Muratpaşa Belediyesi'ne böyle can kurtarıcı bir mesaj gönderdiği için minnettarım. Bunu söylerken bile tüylerim diken diken oluyor. Şimdi ben kendimi çok güçlü hissediyorum. Bu hastalığı yenmiş durumdayım. 3 ayda bir rutin kontrolüm var. Bilinçlimim, farkındayım, çok güçlüyüm ve Antalya'yı seviyorum."

Arkadaşlarının 'Keti' diye seslendiği Sayyaf, konuşması sonunda seminer için salonu dolduran kadınlar ve Pembe Athenalar grubu tarafından dakikalarca alkışlandı.

MURATPASA BELEDIYESI, 1- 31 EKIM MEME KANSERI FARKINDALIK AYI DOLAYISIYLA AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI OGRETIM UYESI VE ANTALYA MEME DERNEGI BASKANI PROF. DR. CUMHUR ARICI'NIN (SAGDA) KONUSMACI OLARAK KATILDIGI SEMINER PROGRAMI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI, 1- 31 EKIM MEME KANSERI FARKINDALIK AYI DOLAYISIYLA AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) TIP FAKULTESI OGRETIM UYESI VE ANTALYA MEME DERNEGI BASKANI PROF. DR. CUMHUR ARICI'NIN KONUSMACI OLARAK KATILDIGI SEMINER PROGRAMI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Evde düşüp başını duvara vurdu
 
Gazipaşa'da kaza: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evde düşüp başını duvara vurdu
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde evde dengesini kaybedip düşen Murat Köse ...
Engelliyi öldüresiyle dövüp, gasp etti
ANTALYA'da cami avlusunda, bedensel engelli Mevlüt Karabulut'u döverek ...
Antalya'da iki midibüs çarpıştı: 3 yaralı
ANTALYA'da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda iki midibüsün çarpışması ...
 
Yüzlerce balon balığı ağa takıldı
ANTALYA'nın Finike ilçesinden tekneyle Akdeniz'e avlanmaya çıkan bir balıkçının ...
Barış Pınarı Harekatı'na STK'lardan destek
ANTALYA'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye'nin Suriye'nin ...
Yankesici polisten kaçamadı
ANTALYA'da alışveriş merkezi önünde bir kişinin gömlek cebinden yankesicilik ...
 
'Türkiye'de uçak kazalarının yüzde 80'i pilotaj kaynaklı'
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Ulualan mevkisinde son bir yılda tek motorlu ...
Alışveriş yaparken ölen turistin cenazesi ülkesine gönderildi
ANTALYA'da alışveriş yaptığı sırada kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ...
Başkan Topaloğlu Çin'de
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çin'de düzenlenen 2. Belediye ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva