Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
11 Ocak 2019 Cuma - 11:25

Hayatının en zor kararını verdi

YEĞENİ ve ablası böbrek hastası olan ve acil nakil olması gereken 45 yaşındaki Kadriye Atak, hayatının en zor kararını verdi. Ablası ve yeğeni arasında seçim yapması gereken Atak, 60 yaşındaki ablası Saliha Büyüközkan için bağışçı oldu.

Hayatının en zor kararını verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

13 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve diyalize giren Adnan Büyüközkan'ın annesi Saliha Büyüközkan 4 yıl önce kendisi de böbrek yetmezliği tanısı aldı ve haftada 3 gün diyalize girmeye başladı. Doktorlar nakil yapılması gerektiğini belirtince anne-oğul Antalya'ya geldi. Saliha Büyüközkan'ın kardeşi Kadriye Atak'ın verici olmak istediğini belirtmesi üzerine yapılan tetkiklerde, nakil için uygun olduğu görüldü. Hayatının en zor kararıyla karşı karşıya kalan Kadriye Atak, ablası için verici oldu. 18 Aralık günü Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından yapılan operasyonda, Atak'ın bir böbreği ablasına nakledildi.

2 GÜN SONRA OĞLU DA NAKİL OLDU

1 yıl organ nakil listesinde bekleyen Adnan Büyüközkan ise annesinin ameliyatından 2 gün sonra kendisine uygun donör bulunduğu haberiyle sevinç yaşadı. Aynı hastanede kadavradan yapılan nakille Adnan Büyüközkan da sağlığına kavuştu. Yan yana yataklarda ve aynı odada kalan anne- oğul taburcu olup, evlerine dönecekleri günü bekliyor.

'OĞLUMA ÜZÜLÜRKEN ALLAH BANA DA AYNI HASTALIĞI VERDİ'

Saliha Büyüközkan, 4 yıl önce kendisine yüksek tansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği tanısı konulduğunu söyledi. Hayatta kız kardeşinden başka kimsesi olmadığını söyleyen Büyüközkan, “Hastalığım ortaya çıkınca kız kardeşim hep 'Ablam ben sana böbreğimi vereceğim' diyordu. Verdi de. Canını bana verdi. Dünyalar benim oldu" dedi. Oğlu Adnan'ın da kendisi gibi kronik böbrek yetmezliği hastası olduğunu ve 13 yıl boyunca diyalize girdiğini anlatan anne, “Oğlum diyalizden sonra eve gelip uyurdu. Başına oturup ağlardım. 'Hay oğlum sana da bir böbrek çıksa da nakil olsan' derdim. Çok üzülürdüm. Rabbim 'Sen çok üzülüyorsun, bir de sana vereyim bu sıkıntıyı' dedi. Allah'tan gelene razı oldum" diye konuştu.

'HASTALANMADAN ÖNCE OĞLUMA BÖBREĞİMİ VERMEK İSTEDİM'

Kendisine tanı konulmadan önce oğluna böbreğini vermek istediğini de belirten Saliha Büyüközkan, “Doktorlar riskli olduğunu anlattı. Sağlıklı olmadığımı ve böbreğimi veremeyeceğimi söylediler" dedi. Oğluyla iki gün arayla böbrek nakli olan Saliha Büyüközkan, 2019 yılına hem kendisi hem de oğlunun sağlıklı girdiğini söyleyerek, doktorlarına teşekkür etti.

'KARAR VERİRKEN CANANIM BİR TIK ARKADA KALDI'

Ablasına böbreğini veren Kadriye Atak, yeğeni ve ablası arasında kaldığını anlatırken, "Ablama tanı konulduğundan bu yana hep böbreğimi vereceğimi söyledim. Benim ablamdan başka kimsem yok. Ablamı yaşatmak için bu kararı verdim. Yeğenim de hastaydı. Biri canım, biri cananım ama düşündüğümde 'canım' daha önde geldi. Cananım bir tık arkada kaldı. O yüzden ablama vermeyi tercih ettim" dedi. Yeğeninin de kadavradan böbrek nakliyle sağlığına kavuştuğunu belirten Atak, canının da cananının da sağlıklı olmasına çok sevindiğini söyledi.

'TEYZEMİN KARARINA SAYGI DUYDUM'

İlk olarak Van'da askerlik yaparken hastalığının ortaya çıktığını belirten Adnan Büyüközkan, kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulunca diyalize girdiğini söyledi. 13 yıldır değişik hastanelerin organ nakil listesinde, son 1 yıldır da Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nin listesinde olduğunu aktaran Adnan Büyüközkan, kendisi gibi hasta olan annesine böbrek veren teyzesinin kararını saygıyla karşıladığını söyledi. Adnan Büyüközkan, "Allah'a hep dua ettim bana da bir böbrek çıksın diye. Allah dualarımızı kabul etti. Annem de ben de sağlımıza kavuştuk. Allah tüm hastalara şifa versin" diye konuştu.

AİLE BOYU MUTLULUK YAŞADILAR

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Nefroloji Uzmanı Prof.Dr. Havva Asuman Yavuz, yüksek tansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği hastası olan anne ve oğlunun çok şanslı olduğunu kaydetti. Önce annenin canlıdan böbrek nakli olduğunu belirten Prof. Dr. Yavuz, "Anne nakil olduktan 2 gün sonra 'Benim oğlum kontrol için gelecek' dedi. 'Oğlun gelsin ama kadavradan böbrek çıkması zor. Kadavra bir piyango' demiştim. Ve oğlu geldiğinde ne tesadüf ki kadavradan böbrek çıktı. Oğlu da böbrek nakli oldu. Aile boyu mutluluk yaşadılar. İkisi de şu an şükür sağlıklı" dedi.

KONYA'DA OTURAN KADRIYE ATAK (ORTADA), HER IKISI DE KRONIK BOBREK YETMEZLIGI HASTASI OLAN YEGENI ADNAN BUYUKOZKAN (SAGDA) ILE ABLASI SALIHA BUYUKOZKAN (SOLDA) ARASINDA ZOR BIR SECIM YAPTI. ATAK, 'CANIM ONCE, CANANIM BIR TIK GERIDE' DIYEREK, ABLASI ICIN BAGISCI OLDU. TEYZESININ KARARINI SAYGIYLA KARSILAYAN ADNAN BUYUKOZKAN ISE ANNESININ AMELIYATINDAN 2 GUN SONRA KADAVRADAN BAGISLANAN BOBREKLE YASAMA TUTUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYA'DA OTURAN KADRIYE ATAK (SAGDA), HER IKISI DE KRONIK BOBREK YETMEZLIGI HASTASI OLAN YEGENI ADNAN BUYUKOZKAN (ARKADA) ILE ABLASI SALIHA BUYUKOZKAN (SOLDA) ARASINDA ZOR BIR SECIM YAPTI. ATAK, 'CANIM ONCE, CANANIM BIR TIK GERIDE' DIYEREK, ABLASI ICIN BAGISCI OLDU. TEYZESININ KARARINI SAYGIYLA KARSILAYAN ADNAN BUYUKOZKAN ISE ANNESININ AMELIYATINDAN 2 GUN SONRA KADAVRADAN BAGISLANAN BOBREKLE YASAMA TUTUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYA'DA OTURAN KADRIYE ATAK, HER IKISI DE KRONIK BOBREK YETMEZLIGI HASTASI OLAN YEGENI ADNAN BUYUKOZKAN (SOLDA) ILE ABLASI SALIHA BUYUKOZKAN (SAGDA) ARASINDA ZOR BIR SECIM YAPTI. ATAK, 'CANIM ONCE, CANANIM BIR TIK GERIDE' DIYEREK, ABLASI ICIN BAGISCI OLDU. TEYZESININ KARARINI SAYGIYLA KARSILAYAN ADNAN BUYUKOZKAN ISE ANNESININ AMELIYATINDAN 2 GUN SONRA KADAVRADAN BAGISLANAN BOBREKLE YASAMA TUTUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MEDICAL PARK ANTALYA HASTANE KOMPLEKSI ORGAN NAKLI MERKEZI NEFROLOJI UZMANI PROF.DR. HAVVA ASUMAN YAVUZ, YUKSEK TANSIYONA BAGLI KRONIK BOBREK YETMEZLIGI HASTASI OLAN SALIHA BUYUKOZKAN VE OGLU ADNAN BUYUKOZKANIN COK SANSLI OLDUGUNU KAYDETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA) 

 

Etiketler:
 
ATB personeli, lösemili çocuklar için kan verdi
 
'Sihirli Dünya'ya son iki gösterim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATB personeli, lösemili çocuklar için kan verdi
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) personeli, kemik iliği bekleyen çocuklara ...
2018'de mutluluğa merhaba dediler
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, 2018 yılında 166 çift dünya evine girdi.
Gömbe Yaylası'nda kar manzaraları
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Gömbe Yaylası'nda etkili olan kar yağışı kartpostalları ...
 
Patara ziyaretçi rekoru kırdı
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ni 2018 yılında 303 bin 575 kişi ziyaret etti.
Manavgat'ta uyuşturucu ticaretine 5 tutuklama
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ...
Golfçülerden örnek davranış
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, Kepez Şehit Hakan Karakaya İlkokulu yararına ...
 
'Kocam evde yok' diye eve çağırdı...
ANTALYA'da emlak sektöründe çalışan R.D.B. adlı kadın, inşaat sektöründe ...
Antalya'da sürpriz evlilik teklifi duygulandırdı
ANTALYA'da, cep telefonu distribütörü firmasında müdür yardımcısı olan ...
'Beni sık sık kontrol edin' dedi...
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yalnız yaşayan ve komşularına, "Evde tek ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva