Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
6 Nisan 2018 Cuma - 11:26

Hayvanseverleri kızdıracak haber

ANTALYA'da, tarihi Kaleiçi'nde kurulan 51 kedi evinin kaldırılması yönünde karar alındı. Kedi evlerini kuran Hasan Kilit, “Küçücük kedi evleri, dev surların görüntüsünü engelliyormuş. Bize söylenen gerekçe bu" dedi.

Hayvanseverleri kızdıracak haber
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın tarihi bölgesi Kaleiçi'nde, Kale Kapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit tarafından geçen aylarda 'kedi parkı' kuruldu. Kale Kapısı'nda, surların önüne renkli ahşaplardan 50'şer santimetre boyunda 51 kedi evi yerleştiren Kilit, burada 100'e yakın kedinin bakımını yaptı. Kedilere hem mama verip hem de hasta olanları tedavi ettiren Kilit, kurduğu stantta Antalya'yı ve Kaleiçi'ni tanıtan broşür ve magnetleri ücretsiz dağıttı.

Kısa sürede hem kent sakinlerinin hem de tarihi bölgeyi ziyarete gelen turistlerin ilgi odağı olan 'kedi parkı' için bazı kişiler, bağış yaparak, kedilerin bakımına destek olmak istedi. Bunun üzerine bağış kutusu oluşturan Kilit, biriken paraları kedilerin bakımı için harcadı. 



KURUL, KALDIRILMASINI İSTEDİ

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca kısa süre önce Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi başta olmak üzere 6 kuruma gönderilen yazıyla 'kedi parkı' içindeki ücretsiz mama dağıtım standının ve kedi evlerinin kaldırılması istendi. KALEDER tarafından mama standı kaldırılırken, kedi evlerine dokunulmadı.

Kedi evlerinin kaldırılmasına izin vermeyeceğini ve yeni proje için kolları sıvadığını kaydeden KALEDER Başkanı Hasan Kilit, “Küçücük kedi evleri, dev surların görüntüsünü engelliyormuş. Bize söylenen ve kaldırmamız için sunulan gerekçe bu. Burada turistlere bir nevi gönüllü rehberlik yapıyoruz. Kaleiçi'ni tanıtıyoruz. Kedilerle fotoğraf çektiriyor insanlar. Burada bir hareketlilik oluşmaya başlamıştı ama kaldırmamızı istiyorlar" dedi.

Başkan Kilit, ayrıca kararla ilgili yetkililerle görüşmeye çalıştığını ve yeni proje oluşturup, kedi evlerini korumaya çalışacağını söyledi.

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 
Kaş'ta Turizm Haftası hazırlıkları
 
Döndü nine, yaşlılık maaşını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TURİZMCİ 8 Nisan 2018 Pazar 20:12

Antalya'nın kalbinde turizm işi ile uğraşan birisi olarak bu durumu anlamakta ve yabancı misafirlerimize açıklamakta zorlanıyorum.. Yıllardır tüm siyasiler şehir merkezinde cazibe merkezi oluşturmaya çalışıyorlar. Turistlerin gezebileceği fotoğraf çekebileceği noktalar oluşturmaya çalışıyorlar.. Şimdi birileri iyi birşeyler yapmış hergün onlarca belkide yüzlerce turistin ziyaret ettiği masrafsız - rantsız yenibir sembol oluşturmuş, gönüllülerce temizlenen gönüllülerce sokak hayvanlarının bakımları yaptırılan belediyelerden daha çok sahiplendirme yaparak evsiz hayvanlara çare olmaya çalışan insanlara teşekkür plaketi vermeleri gerekirken kaleiçinin görüntüsünü bozuyor mantığı ile bölgedeki kedi evlerinin kaldırılmasını istemek vallahada billahada antalya düşmanlığıdır, hayvan düşmanlığıdır.. Antalya'lılar ve Antalya'dan ekmek yiyenler olarak inanıyorumki hayvanseverler ve gönüllüler elbirliği ile gereken cevabı vereceklerdir. Umarım yıllarca atıl kalmış ve insan pisliği kokusundan geçilemeyen bir yerken güzel bir cazibe merkezi olan ve Antalya'nın sembolü haline gelen bu bölgeye aklıselim insanlar tarafından sahip çıkılacak ve dahada güzelleştirilerek korunacaktır.

Yorumu oyla      3      3  
No nick 8 Nisan 2018 Pazar 12:17

Antalyalıyız kardeşim biz kaldırmayın dursun size ne zararı var küçücük evlerin halk rahatsız değil de siz mi rahatsız oldunuz bırakın minik canlıları yaşamlarını orda sürdürsünler işte bir kerede minik canlilar icin adim atin dursun orda hepsini alıp sonra ölüme terkediyorsunuz

Yorumu oyla      3      3  
Semra Kolçak 8 Nisan 2018 Pazar 10:09

Dünyayı bir araştırın. Kedileri beslemenin sadece mamacılara faydası var. Sürekli de artan bir canlı. Avustralya''da doğada bir sürü şeye zarar verdikleri için milyonlarca kedi katledildi. Bilinçsizce hayvan beslemek sokakta hayvanları çoğaltır sadece ve sevgiye susamış insanların susuzlukla tını giderir. Dışkılarının korkusundan bahçemde oturamaz oldum. Alerjim işin cabası. Kedi seviyorsanız alın evinize besleyin. Başkalarını, doğayı rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Doğayla başbaşa bırakın kedileri, doğa kendi kendini yeniler. Sizin beslemenize gerek yok. Kedileri de sirk gibi gösterişe sunmayın. Günahtır. Hayır yapılacak bir sürü alan var. Yeter. Yalnız ve erkeksiz kalan bütün kadınlar ellerinde mama torbaları kedi besliyor. Hastalık haline gelmiş durumda.......

Yorumu oyla      3      3  
Hüseyin Çelik 6 Nisan 2018 Cuma 22:45

İnsan, acaba orayı rant olarak birşeye mi kullanacaklar? diye düşünmeden edemiyor.Kültür müdürlüğünün koruması gereken o kadar çok yer varken, buraya olan hassasiyeti anlamakta zorlanıyorum.Gerçi sur içindeki kesik caminin duvarlarını onluk lata parçalarıyla koruyan mantığa hayret etmemek gerekiyor.Ya hiç olmassa hayvanların yakasından düşün olmaz mı? Yazık hangi ara yetiştirdi bu ülke böylesine vurdumduymazları.

Yorumu oyla      3      3  
Sevgi sever 6 Nisan 2018 Cuma 17:21

Gercekten harika küçücük evlerin minicik kedilerin nesi baktı acaba bu belediyelere ben duyunca hemen muratpaşa belediyesini aradım ve çok kızdım onlarda bana biz kaldırmıyoruz bütükşehir belediyesi dediler orayı aradım yok biz kesinlikle kaldırılmasını istemiyoruz dediler bu insanlar nasıl birşey ya birde yalan söylüyorlar ben antalyalı değilim ama antalya için harika bir olay turistlerde çok beğeniyor neden neden neden anlam veremiyorum elimizden gelen birsey varsa yapmaya hazırız umarım kalkmaz hasan kilit beyi tebrik ediyorum arkanızdayız

Yorumu oyla      3      3  
Nuran Türker 6 Nisan 2018 Cuma 16:14

Çok güzel ve harika görünüyordu , sadece kedileri görmek için bile oralara gidiyordum , kedi evlerinin kaldırılmasını istemiyorum dev surların görünüm engellemesi inanılır gibi değil .. ????????????????

Yorumu oyla      3      3  
Ayse 6 Nisan 2018 Cuma 16:10

Koskoca dünyaya bu küçücük hayvanları sigdiramadiniz ya gerçekten bu kararı verenleri kutlamak lazım. Bu dünya Sadece İnsanlar için mi yaratıldı sanıyorsunuz, İnsanlara Allah tarafından Emanet Edilen canlara böyle mi sahip çıkılıyor. Yazık çok yazık artık İnsan olduğuma utanacak Hale geldım, ey insanoğlu silkelen kendine gel bu gidiş nereye, senden büyük Allah var.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş'ta Turizm Haftası hazırlıkları
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 15- 22 Nisan tarihleri arasında 42'ncis kutlanacak ...
Belarus'ta Kemer'e yoğun ilgi
KEMER Belediyesi, aralık ayından bu yana 14 uluslararası turizm fuarına ...
Ensesi kesilen köpeği sahiplendi
ANTALYA'da ensesi kesilen ve tedavisi 2 ay süren köpeğin sokağa bırakılmasına ...
 
Şahin, sincap golf turizmine hizmet edecek
AVRUPA ülkeleriyle ilişkilerin düzelmesi ve kış mevsiminin Antalya'da ...
Sıkışan kumrular, 2 gün sonra kurtarıldı
ANTALYA'da bir marketin şarküteri dolabı ile dış camı arasına sıkışan ...
Avukata otoparkta silahlı saldırı
ANTALYA'da avukat İbrahim Dağlı, iş merkezi otoparkında kimliği belirsiz ...
 
İşte yeni kavşak düzenlemesinden sonra trafik akışı (VİDEO)
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı sahil yolunun yayalaştırılmasıyla ...
Boğaçayı arsalarına yine talip çıkmadı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Boğaçayı Projesi kapsamında ...
Tamamı yetişmedi, taksit taksit açılacak
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili Projesi'ni etap etap hizmete ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva