'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
9 Aralık 2019 Pazartesi - 15:26

Hayvanseverin protesto ettiği müdür görevden alındı

ANTALYA'da, hayvanlara kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla dün bir grup hayvansever tarafından protesto edilen Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu, hayvan barınağındaki yavru köpeklerden birkaçının öldüğünün ortaya çıkmasıyla görevden alındı.

Hayvanseverin protesto ettiği müdür görevden alındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Belediyesi'nde veteriner işleri müdürü olarak görev yapan Mutlu Karacaoğlu'nun görevini kötüye kullandığını, sokak hayvanlarına kötü davrandığını ve belediyeye ait hayvan barınağını şahsi işleri için kullandığını iddia eden hayvanseverler, dün belediye önünde eylem yaptı. Antalya Hayvan Hakları gönüllüsü olduğunu öne süren yaklaşık 50 kişi, öğle saatlerinde belediyenin başkanlık girişinde ellerinde pankart ve dövizlerle bir araya geldi. Yanlarında köpeklerini de getirdiği görülen hayvanseverler "Mutlu'yu istemiyoruz" sloganı attı.

Grup adına konuşan Antalya Hayvan Hakları Sorumlusu ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İl Temsilcisi Şebnem Ebinc, 2018 yılında bir sokak hayvanının barınağa götürülmesi sırasında boynunun kırılarak ölmesinin ardından Mutlu Karacaoğlu'nun görevden alındığını hatırlattı. Karacaoğlu'nun mahkeme kararıyla görevine döndüğünü aktaran Ebinc, "Göreve gelir gelmez yine hayvanların başına felaketler gelmeye başladı. Kısırlaştırılması ya da tedavi için gönüllülerin gönderdiği hayvanların akıbeti bilinmiyor. Her defasında 'Burası benim babamın çiftliği' diyerek istediği gibi at koşturuyor. Karacaoğlu'nun acil olarak görevden uzaklaştırılmasını istiyoruz. Uzaklaştırılmazsa her 2 ayda bir burada toplanacağız" dedi.

BARINAKTA ÖLÜ YAVRU KÖPEKLER

Kalabalık, açıklamanın ardından belediyeye bağlı barınağa giderek, hayvanların durumunu yerinde görmek istedi. Barınağa giren bazı hayvanseverler, kafeslerden birkaçında ölü yavru köpeklerle karşılaştı. Cep telefonuyla ölü köpekleri görüntüleyen Şebnem Ebinc, köpekleri toplayan görevliye "Nereye götürüyorsun köpekleri? Bunlara otopsi yapılacak bir yere götürme" diyerek tepki gösterdi. Ölen köpekleri çöp torbalarına koyan bir görevli de "Bunları morga koyacağız" ifadesini kullandı.

BELEDİYEDEN 'SABOTAJ' AÇIKLAMASI

Bu gelişme üzerine dün gece Konyaaltı Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen hayvan ölümlerinin, hayvanseverleri ve kamuoyunu derinden yaraladığı belirtildi. Açıklamada, "Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İlk bulgularda ölümlerin bir sabotaj neticesinde gerçekleştiği şüphesi üzerinde duruluyor. Bu üzücü olayda ihmali ve kastı bulunan tüm şahıs ve yetkililer hakkında gereken adli ve idari işlemlerin de yapılacağının bilinmesini isteriz. Her ne olursa olsun, dünyayı paylaştığımız can dostlarımızı gerektiği gibi koruyamamanın mahcubiyetiyle kamuoyundan özür dileriz" denildi.

MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Dün yaşanan bu gelişmeler sonrasında Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu, görevden alındı. Karacaoğlu'nun yerine Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Filiz Dilekçi vekaleten getirildi.

HAYKONFED İl Temsilcisi Şebnem Ebinc ise Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'i ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür edeceklerini söyledi. Bakımevinde bazı eksikler bulunduğunu belirten Ebinc, "Burada kanatlı hayvanların bulunmaması gerekiyor. 20'ye yakın hindi var. Kedi ve köpeklere virüs bulaşabilir. Bu nedenle hindilerin alandan çıkarılmasını istiyoruz. Yine yeni yapılan kedi bölümünde ısıtma sistemi yeterli değil. Bu eksiğin de giderilmesini talep ediyoruz. İlçe belediyelerinin yıllık 3 bin 600 kısırlaştırma yapması gerekiyor. Bunun altına inilmemesini istiyoruz" dedi.

ANTALYA'DA, HAYVANLARA KOTU MUAMELEDE BULUNDUGU IDDIASIYLA DUN BIR GRUP HAYVANSEVER TARAFINDAN PROTESTO EDILEN KONYAALTI BELEDIYESI VETERINER ISLERI MUDURU MUTLU KARACAOGLU, HAYVAN BARINAGINDAKI YAVRU KOPEKLERDEN BIRKACININ OLDUGUNUN ORTAYA CIKMASI SONRASINDA GOREVDEN ALINDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA, HAYVANLARA KOTU MUAMELEDE BULUNDUGU IDDIASIYLA DUN BIR GRUP HAYVANSEVER TARAFINDAN PROTESTO EDILEN KONYAALTI BELEDIYESI VETERINER ISLERI MUDURU MUTLU KARACAOGLU, HAYVAN BARINAGINDAKI YAVRU KOPEKLERDEN BIRKACININ OLDUGUNUN ORTAYA CIKMASI SONRASINDA GOREVDEN ALINDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA-ARSIV) 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Öğretmenlere maaş ödenmeyen okulda velilerden tepki
 
Tartıştığı kadını göğsünden bıçakladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 9 Aralık 2019 Pazartesi 22:25

Sokaklar başıboş köpeklerle dolu,insanlara zarar veriyorlar,bunların bir an önce toplanarak barınaklara götürülmesi ve kısırlaştırılması lazım.Ayrıca yazlıklara gelen insanlar yaz boyunca kedi köpek getiriyorlar,giderlerken de sokaklara bırakıyorlar.Asıl sorumlu bu duyarsız insanlar.Demek ki barınaklar yetmiyor,Antalya'da 5 merkez ilçe var,5'ide ayrı ayrı barınak kursalar bu sorunlar yaşanmaz.

Yorumu oyla      3      3  
Ayse 9 Aralık 2019 Pazartesi 17:02

Gün Habere destek ve tarafsız yayımcılığı, hayvanlara olan duyarlılığı nedeniyle teşekkür ederim.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tavşana 'dilek' çektirenlere operasyon
ANTALYA'da, tavşanlara dilek ektiren 3 kişi, polis ve zabıta ekiplerince ...
TODOSK'ta yeni dönem
TOROSLAR Doğa Sporları Kulübü'nün (TODOSK) 14'üncü olağan genel kurulunda ...
Ressamlardan 'kış' karması
ANTALYALI ressamlar, yıl içerisinde ürettikleri yağlıboya, suluboya ve ...
 
Antalya'da 'Uluborlu' gecesi
ANTALYA'da düzenlenen Uluborlular Gecesi'nde kentte yaşayan hemşehriler bir araya geldi.
Kemer Belediyesi'nden evde bakım hizmeti
KEMER Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Kemer'de bakıma muhtaç ...
Balbey'de çöp isyanı
ANTALYA'nın tarihi mahallesi Balbey'de yaşayan vatandaşlar, gelişi güzel ...
 
AESOB oda genel sekreterleri toplantısı
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) 2019 Yılı Oda Genel ...
MYO öğrencilerinden çocuklara ziyaret
AKDENİZ Üniversitesi Serik Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu (MYO) ...
Antalya OSB Cup 2020 başladı
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Firmalar Arası 5'inci Halı Saha ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva